Δεν τα λέει καλά ο Τούντορ που… φυσικά πρέπει να μείνει

Δεν τα λέει καλά ο Τούντορ που… φυσικά πρέπει να μείνει

Δεν τα λέει καλά ο Τούντορ που… φυσικά πρέπει να μείνει

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταλογίζει ευθύνες στον Ιγκόρ Τούντορ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, όμως τον στηρίζει για να παραμείνει στον πάγκο.
Φαίνονταν όλες τις περασμένες ημέρες ότι κάτι δεν πάει καλά στα πλάνα της ομάδας του ΠΑΟΚ. Τα σημειώσαμε, τα γράψαμε, τα είπαμε… Ας ξεκινήσουμε από αυτό, για να καταλήξουμε κάπου…
Από την μία ο προπονητής άλλαζε: Τερματοφύλακα, παράταξη στην άμυνα, σχηματισμό στο κέντρο και την επιθετική διάταξη.
Όλες τις αλλαγές ΔΕΝ τις δοκίμασε στο ματς πρωταθλήματος που ΔΕΝ έγινε. Αναγκαστικά θα έκανε όόόόλες αυτές τις σημαντικές αλλαγές, σε ματς κυπέλλου, όπου τα λάθη δεν συγχωρούνται.
Στην προπόνηση έβλεπε τις δυσλειτουργίες και άλλαζε συνεχώς παίκτες στις δοκιμές που έκανε. Τελικά άφησε εκτός ενδεκάδας έναν έμπειρο παίκτη από κάθε γραμμή!! (Μαλεζά-Τζιόλη-Μπερμπάτοφ).
Επειδή η μπάλα τιμωρεί, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το 1-0 μόλις στο 3΄ και από εκεί και πέρα… έτρεχε με τα πόδια πιο βαριά.
Η ήττα του ΠΑΟΚ ήταν απόλυτα δίκαιη και σαφώς ο Δικέφαλος θα μπορούσε από χθες να χάσει (κατά 80-90%) έναν ακόμη στόχο μέσα στη σεζόν (Το ότι δεν το κατάλαβε αυτό ο Κροάτης –την σημασία του αγώνα δηλαδή- τον βαραίνει πάρα πολύ…).
Τέλος πάντων… Ο Μακ (όπως και στην Κροατία τον Ιούλιο) σημείωσε το 2-1 και ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη ζωντανός…
Μεγαλύτερη σημασία βέβαια έχει το γενικό πρόβλημα, το θέμα είναι γιατί ο ΠΑΟΚ κάθε εβδομάδα παρουσιάζεται όλο και χειρότερος. Επί προσθέτως έχει αξία και τι απάντησε ο υπεύθυνος αυτής της κατάστασης, ο Τούντορ.
Είπε πολλά χθες και τελικά η εξήγηση που έδωσε για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίζει, δεν παράγει και δεν κερδίζει, είναι ότι… του λείπει παίκτης που θα μεταφέρει σωστά το παιχνίδι μπροστά, που θα δώσει λύση δημιουργικά στην επίθεση.
Εν μέρει έχει δίκιο! Ο ΠΑΟΚ έχει τους καλύτερους εκτελεστές στη χώρα, έχει καμιά δεκαριά αμυντικογενή χαφ, αλλά σε αυτό το ρόστερ δεν έχει δημιουργικό παίκτη, δεν έχει μία μεγάλη ποιότητα για να ενώσει κέντρο και επίθεση. Ωραία…
Πρώτη ερώτηση:
Αν τον αποκτήσει αυτόν τον παίκτη, ταυτόχρονα λύνονται και όόόλα τα προβλήματά του;
Δεύτερη ερώτηση:
Πώς είναι δυνατόν, αυτή η ίδια ομάδα, με αυτό το ρόστερ που ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ το άφησαν χωρίς δημιουργικό χαφ πέρα από τον Πέλκα, να είναι επί τρεις μήνες καλύτερη από ΚΑΘΕ αντίπαλο που έπαιζε και να έχει:
