Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 0-2 (vid)

Gazzetta team
Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 0-2 (vid)

bet365

Σε ένα ματς που ήταν σκληρό παρά τον διαδικαστικό του χαρακτήρα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε (και) εκτός έδρας της Εσπανιόλ (0-2) με δύο γκολ του Μουνίρ και πέρασε στους «8» του Copa del Rey.

Χρησιμοποιώντας κυρίως αναπληρωματικούς, ο Λουίς Ενρίκε είδε την ομάδα του να ολοκληρώνει τη δουλειά κόντρα στην Εσπανιόλ, την οποία είχε νικήσει 4-1 στο Camp Nou στο πρώτο σκέλος. Το ματς είχε και πάλι δυνατές μονομαχίες και... υλικό από τους οπαδούς των γηπεδούχων που σήκωσαν πανό για την Σακίρα με σκοπό να πικάρουν τον Ζεράρ Πικέ. Πρωταγωνιστής για τους Καταλανούς ήταν ο Μουνίρ, που πέτυχε ένα γκολ σε κάθε 45λεπτο.

Στο 10' έχασε την πρώτη της ευκαιρία της η Μπάρτσα με τον Μπάρντι να αποκρούει το σουτ του Μέσι και τέσσερα λεπτά αργότερα η Εσπανιόλ είχε καλή στιγμή με τουτ του Χορδάν το οποίο πέρασε ψηλά. Ο Μέσι είχε νέο καλό σουτ στο 25' αλλά ο Μπάρντι είπε ξανά «όχι» για να ανοίξουν οι Μπλαουγκράνα το σκορ στο 31'. Ο Μέσι έβγαλε στο ξέφωτο τον Μουνίρ, ο οποίος απέφυγε τον Ιταλό τερματοφύλακα των γηπεδούχων και σκόραρε στην κενή εστία (0-1). Ενα λεπτό πριν τα 45 ο Βερμάελεν... προσπάθησε να κάνει γκάφα αλλά ο Καϊσέδο που έφυγε μόνος του δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν. Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ πιο ήσυχο με λίγες φάσεις, όμως ο Μουνίρ σκόραρε ξανά. Αυτή τη φορά από την πάσα του Αλέις Βιδάλ από αριστερά, βρήκε εκεί που έπρεπε για να σκοράρει στην κενή εστία διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Σερί προκρίσεις η Μπιλμπάο
Αφού είχε περάσει με 3-2 από την έδρα της Βιγιαρεάλ, το 1-0 που έκανε στο Μπιλμπάο, ήταν υπεραρκετό για να καθαρίσει την πρόκριση της Αθλέτικ. Ο Ινιάκι Ουίλιαμς (21') έβαλε το 10ο φετινό γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις και έστειλε τους Βάσκους για τρίτη διαδοχική χρονιά στα προημιτελικά του Κυπέλλου, κάτι που είχαν να κάνουν σαν αντίστοιχο σερί από το 1985-'87.

Περίπατος για Θέλτα
Η Κάδιθ μπορεί να πέρασε στα χαρτιά τη Ρεάλ, αλλά στο χορτάρι δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη με την ανώτερη Θέλτα. Οι Γκαγιέγκος είχαν καθαρίσει με 3-0 στο εκτός έδρας ματς και τώρα οι Γκουιντέτι (πέν. 35') και Ντράζιτς (77') πιστοποίησαν την πρόκριση με το 2-0.

Νίκησε ξανά και προκρίθηκε!

Η Λας Πάλμας είχε βάλει τα θεμέλια της πρόκρισης από το πρώτο ματς και στο δεύτερο με πρωταγωνιστή τον Μόμο βρέθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας. Νίκη 3-2 ξανά για τους Νησιώτες που κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή! Στο 43' ο Χούνκα με αυτογκόλ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ωστόσο η Εϊμπάρ απάντησε άμεσα! Στο 52' ο Εκίθα πέτυχε το 1-1 κι ένα λεπτό αργότερα ο Σέρχι σημείωσε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, αλλά στο 59' ο Μόμο ισοφάρισε σε 2-2 σφραγίζοντας το εισιτήριο πρόκρισης! Στο 83' ο Γκαρσία διαμόρφωσε το 3-2 για τους γηπεδούχους!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα