Ποιός θυμάται τον Ζερμέν Πέναντ; (gTV)

Δημήτρης Ρούσσος
Ποιός θυμάται τον Ζερμέν Πέναντ; (gTV)

bet365

Μετά από πολλά χρόνια στην Ευρώπη, ο 32χρονος Άγγλος μέσος βρήκε το ποδοσφαιρικό του καταφύγιο στη μακρινή - και ποδοσφαιρικά αποκλεισμένη… - Σιγκαπούρη!

Νοτς Κάουντι, Άρσεναλ, Γουότφορντ, Λιντς, Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ, Πόρτσμουθ, Σαραγόσα, Στόουκ, Γούλβεράμπτον, Πιούν Σίτι και Γουίγκαν υπήρξαν οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε ο Πέναντ, σε μια καριέρα που ξεκίνησε γεμάτη υποσχέσεις, με 24 συμμετοχές στην Εθνική Αγγλίας U-21, όμως σύντομα «ξεφούσκωσε»…

Σε ηλικία μόλις 16 ετών, το 1999 ο Αρσέν Βενγκέρ δαπάνησε 2 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει απ’ τη Νότς Κάουντι, ποσό που τότε αποτελούσε ρεκόρ για παίκτες αυτής της ηλικίας, μέχρι να έρθει η εποχή του Σεσκ Φάμπρεγας και του Τζακ Γουίλσιρ, που τον ξεπέρασαν. Μια σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων και αδυναμίας να προσαρμοστεί στο υψηλό επίπεδο των «κανονιέρηδων», που συνέθεσαν στις αρχές των ‘00s τους «invincibles» έκαναν τον Αλσατό να χάσει την υπομονή του και να τον παραχωρεί συνεχώς δανεικό μέχρι το 2005, όταν κι έμεινε ελέυθερος.

Η Λίβερπουλ του έδωσε τη «σανίδα σωτηρίας» που χρειαζόταν για την καριέρα του το 2006, όμως ο Άγγλος, παρότι αγωνίστηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Αθήνας με τους «κόκκινους», ποτέ δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά.

Ενδεικτικό της κατιούσας πορείας που ακολούθησε από νεαρός ο Πέναντ είναι το γεγονός πως δεν έκανε ούτε μια συμμετοχή με τα «λιοντάρια» μετά την εξαιρετική του παρουσία με την Εθνική U-21.

Σύντομα βρέθηκε να περιπλανιέται σε ομάδες είτε της Πρέμιερ Λιγκ, είτε χαμηλότερων κατηγοριών, ενώ ως «κατορθώματα» για όλα αυτά τα χρόνια εντυπώνονται με περισσότερη ακρίβεια οι κατά καιρούς συλλήψεις του απ’ την αστυνομία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, σε μη ασφαλισμένα ακριβά αμάξια που άλλαζε για τα πουκάμισα, η φυλάκιση του για τον λόγο αυτό τον Μάρτιο του 2005 για 30 (!) μέρες, τις πολλές ερωτικές συντρόφους, που επίσης αντικαθιστούσε τη μια με την άλλη δίχως να το πολυσκεφτεί, καθώς και την επαφή του με τον πατέρα του, Γκάρι, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών για διακίνηση ναρκωτικών.

Πλέον, στα 32 του χρόνια αποφάσισε να αλλάξει τελείως παραστάσεις και να βρεθεί στην Ασία και τη Σιγκαπούρη! Στους Tampines Rovers της S - League ο ίδιος πιστεύει πως μπορεί να επανέλθει σε αξιοπρεπές ποδοσφαιρικό επίπεδο, αλλά και να βοηθήσει το πρωτάθλημα της χώρας να βελτιωθεί ποιοτικά, ώστε να το εκτιμήσουν περισσότεροι ξένοι παίκτες που μπορούν να του προσδώσουν την όποια αίγλη μπορεί να αποκτήσει!

Δείτε τις δηλώσεις του μετά τη μεταγραφή του, καθώς και πλάνα απ’ την πρώτη του προπόνηση.

 

Τελευταία Νέα