Κλείστε τα φώτα, ανάψτε τους φακούς…

Κλείστε τα φώτα, ανάψτε τους φακούς…

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Κλείστε τα φώτα, ανάψτε τους φακούς…

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ του Πογιέτ, τη νοοτροπία νικητή, τα κέρδη στην Λιβαδειά και περιμένει ΕΠΟ και Κοντονή για τα… φώτα!
Πήγαμε λοιπόν και στην Λιβαδειά και η ομάδα με… χρονοκαθυστέρηση έκανε το καθήκον της απέναντι στον Λεβαδειακό αφού είχε προηγηθεί η ήττα στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ από τους ίδιους (μέτριους σε δυναμικότητα) αντιπάλους!
Έκλεισε τα μάτια του ο Θεός στο φεύγα του 2015 και η ομάδα του Άκη Μάντζιου με… μιάμιση τελική προσπάθεια έκανε δυο γκολ χάρη σε προσωπικά-ατομικά λάθη για να έρθει η πιο άδικη ήττα για την ΑΕΚ στη σεζόν που διανύουμε.
Σημειώνω παραπάνω άδικη την ήττα στο πρωτάθλημα από την ομάδα της Βοιωτίας διότι πολύ απλά ακυρώθηκε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ γκολ του Γιόχανσον και ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 και ταυτόχρονα επειδή η Ένωση απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, είχε 20 και βάλε τελικές στο συγκεκριμένο ματς και απέναντί της τον Τσιντώντα που κατέβασε ρολά!
Ο Γκουστάβο Πογιέτ δημιουργεί μια ομάδα που μαθαίνει κατ’ αρχήν να κερδίζει, να παίζει για το αποτέλεσμα. Και κάθε ματς ξεκινάει χωρίς να… χάνεις, οπότε φαίνεται να διδάσκει το βασικό που είναι να εμπεδώσουν οι ποδοσφαιριστές του ότι δεν πρέπει να υπάρχει η έννοια της ήττας στο μυαλό τους προκειμένου να χτίσουν (όπως το κάνουν) νοοτροπία νικητή…
Συμφωνούμε θαρρώ όλοι πως η ΑΕΚ δεν παίζει τρελή μπάλα… Έχει νεκρά και κάποια (μικρά ευτυχώς) άσχημα διαστήματα. Όμως την ίδια ώρα θα απειληθεί μία, βαριά δυο φορές από τον εκάστοτε αντίπαλό της σε ολόκληρο 90λεπτο και στο ίδιο διάστημα θα φτάσει το λιγότερο έξι με επτά φορές κοντά στο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ.
Ο Πογιέτ οφείλει να είναι υπερ-ικανοποιημένος από το ματς Κυπέλλου στην Λιβαδειά αφού αν και με σημαντικές αλλαγές στην 11άδα η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει εύκολα (μια φάση «έφαγε» η ομάδα του στο 11’ και τέλος) και θα μπορούσε να φτάσει στο 0-2 όπως άξιζε στο 92’ αλλά υπάρχουν και οι βοηθοί (θα γράψουμε έπειτα γι’ αυτό).
Χωρίς Αραβίδη, Μάνταλο, Σιμόες, Γκάλο, Μπαρόχα, Ντίντακ, Άρθο (προφανώς καλύτερα πήγε ο Λαμπρόπουλος από τον Ισπανό) στην αρχική 11άδα και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, να μην απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα από το 11΄της αναμέτρησης και ταυτόχρονα να διαπιστώσει ότι μπορεί να υπολογίζει και σε πολλούς ακόμη ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που διαθέτει.
Ειδικά στους Κορδέρο και Μπακάκη που ήταν με διαφορά οι κορυφαίοι για μένα στη διάρκεια της αναμέτρησης στην Λιβαδειά. Ίσως να μπορούσε να ξεκουράσει και τον Γιόχανσον που δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα, αλλά εντάξει δεν είμαστε δα και στην Πρέμιερ Λιγκ, μία φορά το χρόνο θα παίξουν τόσα μαζεμένα ματς σε λίγο χρονικό διάστημα οι ποδοσφαιριστές οπότε θαρρώ πως αντέχουν!
