Παραλήρημα Τουρέ για Ομπαμεγιάνγκ

Gazzetta team
Παραλήρημα Τουρέ για Ομπαμεγιάνγκ

bet365

Καθόλου δεν άρεσε στον Γιάγια Τουρέ η απόφαση της αφρικανικής συνομοσπονδίας να χρίσει τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ καλύτερο παίκτη για το 2015 και οι ατάκες του... φαρμάκι!

Ο Ομπαμεγιάνγκ αναδείχθηκε κορυφαίος αφρικανός για το 2015, όμως η απόφαση της συνομοσπονδίας δεν άρεσε καθόλου στον Γιάγια Τουρέ. Ο τελευταίος εξέδωσε ανακοίνωση, γνωστοποιώντας τα... συναισθήματά του.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος. Είναι λυπηρό να βλέπω την Αφρική να αντιδρά έτσι. Σε σημείο που να πιστεύεις ότι τα επιτεύγματα δεν έχουν καμία σημασία. Πιστεύω ότι αυτό ντροπιάζει την Αφρική, γιατί αυτή η αντίδραση δείχνει έλλειψη σεβασμού. Τι μπορώ να κάνω, όμως, για αυτό. Έχουμε την τάση να εκτιμούμε περισσότερο αυτά που γίνονται στο εξωτερικό, παρά εκείνα που συμβαίνουν στην ήπειρό μας. Είναι αξιοθρήνητο.

Θέλω να δώσω το παράδειγμα. Ο Μέσι κέρδισε όλα τα τρόπαια, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα το 2014. Τι μπορείς να πεις; Είναι άδικο! Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν μπορείς να φροντίσεις πολύ την Αφρική, γιατί αυτή είναι η πρώτη που θα σε απογοητεύσει. Οταν γυρίσω στην Ευρώπη θα με ρωτήσουν πολλά πράγματα και θα είμαι ειλικρινής. Θα απαντήσω σε ό,τι με ρωτήσουν...» τονίζει ο Ιβοριανός!

 

Τελευταία Νέα