Δεκαοκτώ τελικές και έξι γκολ σε νοκ άουκ αγώνα με την Λοκομοτίβα μήνα Ιούλιο; Να έχει 18 τελικές και πέντε γκολ μήνα Αύγουστο σε κρίσιμο ματς με την Μπρόντμπι; Να έχει 16 τελικές και τρία γκολ με τη Βέροια;
Δεκαεννιά τελικές (οι 11 στην εστία) και δύο γκολ με φοβερή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ; Να έχει 11 τελικές και νίκη με τον Ατρόμητο όπου δεν κέρδιζε ποτέ;
Να αναδεικνύει πρωταγωνιστή μίας αγωνιστικής τον Ρομπέρτο σε αγώνα με τον Ολυμπιακό που έχει έξι-εφτά σωτήριες αποκρούσεις σε 11 τελικές;
Να έχει 15 τελικές και τρία γκολ με τον Ηρακλή;
Με τον Παναθηναϊκό 12 τελικές σε 60 λεπτά και άλλα τρία τέρματα;
Τρίτη ερώτηση: Αυτό το ρόστερ (έστω και χωρίς τον Ροντρίγκεζ) είναι δυνατόν να μην μπορεί να φανεί καλύτερο-ανώτερο σε αγώνες με Καλλονή, Πλατανιά, Παναιτωλικό, Λεβαδειακό; Αυτές οι ομάδες τα έχουν όλα δηλαδή;
Συμπέρασμα: Δεν έχει απόλυτο δίκιο σε όσα λέει για τα βήματα που κάνει προς τα… πίσω η ομάδα του. Προφανώς δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα που εκείνος ανέφερε…
Είναι σίγουρα λίγο χαμένος και αν αυτός δεν μπορεί να βρει την αιτία του κακού (ρίχνοντας αλλού το βάρος) τότε… φασκελκουκώλοστα
Συνεχίζουμε όμως…
Μετά από όλα τα παραπάνω και κυρίως παρολ’ αυτά, ΦΥΣΙΚΑ και εκτιμώ (αν έχει σημασία η δική μου άποψη) ότι ο Τούντορ ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει στον πάγκο του ΠΑΟΚ γι’ αρκετό καιρό ακόμη.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τέθηκε θέμα ή θα τεθεί θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ. (Όχι λόγω timing. Γιατί εγώ πιστεύω ότι οι απομακρύνσεις Δώνη-Στέφενς-Αναστασιάδη μήνα Μάρτιο ή Απρίλιο, δεν ήταν παράλογες κάτω από τις συνθήκες που σημειώθηκαν. Δεν πήγαινε άλλο δηλαδή με τους συγκεκριμένους…).
Ο Κροάτης έδωσε πράγματα στον ΠΑΟΚ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ μέσα στη σεζόν και μετά από συγκεκριμένα γεγονότα (αλλά και αποτελέσματα) έχει χάσει λίγο τον προσανατολισμό. (Έπονται και οι δηλώσεις που απλά έρχονται ως άμυνα στον εαυτό του και στη δουλειά του, δηλώσεις που μερικές φορές τον εκθέτουν λίγο παραπάνω από αυτό που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο).
Είναι δεδομένο ότι ο Τούντορ αξίζει δεύτερης ευκαιρίας! Αλίμονο αν όλο το πλάνο του καλοκαιριού (αυτό που εκπόνησε ο Άρνεσεν και έχει φυσικά λάθη) κριθεί -εν πολλοίς- τώρα. (Το ίδιο θα αναφέρω ακόμη και αν την άλλη εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί στο κύπελλο).
Αυτό είναι το λογικό. Αυτή είναι μία λογική ποδοσφαιρική λογική. Τώρα ξεκινάει το δεύτερο μισό της χρονιάς και ο Κροάτης πρέπει να το "παλέψει".
Στήριξη στα δύσκολα, μέχρι να φανεί (αν φανεί) ότι δεν πάει άλλο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.