Καλά μαντάτα και από τον Γιάννη Ανέστη (χρόνια του πολλά όπως και σ’ όλους) αλλά και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ειδικά από τη στιγμή που έπαιζαν μαζί Μάντζιο και Μπεν με την ΑΕΚ να μην δέχεται ούτε υποψία φάσης!
Τα παραπάνω (και η ξεκούραση βασικών επιλογών) όπως και το σκορ πρόκρισης είναι τα μεγάλα κέρδη της ΑΕΚ του Πογιέτ…
Από κει και πέρα μάταια περίμενα όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ανακοίνωσης από την ΠΑΕ Λεβαδειακός για το κλείσιμο των φώτων ανήμερα των… Φώτων! Οξύμωρο ε; Καθόλου… Μάλλον αναμενόμενο. Μια ανακοίνωση να εξηγούν ότι δεν έγινε σκόπιμα, αλλά μάταια όπως αποδείχτηκε. Δεν τους νοιάζει ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν.
Η ΑΕΚ κατάφερε να τους υποχρεώσει να ξεφτιλιστούν για μία ακόμη φορά. Θεού θέλημα ήταν σ’ αυτό το γήπεδο να μην τραυματιστεί σοβαρά κανείς απ’ την αλητεία να κλείσουν τα φώτα με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης (μέχρι και ο Πογιέτ στο σκοτάδι έκανε τις δηλώσεις του).
Κι αφού η ανακοίνωση δεν ήρθε από την ομάδα της Βοιωτίας φαντάζομαι θα δράσει η ΕΠΟ που είναι η απόλυτη ΥΠΕΥΘΥΝΗ για την διεξαγωγή των αγώνων Κυπέλλου και ταυτόχρονα ο κ. Κοντονής ο οποίος προφανώς θα καλέσει τον Λεβαδειακό για να του επιβάλλει κάποια τιμωρία για το γεγονός ότι με την ενέργειά τους κινδύνευσαν φίλαθλοι – οπαδοί (ας είναι και βαρύ υψηλό χρηματικό πρόστιμο).
Υγ: Ένα ακόμη ματς στη διάρκεια του οποίου η ΑΕΚ αδικείται. Όσοι ήμασταν στο γήπεδο, αλλά και όλοι όσοι είδαν το ματς και την φάση στις καθυστερήσεις κατάλαβαν πως κόβει σκόπιμα ο βοηθός τον Αραβίδη από το τετ α τετ και το ενδεχόμενο 0-2 που θα τελείωνε από χθες την υπόθεση πρόκριση. Δεν γίνεται ότι βλέπουμε εμείς με γυμνό μάτι από μακριά και όχι στην ίδια ευθεία να ΜΗΝ το βλέπει ο βοηθός. Εντάξει, αντέχουμε – συνεχίζουμε και περιμένουμε να δούμε απλά με την Ξάνθη αν θα ακυρώσουν γκολ, ή θα στερήσουν πέναλτι, ή ότι επιλέξουν να κάνουν για να αδικήσουν για ένα ακόμη ματς (πιάσαμε διψήφιο αριθμό από την αρχή της σεζόν) την ΑΕΚ. Αλλά κατά τα λοιπά είπαμε: «έλα μωρέ με την κλάψα σας, ρίξτε λεφτά, κάντε ομάδα», ρε ουστ!
Υγ2: Ο Πογιέτ έχει πάρει πάνω του το κομμάτι της ενίσχυσης. Αυτό δείχνει ο τρόπος που τοποθετείται όταν τον ρωτάμε σχετικά. Του έχω εμπιστοσύνη προσωπικά, απλά θα ήθελα να τον ακούσω να λέει την αλήθεια στο θέμα του στόπερ, ότι δηλαδή: «ναι, έχουμε ανάγκη έναν κεντρικό αμυντικό ηγέτη», δεν τον βλέπω όμως. Ας είναι όμως, αυτός προφανώς ξέρει καλύτερα. Οι Άγγλοι συνεχίζουν να λένε για όσα κάνει ο Πογιέτ για να φέρει παίκτη από το Νησί στην ΑΕΚ αλλά δεν τους πολυεμπιστεύομαι σ’ αυτά… Θα δείξει πολλά το κομμάτι της ενίσχυσης της ομάδας τον Γενάρη και για το καλοκαίρι. Πάντως σας το είχα γράψει: Μην περιμένετε μεταγραφή την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους. Πάμε για τη δεύτερη (εβδομάδα) και βλέπουμε…
Υγ3: Τρία χρόνια πατέρα, τρία χρόνια μακριά μας, τρία χρόνια (όπως και πριν) πάντα ΕΔΩ… Να μας προσέχεις Τάκαρε, να μας προσέχεις όπως το έκανες από πάντα και κάνε (και εκεί) λίγο υπομονή θα το δεις έστω από ψηλά το γήπεδο, στην Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί στο χώρο που μας μεγάλωσες και μας έμαθες πόσο όμορφο, διαφορετικό και μοναδικό είναι να είσαι Α.Ε.Κ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...