Κοντονής: «Θα είμαστε αμείλικτοι με τη Football League» (gTV)

Βασίλης Τσίγκας
Κοντονής: «Θα είμαστε αμείλικτοι με τη Football League» (gTV)

bet365

Τα βέλη του προς τη Football League έστρεψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, σε ό,τι έχει να κάνει με τον παράνομο στοιχηματισμό.

Στο πλαίσιο ημερίδας, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, με θέμα τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα της κρίσης, στην οποία το gazzetta.gr είναι χορηγός επικοινωνίας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, στον χαιρετισμό του δεν... χαρίστηκε στις ομάδες της Football League.

«Από την πρώτη στιγμή που η Κυβέρνηση της αριστεράς ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν έκλεισε τα μάτια στα προβλήματα του αθλητισμού κι ένα από αυτά είναι ο παράνομος στοιχηματισμός», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Από τον Μάιο που ψηφίστηκε ο νόμος 4326, για πρώτη φορά υπάρχει διάταξη, που ασχολείται με τo πρόβλημα του παράνομου στοιχηματισμού. Δίνουμε πλέον τη δυνατότητα για άμεση πληροφόρηση όλων των αρμόδιων οργάνων, με διαβίβαση από την ΕΠΟ όλων των σχετικών εκθέσεων, που έρχονται από το εξωτερικό και νομοθετήσαμε τη δυνατότητα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να παίρνει άμεσα μέτρα, αν συμβαίνει κάτι παράνομο με τη συμπεριφορά διάφορων παραγόντων».

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Κοντονής συγκεκριμενοποίησε ποιος παράγοντες εννοεί. «Δυστυχώς, η νομοθετική πρόβλεψη δεν απέτρεψε αρκετούς από το να συνεχίζουν την τακτική των στημένων αγώνων. Την τελευταία περίοδο, πληροφορούμαι ότι υπάρχει μια σειρά συγκεκριμένων αναφορών από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Κρούω των κώδωνα του κινδύνου στη Football League, όπου εντοπίζονται αυτά τα ζητήματα, ότι θα είμαστε αμείλικτοι, γιατί νοθεύουν τον αθλητισμό, δημιουργούν κλίμα σήψης και διαφθοράς, προσβάλουν το αθλητικό πνεύμα και τους Έλληνες φιλάθλους, που διαπιστώνουν πως ό,τι βλέπουν είναι μια κακοστημένη επιχείρηση. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, σοβαρό και παίρνει διαστάσεις, γιατί τα κέρδη είναι μεγάλα και ανοίγει την όρεξη σε πολλούς να συμπράξουν. Είναι δεδομένη η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα», ήταν η αναφορά του.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα