Κλήση για 1,7 εκατ. στον Κυργιάκο!

Gazzetta team
Κλήση για 1,7 εκατ. στον Κυργιάκο!

bet365

Κλήση από την εφορία για να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ δέχθηκε ο Σωτήρης Κυργιάκος, για τις απολαβές του από τη θητεία του στους Ρέιντζερς.

Σύμφωνα με τη Real News, πραγματοποιήθηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμού έδειξε πως οι αμοιβές του από τις ομάδες που αγωνίστηκε στο εξωτερικό ήταν δηλωμένες και φορολογημένες κανονικά, εκτός από τη διετία στην ομάδα της Γλασκώβης. Το πρόστιμο είναι ισόποσο με τις αμοιβές που θα έπαιρνε τα δύο χρόνια από τους Ρέιντζερς, όπως συμβαίνει με κάθε περίπτωση αδήλωτου εισοδήματος.

Ο άλλοτε διεθνής σέντερ μπακ φυσικά δεν άφησε έτσι το θέμα, αφού μέσω των νομικών του εκπροσώπων προσπαθεί να εξηγήσει πως την ευθύνη έχει η σκωτσέζικη ομάδα, αφού ήταν τακτική της να μη δηλώνει στις φορολογικές Αρχές τις αμοιβές των ποδοσφαιριστών ή να δήλωνε ένα μικρό ποσό, οπότε τα εμβάσματα που φαινόντουσαν στους λογαριασμούς να μην αιτιολογούνται.

Η πλευρά Κυργιάκου έχει ετοιμάσει το υπόμνημά της προς το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, καταθέτοντας τη δική της εκδοχή, ενώ θα υπάρξει και προσφυγή ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλησης Διοικητικών Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την ακύρωση του προστίμου.

 

Τελευταία Νέα