Θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Σιδηρόπουλου (pic)

Θοδωρής Βασίλης
Θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Σιδηρόπουλου (pic)

bet365

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ Γιώργος Σιδηρόπουλος έχασε την μάχη με τον θάνατο σε ηλικία 67 ετών χτυπημένος από την επάρατη νόσο και το gazzetta.gr θυμίζει την σπουδαία καριέρα του.

Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος ταπεινός όπως πάντα έδινε την δική του μάχη μέσα από το νοσοκομείο της Γερμανίας όπου νοσηλευόταν, αφού τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Γερμανία και εργαζόταν σε ελληνικό εστιατόριο.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ φόρεσε την φανέλα της Ένωσης από το 1973 μέχρι το 1978 κι έμεινε στην ιστορία για την ολόμαυρη εμφάνιση, τα εξαιρετικά αντανακλαστικά καθώς και τον δυναμικό του τρόπο παιχνιδιού.

Εκτός από αυτό όμως έχει κι ένα μοναδικό ρεκόρ με την ΑΕΚ. Τo 1976 κράτησε ανέπαφη την εστία του για 700 συνεχή λεπτά και έγινε ο τερματοφύλακας με την πλέον μακρόχρονη ανέπαφη εστία στην ιστορία της ΑΕΚ και 7ος στην Ελλάδα στην ιστορία της Α' Εθνικής.

Η ΑΕΚ τον απέκτησε από τα Τρίκαλα το 1973 και ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, αλλά και αυτής που κατέκτησε το νταμπλ την επόμενη σεζόν, ενώ ήταν και μια φορά διεθνής. Ρεκόρ όμως έγραψε και με τα Τρίκαλα γινόμενος ο πρώτος τερματοφύλακας που σκοράρει με πέναλτι.

Μετά την ΑΕΚ ο Σιδηρόπουλος μετακόμισε στον Ατρόμητο Αθηνών τον οποίο βοήθησε την σεζόν 1979-80 να κερδίσει την άνοδο στην Α' Εθνική. Μάλιστα, οι Περιστεριώτες εξέδωσαν και ανακοίνωση για τον χαμό του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον θάνατο του παλαίμαχου τερματοφύλακα Γιώργου Σιδηρόπουλου σε ηλικία 67 ετών από την επάρατο νόσο. Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος ήρθε στην ομάδα μας την σεζόν 1979-80 και με 32 συμμετοχές κάτω από τα γκολπόστ συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη της ανόδου στην Α’ Εθνική. Αγωνίστηκε και την επόμενη περίοδο (1980-81) στη μεγάλη κατηγορία πραγματοποιώντας 23 συμμετοχές.
Είχε αγωνιστεί επίσης σε Τρίκαλα, Ελασσόνα, Λάρισα και ΑΕΚ. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ελασσόνα, καθώς πρέπει να μεταφερθεί η σορός του από τη Γερμανία της οποίας ήταν μόνιμος κάτοικος.

Στη φωτό ο Γιώργος Σιδηρόπουλος με μια ενδεκάδα της σεζόν 1980-81 αποτελούμενη από τους Παντελίδη, Μαρή, Βακάλη, Ρυμική, Κάπουα, Στ. Μισαηλίδη, Παγκάκη, Αθανασόπουλο, Κότσαλο, Παουνόφσκι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα