Το «σκάνδαλο» με Σιδηρόπουλο…

Το «σκάνδαλο» με Σιδηρόπουλο…

Το «σκάνδαλο» με Σιδηρόπουλο…

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει πέντε πράγματα στο blog του στο gazzetta, ώστε να ξέρουμε λίγο τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Εξέφρασε σήμερα καλή εφημερίδα την έκπληξή της γιατί ο Σιδηρόπουλος ορίστηκε μόλις για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες σε αγώνα του Ολυμπιακού, μετά το περσινό ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Σχολίαζε μάλιστα ότι πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα, ο κορυφαίος διαιτητής μίας χώρας να σφυρίζει τόσο σπάνια την πρωταθλήτρια ομάδα της και το χαρακτήρισε ως σκάνδαλο αυτό που συμβαίνει με το Σιδηρόπουλο.

Επειδή μου αρέσει να ψάχνω λίγο, μπορώ να σας πω, για να το έχουμε και γενικότερα υπόψιν μας, ότι…

Στην Ιταλία ο κορυφαίος ρέφερι, ο Ριτσόλι, έχει παίξει δύο φορές τη Γιουβέντους εδώ και 13 μήνες. Οι δε δεύτεροι τη τάξει Ιταλοί διαιτητές, ο Ρόκι κι ο Ταλιαβέντο, έχουν παίξει την Γιουβέντους μία φορά τους 14 και 12 τελευταίους μήνες αντίστοιχα.

Στη Γερμανία την Μπάγερν ο έμπειρος διεθνής Γκράφε την έπαιξε τις προάλλες πρώτη φορά μετά από 14 μήνες, ενώ ο πιο σημαντικός ρέφερι, ο Μπριχ, αλλά κι οι Σταρκ κι Αϊτέκιν δεν ορίζονται στους αγώνες της.

Στην Γαλλία την Παρί ο Λανουά, εδώ και χρόνια το πιο μεγάλο όνομα της διαιτησίας στη χώρα, την έχει παίξει μία φορά εδώ κι ένα χρόνο κι ο Τουρπίν, το νέο μεγάλο αστέρι, την έχει σφυρίξει μία φορά στους οκτώ μήνες.

Στην Ισπανία την Μπαρτσελόνα η Νο 1 σφυρίχτρα, ο Βελάσκο Καρμπάγιο, την έχει παίξει δύο φορές εδώ και ενάμιση χρόνο.

Φαντάζομαι ότι τα παραδείγματα είναι αρκετά…

Και κάτι άλλο, με την ευκαιρία: επειδή διάφορα σάϊτ υπερτονίζουν ότι ορίζεται τακτικά π.χ. ο Καλογερόπουλος (δύο φορές φέτος) στον Ολυμπιακό, μπορώ να σας πω ότι…

Την Μπάγερν φέτος την έχει παίξει ήδη τρεις φορές ο Ντάνκερτ, με τρεις νίκες.

Τη Γιουβέντους την έχει παίξει ήδη τρεις φορές ο Βαλέρι, με δύο νίκες και μία ισοπαλία εκτός έδρας με την Ίντερ.

Την Παρί την έχει παίξει ήδη τρεις φορές ο Μπαστιέν, με δύο νίκες και μία ισοπαλία εκτός έδρας με τη δεύτερη στη βαθμολογία.

Την δε Μπαρτσελόνα την παίζουν πάνω κάτω πέντε έξι διαιτητές (Τσέρο Γκράντε, Αϊμέ Λατρέ, Πέρες Μοντέρο, Μαρτίνες Μουνουέρα, Γκονζάλες Γκονζάλες και Φερνάντο Μπορμπαλάν)!!! Με σούπερ αποτελέσματα.

Έτσι, για να έχουμε πιο σφαιρική άποψη και να γνωρίζουμε τι ισχύει στην πραγματικότητα και στο εξωτερικό με τους ορισμούς διαιτητών και να μη δημιουργούμε δικούς μας μύθους.

Παρεμπιπτόντως, τον Τσιμίκα τον έκαναν χθες σάντουϊτς δύο αμυντικοί των Χανίων κι ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε το...άουτ. Δεν πειράζει. Πειράζει, όμως περισσότερο, που ο επόπτης Ζησιμόπουλος είδε οφσάϊντ τον Σεμπά, ενώ καλύπτονταν κι είχε βγει μόνος με τον γκολκίπερ, με το σκορ 1-1. Λίγο ψαράκι ποτέ δεν βλάπτει.

Best of internet