Μαλάτος: «Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για την τιμωρία του ΠΑΟΚ»

Μαλάτος: «Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για την τιμωρία του ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Μαλάτος: «Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για την τιμωρία του ΠΑΟΚ»

bet365

Για το πρόστιμο στον ΠΑΟΚ από τον Σταύρο Κοντονή, την ανεπίπτρεπτη διακριτική ευχέρεια που έχει ο Υπουργός σε επιμετρήσεις ποινής και αξιολογήσεις περιστατικών, αλλά και την σοβαρότητα που λείπει από ένα μέρος του νομοσχεδίου, μίλησε ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέας Μαλάτος.

Αναλυτικά όσα είπε στο Αθλητικό Metropolis:

«Εμείς είχαμε επισημάνει ως ΙΔΕΑΔ, όταν είχαμε παρασταθεί στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στη Βουλή, ότι το άρθρο 1 παράγραφος 2 του νόμου 43/26, ήταν πολύ γενικά διατυπωμένο και αόριστο και δίνει μια ανεπίτρεπτη διακριτική ευχέρεια στον υπουργό να κάνει επιμετρήσεις ποινής και αξιολογήσεις περιστατικών που δεν επιτρέπονται από το Διοικητικό Δίκαιο αλλά ούτε από το Σύνταγμα.

Είχα προτείνει τότε το άρθρο 41ζ του νόμου 27/25, το οποίο προβλέπει τις πειθαρχικές ποινές που πρέπει να επιβάλλονται σε πράξεις βίας και είναι πολύ εμπεριστατωμένο, εξειδικευμένο και το είχαμε φτιάξει επί Γιώργου Ορφανού και διαχωρίζει ειδικά για το ποιες ποινές προβλέπονται σε αντίστοιχες πράξεις βίας».

Για το αν το νομοσχέδιο αναφέρεται για ελληνικούς η διεθνείς αγώνες: «Όχι. Μιλάει για πράξεις βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Νομικά είναι επιτρεπτό να επιβάλλονται και πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις. Η αντισυνταγματικότητα έγκειται στην αοριστία του άρθρου που δεν προβλέπει τι ποινές προβλέπονται σε κάθε περίπτωση. Απλώς λέει ότι ο υπουργός μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο μέχρι 1 εκατ. ευρώ πρόστιμο. Από ένα σημείο και μετά το νομοσχέδιο στερείται σοβαρότητας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα