Δείξε μου τον πάγκο σου...

Δείξε μου τον πάγκο σου...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Δείξε μου τον πάγκο σου...

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την τύχη του Ολυμπιακού με τον Σίλβα και την τύχη του Πορτογάλου για τα όσα συνάντησε στους «ερυθρόλευκους».

Είναι τυχερός ο Ολυμπιακός που βρήκε φέτος έναν προπονητή σαν τον Μάρκο Σίλβα. Έναν νέο φιλόδοξο τεχνικό που πραγματικά έχει καταφέρει σε αυτούς τους πρώτους μήνες παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι, να βάλει το σημάδι του στην ομάδα.

Είναι ακόμη πιο τυχερός όμως ο Μάρκο Σίλβα που βρήκε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Ειδικά σε αυτά τα χρόνια του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου ο ανταγωνισμός αποτελεί λέξη άγνωστη. Και αυτό (το ιδανικό timing) θα φανεί ακόμη καλύτερα όταν θα έρθει η ώρα ο Πορτογάλος να πάει την καριέρα του... παραπάνω. Γιατί μέχρι τότε το βιογραφικό του 39χρονου όλο και θα «φουσκώνει» από διακρίσεις, τίτλους κλπ.

Δεκαπέντε νίκες στη σειρά στο πρωτάθλημα (τυπικά 16η με την αναμέτρηση που δεν έγινε ποτέ στη Λεωφόρο). Κατάκτηση από... πέρσι. Και τελικά ποιος ξέρει που θα σταματήσει φέτος αυτή η διαδικασία με την κατάρριψη διαδοχικών ιστορικών ρεκόρ κλπ για τους Πειραιώτες. Στοιχεία που πάντα παίζουν το ρόλο τους και στην «εικόνα» ενός επαγγελματία προπονητή. Και υπάρχει και το κύπελλο, άρα η φιλοδοξία του νταμπλ. Υπάρχει και η κλήρωση με την Άντερλεχτ που θεωρητικά δημιουργεί προσδοκία για κάτι ενδιαφέρον και στην Ευρώπη. Όλα αυτά μάλιστα μετά από ένα σούπερ Τσάμπιονς Λιγκ, όπου οι Ερυθρόλευκοι με τον Πορτογάλο στον πάγκο ανέβασαν και τη «μετοχή» τους, αλλά και έφτασαν να ανταγωνίζονται ως το τέλος για μια θέση στους «16» με την πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ, Άρσεναλ.

Τι έκανε ο Σίλβα στη Νέα Σμύρνη όταν ο Ρισβάνης ισοφάρισε για τον Πανιώνιο; Το αυτονόητο. Αυτό που προφανώς θα έκανε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης αν οι πάγκοι ήταν... αντίθετοι. Έφερε στο γήπεδο έναν κανονικό εξτρέμ να σταθεί απέναντι στον Ντουρμάζ, χώρεσε και φυσιολογικά πια στον σχηματισμό του (1-4-1-4-1), τον Τσόρι και τον Φορτούνη στον άξονα. Και τα υπόλοιπα έγιναν... μόνα τους. Όπως θα τα περίμενε ο καθένας. Ποδοσφαιριστής που κλήθηκε στην εθνική Κολομβίας είναι ο Φελίπε Πάρντο. Προφανώς λοιπόν και μπορεί σε 25' να ξεκλειδώσει ένα Σούπερ Λιγκ ματς χωρίς να χρειαστεί ιδιαίτερα «στηρίγματα» (αν και ο Σαλίνο που βρέθηκε στην ίδια πλευρά πραγματικά έκανε σπουδαίο παιχνίδι).

Και όταν πέτυχε το 1-2 ο Ολυμπιακός; Έξω ο Τσόρι, επιστροφή στο κλασικό 4-2-3-1 από το οποίο ξεκίνησε. Με τον Καμπιάσο να έρχεται από τον πάγκο για να σταθεί δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς. Τον τεράστιο αυτό Αργεντινό που προφανώς δεν θα το περίμενε ποτέ ερχόμενος στην Ελλάδα, ότι θα βρεθεί σε ρόλο «ρεζέρβας». Αλλά που όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι νορμάλ να μοιράζεται τις δύο θέσεις του άξονα με τον Κασάμι και τον Μίλι. Τι πολυτέλεια να έχεις Καμπιάσο για ένα... τέταρτο. Σε ματς όπου πλέον έχει πάρει τον δρόμο του.

Για να μην το κουράζουμε λοιπόν: Όταν ο Σίλβα κοιτάζει στον πάγκο του και βλέπει τον Πάρντο, τον Καμπιάσο, τον Φινμπόγκασον, τον Σεμπά, τον Κολοβό και όταν ο Πανιώνιος αναγκάζεται μετά την πώληση του Μπουμάλ να «βαφτίζει» εξτρέμ τον Μασούρα δεν υπάρχει χώρος για ποδοσφαιρική συζήτηση. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αγκαλιάσει το 43ο και πιθανόν αν το δει κάποιος ψύχραιμα, να έχουν δημιουργήσει από τώρα τις προϋποθέσεις και για το 44ο, αν δεν βρεθεί αντίπαλος με διάθεση να ανεβάσει τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας του σε επίπεδο ανταγωνισμού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής