«Ανάγκη για ρύθμιση του αθλητικού στοιχήματος»

Βασίλης Τσίγκας
«Ανάγκη για ρύθμιση του αθλητικού στοιχήματος»

bet365

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική Πολιτεία, σχετικά με την οργάνωση, τον έλεγχο, τη ρύθμιση και εποπτεία του αθλητικού στοιχήματος διευρευνήθηκαν στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρησης Αθλητισμού την Πέμπτη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και στην οποία το gazzetta.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος στάθηκε στη βούληση της Πολιτείας να πάρει μέτρα εναντίον του παράνομου στοιχηματισμού, ενώ δεν παρέλειψε να συγκεκριμενοποιήσει τα... βέλη του προς τη Football League.

«Την τελευταία περίοδο, πληροφορούμαι ότι υπάρχει μια σειρά συγκεκριμένων αναφορών από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Κρούω των κώδωνα του κινδύνου στη Football League, όπου εντοπίζονται αυτά τα ζητήματα, ότι θα είμαστε αμείλικτοι, γιατί νοθεύουν τον αθλητισμό, δημιουργούν κλίμα σήψης και διαφθοράς, προσβάλουν το αθλητικό πνεύμα και τους Έλληνες φιλάθλους, που διαπιστώνουν πως ό,τι βλέπουν είναι μια κακοστημένη επιχείρηση. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, σοβαρό και παίρνει διαστάσεις, γιατί τα κέρδη είναι μεγάλα και ανοίγει την όρεξη σε πολλούς να συμπράξουν. Είναι δεδομένη η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα», ήταν η αναφορά του.

Το παρών έδωσαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, η οποία συμμετείχε και στην πρώτη θεματική τράπεζα της ημερίδας, που αφορούσε τις πολιτικές οικονομίας του τζόγου, όσον αφορά την αγορά το κράτος και τις ιδιωτικές εταιρίες.

Οι υπόλοιπες τέσσερις θεματικές τράπεζες της ημερίδας ήταν οι εξής:
- Τεχνολογικές εξελίξεις - Καινοτομία και νέες προκλήσεις στο χώρο των τυχερών παιχνιδών.
- Τζόγος: Η γοητεία του τζόγου, ο ρόλος των media. Media και διαφήμιση, κοινωνικές επιπτώσεις.
- Η σημασία της πολιτικής υπεύθυνου στοιχηματισμού: Εθισμός και απεξάρτηση.
- Αθλητικό στοίχημα: Αναταγωνισμός και δικαιώματα παρόχων, πρακτόρων, αθλητικών εταιριών.

Επιστήμονες, άνθρωποι της αγοράς, δημοσιογράφοι, αλλά και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων εξέφρασαν την ανάγκη για μία σύγχρονη και διαρκή ρύθμιση της σύγχρονης βιομηχανίας τυχερών παιγνίων χωρίς αποσπασματικές και κατακερματισμένες προσεγγίσεις, ενώ ιδιαίτερης αναφοράς χρίζει η τοποθέτηση του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Αντώνη Στεργιώτη, ο οποίος εξέφρασε με έντονο τρόπο την ανάγκη για άμεση αδειοδότηση των online στοιχηματικών εταιριών.

«Οι συνθήκες, όχι μόνο έχουν ωριμάσει... κοντεύουν να σαπίσουν για να προχωρήσουμε σε ένα ρυθμισμένο περιβάλλον, όχι μόνο για λόγους δημοσιονομικούς, αλλά για να επιτευχθεί ο έλεγχος, η συμμόρφωση και η προστασία του κοινωνικού συνόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπερασματικά, στην επιστημονική ημερίδα τονίστηκε η ανάγκη για μια καλλιέργεια κουλτούρας και υπεύθυνης συμπεριφοράς του παίχτη, με τη συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στα τυχερά παίγνια, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται φαινόμενα διαφθοράς, από τα οποία κινδυνεύει και η αξιοπιστία των τυχερών παιχνιδιών, αλλά και η φήμη και η ανάπτυξη των σχετικών αθλητικών δρώμενων.

Ακολουθεί παρακάτω video με την τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού στην ημερίδα:

 

Τελευταία Νέα