Στόουκ - Λίβερπουλ 0-1

Gazzetta team
Στόουκ - Λίβερπουλ 0-1

bet365

Διπλό για... κούπα η Λίβερπουλ στο Μπριτάνια, επικράτησε 1-0 της Στόουκ και πήρε το πάνω χέρι για τον τελικό του League Cup. «Πονοκέφαλος» για Κουτίνιο και Λόβρεν!

Ο περσινός διασυρμός ανήκει στο παρελθόν και φέτος στο Μπριτάνια η Λίβερπουλ έχει πάρει τον αέρα της Στόουκ! Μετά το διπλό της πρεμιέρας, ακολούθησε η νίκη 1-0 στον πρώτο ημιτελικό του League Cup και πλέον οι «ρεντς» πήραν το πάνω χέρι για τον επαναληπτικό της 26ης Ιανουαρίου! Πλήγμα για την ομάδα του Κλοπ οι τραυματισμοί των Κουτίνιο, Λόβρεν που αποχώρησαν από το ματς!

Δυνατό το ξεκίνημα της Λίβερπουλ, είχε σωστή κυκλοφορία, πίεσε τη Στόουκ και έβαλε δύσκολα στην άμυνα της με το... καλημέρα! Μάλιστα, στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δυο καλά σουτ, αλλά Φιρμίνο και Λαλάνα δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Μπάτλαντ! Ωστόσο, ο Κλοπ χρειάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του στο 18', όταν ο Κουτίνιο τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Αϊμπ! Ο 20χρονος μπήκε ορεξάτος, στο 28' έστειλε μήνυμα με το άστοχο πλασέ του και στο 37' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ιδανική αντεπίθεση, συνδυασμός και ο Αϊμπ πέτυχε το 3ο του φετινό τέρμα! Παράλληλα, η Λίβερπουλ κλήθηκε να παίξει χωρίς τον Λόβρεν που αποχώρησε λόγω τραυματισμού!

Η Στόουκ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά στο τέλος του α' μέρους, ο Μινιολέ έδιωξε ωραία το σουτ του Τζόνσον! Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, πίεσαν, αλλά οι «ρεντς» ήταν σωστά τοποθετημένοι, κι όποτε χρειάστηκε, ο Τουρέ έδιωξε σωτήρια! Η Στόουκ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Γουίλαν, η Λίβερπουλ σε πτώση του Αλεν, αλλά κανένα δεν δόθηκε! Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά, αλλά ο Μινιολέ νίκησε τον Αρναούτοβιτς, ο Τουρέ έκοψε σωτήρια τον Σακίρι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γουόλτερς δεν μπόρεσε να σκοράρει! Πλέον, πολύ δύσκολα θα τριτώσει το... καλό για τη Στόουκ, αφού τις σεζόν 1963-64 και 1971-72, τις μοναδικές φορές που έφτασε σε ημιτελικά κατάφερε να προκριθεί! Αλλωστε, η παράδοση των δυο αντιπάλων στο League Cup λέει: Λίβερπουλ 5 νίκες, μια ισοπαλία και καμία ήττα!

Στόουκ: Μπάτλαντ, Τζόνσον, Σόκρος, Βόλσιντ, Πίτερς, Γουίλαν, Κάμερον (46' Γουόλτερς), Σακίρι (83' Κράουτς), Αφελάι, Αρναούτοβιτς, Μπόγιαν (69' Χοσέλου)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Λόβρεν (34' Μίλνερ), Μορένο, Λούκας, Τσαν, Άλεν (79' Μπεντέκε), Κουτίνιο (18' Άιμπ), Λαλάνα, Φιρμίνο

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα