Ρεάλ Μαδρίτης – Λα Κορούνια 5-0

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Λα Κορούνια 5-0

bet365

Στο προπονητικό ντεμπούτο του Ζιντάν, η Ρεάλ είχε κέφια και περισσότερο απ' όλους ο Ουαλός που με χατ τρικ την οδήγησε στο 5-0 επί της Λα Κορούνια. Ανοιξε και έκλεισε λογαριασμό ο Μπενζεμά.

«Σκοπός μου είναι να δώσω εμπιστοσύνη στον Μπέιλ», ήταν μία από τις ατάκες του Ζινεντίν Ζιντάν στην πρώτη του συνέντευξη τύπου ως πρώτος προπονητής. «Ενας από τους στόχους μου είναι να βελτιώσω την αμυντική λειτουργία μας», ήταν μία άλλη. Και οι δύο σκέψεις του Ζιζού λειτούργησαν άψογα στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Ρεάλ. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και ο ίδιος ο Ουαλός, ο οποίος όχι μόνο σημείωσε χατ τρικ, αλλά ήταν και εξαιρετικός ανασταλτικά, βοηθώντας ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον μπακ του. Το φινάλε βρήκε τους Μαδριλένους στο 5-0 επί της Λα Κορούνια και το κοινό στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» να χειροκροτεί ικανοποιημένο.

Η αλήθεια είναι ότι η Βασίλισσα και με τον Ράφα Μπενίτεθ έβαλε και τόσα και περισσότερα γκολ σε ορισμένα ματς. Η διαφορά με το καλημέρα ήταν στην ψυχολογία. Το feeling έβγαινε ότι ήταν καλύτερο και υπήρχε πιο πολύ κέφι, με τους οπαδούς να επιδοκιμάζουν. Αυτό και μόνο αρκούσε για αρχή. Ο Ζιντάν σε πρώτη φάση επέλεξε τους Πέπε, Καρβαχάλ και Ισκο αντί για Βαράν, Ντανίλο και Χάμες. Χρειάστηκε όμως να εμφανιστεί πρώτα ο Κέιλορ Νάβας και να σταματήσει τον Λούκας (11') σε τετ α τετ.

Η συνέχεια ωστόσο, ανήκε στους γηπεδούχους αν και η Ντεπορτίβο έπαιζε ανοικτά, μα δεν μπορούσε να απειλήσει. Το 1-0 ήρθε στο 15', με τον Σέρχιο Ράμος να πιάνει το σουτ και τον Μπενζεμά να σκοράρει με εμπνευσμένο τακουνάκι (δεν ήταν οφσάιντ), για να γίνει ο 14ος ξένος στην ιστορία της Ρεάλ που φτάνει τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα. Τη σκυτάλη έπειτα πήρε ο Μπέιλ, ο οποίος είναι φορμαρισμένος το τελευταίο δίμηνο. Με κεφαλιά (22') από σέντρα του πάρα πολύ καλού Καρβαχάλ άνοιξε τον λογαριασμό του και στο 48' από παράλληλη του Κριστιάνο έβαλε το δεύτερο με πλασέ στην κίνηση. Το τρίτο ήρθε και πάλι με το κεφάλι (63'), με τον Ουαλό να φτάνει τα 51 τέρματα σε 108 αγώνες με τη λευκή φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις και να σημειώνει το τρίτο του χατ τρικ στην Ισπανία.

Ενδιάμεσα (39'), ο Μπέιλ έβγαλε και μία υπέροχη συστημένη για το κεφάλι του Ρονάλντο, που όμως σημάδεψε to δεξί δοκάρι. Ο Πορτογάλος έμοιαζε τρελαμένος να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε σε εννέα κανονικές ευκαιρίες. Στην τελευταία του μάλιστα (90') και αφού καθυστέρησε κάπως, ήρθε ο Μπενζεμά από πίσω να σουτάρει με δύναμη για το τελικό 5-0. Ετσι η Ρεάλ πήρε την ανάταση που χρειαζόταν, βρέθηκε στο -2 από την κορυφή και ο Ζιντάν πραγματοποίησε το τέταρτο πιο εντυπωσιακό ντεμπούτο στην ιστορία του συλλόγου!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος (46' Βαράν), Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Κρόος, Ισκο (66' Χάμες Ροδρίγκες), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ

Λα Κορούνια (Βίκτορ Σάντσεθ): Λουξ, Αρίμπας, Σίντνεϊ, Φερνάντο Ναβάρο (66' Οριόλ Ριέρα), Χουανφράν, Μπεργαντίνιος, Φέδε (46' Γιονάς Γκουτιέρες), Φαΐρ (66' Λουιζίνιο), Λουίς Αλμπέρτο, Λούκας.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα