To μετρό του Μπουένος Άιρες τιμά τον Λιονέλ Μέσι! (gTV)

Δημήτρης Ρούσσος
To μετρό του Μπουένος Άιρες τιμά τον Λιονέλ Μέσι! (gTV)

bet365

Πρόκειται για το είδωλο των Αργεντινών ποδοσφαιρόφιλων, τον διάδοχο του Ντιέγκο Μαραντόνα στο «θρόνο» του ποδοσφαιρικού βασιλιά της χώρας και το μετρό στην πρωτεύουσα αποφάσισε να τον τιμήσει!

Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Χοσέ Ερνάντες» διακοσμήθηκε με έπαθλα, σκίτσα, φωτογραφίες και «φιγούρες» του σούπερ σταρ των «αλμπισελέστε» και της Μπαρτσελόνα. Έτσι, οι περίπου 12.000 πολίτες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σταθμό καθημερινά, μπορούν να θυμηθούν στιγμές απ’ την πορεία του «Λεο» με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας.

Ο Μέσι θεωρείται Νο1 φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα για το 2015, που απονέμει κάθε χρόνο το γαλλικό περιοδικό France Football στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου. Μετά τις κατακτήσεις τις χρονιές 2009, 2010, 2011 και 2012, ετοιμάζεται για την πέμπτη Χρυσή Μπάλα που θα τοποθετηθεί στο πλούσιο παλμαρέ του, που θα τον φέρει ακόμα ψηλότερα από «θρύλους» προηγούμενων εποχών, όπως ο Γιόχαν Κρόιφ, ο Μισέλ Πλατινί και ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, που το έχουν κατακτήσει από τρεις φορές, όσο υπήρχε ακόμα ο θεσμός της Ballon d’ Or και αφορούσε μόνο Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές, μέχρι να μετονομαστεί σε FIFA Ballon d’ Or το 2010.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μέσι είναι ο μόνος Αργεντινός που έχει κατακτήσει τη συγκεκριμένη διάκριση, αν και η χώρα «δανείζεται» λίγη απ’ τη δόξα του Αλφρέδο Ντι Στέφανο, που κατείχε τριπλή υπηκοότητα (Ισπανία - Αργεντινή - Κολομβία) όταν κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα το 1957 και το 1959.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα