Η Πόρτο κι ο αδιαπραγμάτευτος για Μάρκο Ολυμπιακός

Η Πόρτο κι ο αδιαπραγμάτευτος για Μάρκο Ολυμπιακός

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η Πόρτο κι ο αδιαπραγμάτευτος για Μάρκο Ολυμπιακός

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Πόρτο για τον Μάρκο Σίλβα.

Με αφορμή το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Πόρτο για το Μάρκο Σίλβα, που δεν πρόκειται να φύγει από τον Ολυμπιακό, θα ήθελε να κάνω δύο-τρεις σκέψεις γύρω από τον ισχυρότατο αυτό σύλλογο της Πορτογαλίας.

Γνώμη μου είναι ότι η Πόρτο εδώ και κάποια χρόνια πάει περισσότερο προς τα κάτω και δεν συνεχίζει μία ανοδική πορεία που είχε χαράξει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ενεργεί πλέον ποδοσφαιρικά στο θέμα προπονητή, που είναι πάντοτε ζωτικής σημασίας για μία ομάδα-είναι ασφαλώς κι ένα ζήτημα οι πωλήσεις παικτών, αλλά το θεωρώ δευτερεύων.

Κάποτε η Πόρτο είχε επί τρία συνεχόμενα χρόνια τον Μουρίνιο κι έπειτα για μία τετραετία τον Ζεσουάλδο Φερέϊρα. Στο ενδιάμεσο διάστημα, αλλά και τα τελευταία χρόνια, αυτό που κάνει είναι να αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα.

Μετά το Μουρίνιο πέρασαν σε μία διετία οι Ντελ Νέρι, Βίκτορ Φερνάντεθ, Χοσέ Κουσέϊρο, Κο Αντριάνσε! Κανείς δεν ακούμπησε. Χάθηκε το ένα πρωτάθλημα και στην Ευρώπη «λίγα πράγματα».

Μετά το Φερέϊρα (τον οποίο έδιωξε επειδή δεν πήρε την 4η σερί χρονιά το πρωτάθλημα…) η Πόρτο βρήκε το κελεπούρι Βίλας Μπόας, σάρωσε μέσα σε μία σεζόν τα πάντα σε Πορτογαλία κι Ευρώπη, αλλά δεν μπόρεσε να τον κρατήσει κι έκτοτε ταλαιπωρείται επί μία πενταετία.

Η Vistabet σου προσφέρει bonus έως και 100 ευρώ για κάθε κερδισμένο στοίχημα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Λεβαδειακό.

Τουλάχιστον τα δύο πρώτα χρόνια με τον γνωστό μας Βίτορ Περέϊρα δεν έχασε το πρωτάθλημα, όμως στην Ευρώπη απέτυχε. Με τον Πάουλο Φονσέκα πρόπερσι χάθηκε το πρωτάθλημα, όπως και πέρσι με τον Λοπετέγκι, ενώ και φέτος πάει για μία από τα ίδια. Και στην Ευρώπη τίποτα το ιδιαίτερο για τα δεδομένα της Πόρτο, που με τον Βίλας Μπόας πήρε το Γιουρόπα Λιγκ και με το Μουρίνιο το Τσάμπιονς Λιγκ και το ΟΥΕΦΑ.

Η παράμετρος προπονητή είναι, απ΄ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, πολύ σοβαρή για κάθε ομάδα. Ό,τι βάσεις κι αν έχει ένα κλαμπ, με το να αλλάζει τόσο εύκολα τους προπονητές δεν πρόκειται να κάνει τίποτα μεγάλο.

Φέρνω το παράδειγμα της Πόρτο, για να πάω στον Ολυμπιακό και να υπενθυμίσω ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ο σύλλογος τα τελευταία έξι χρόνια είναι ότι είχε μία διετία τον Βαλβέρδε κι άλλη μία διετία τον Μίτσελ. Και γενικά δείχνει διάθεση να εμπιστεύεται προπονητές (με εξαίρεση την περίπτωση Ζαρντίμ). Κι αποτελεί σημαντικό δεδομένο για τον Ολυμπιακό που είναι αδιαπραγμάτευτος σχετικά με την παραμονή του Μάρκο Σίλβα στην ομάδα.

Γιατί πολύ απλά όσο περισσότερο μένει ένας προπονητής σε μία ομάδα, τόσο κι αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνει αυτή η ομάδα κάτι καλύτερο και σε επίπεδο Ευρώπης και σε επίπεδο ποδοσφαίρου που θα παίζει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.