Κάθε... ανάμνηση του '66 αδειάζει τις τσέπες των Άγγλων οπαδών (pics)

Κάθε... ανάμνηση του '66 αδειάζει τις τσέπες των Άγγλων οπαδών (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Κάθε... ανάμνηση του '66 αδειάζει τις τσέπες των Άγγλων οπαδών (pics)

bet365

Η αξία του θριάμβου της εθνικής ομάδας της Αγγλίας το 1966, από τη στιγμή που είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει, είναι από μόνη της ανεκτίμητη. Πόση, όμως, είναι η αξία κάθε αναμνηστικού από εκείνη την ημέρα;

Λένε πως ό,τι είναι παλιό και αποτελεί πλέον... κειμήλιο, έχει και το ανάλογο αντίτιμο.

Είναι, φυσικά, από τις περιπτώσεις που η αξία των αντικειμένων ανεβαίνει... στον Θεό έπειτα από πολλά χρόνια και αποτελεί κομμάτι ιστορίας.

Η ιστορία μέχρι στιγμής έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει πως η εθνική ομάδα της Αγγλίας, το καλύτερο που έχει να παρουσιάσει είναι η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (με τρόπαιο Ζιλ Ριμέ τότε) το 1966. Έκτοτε... οι αποτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, η αγγλική τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα το «SkySports» αφιέρωσε την ημέρα στην προβολή του τελικού του Μουντιάλ του 1966 και ο Τζέιμι Κάραγκερ ανέλυσε εκτενώς το παιχνίδι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, 50 χρόνια μετά...

Σήμερα, η «Sun» παρουσιάζει την αξία που έχουν τα αντικείμενα και τα αναμνηστικά εκείνου του παιχνιδιού, με την τιμή έναντι της οποίας πωλούνται, να έχουν πάρει τρομερή ανιούσα.

Ένα εισιτήριο για το παιχνίδι της 30ης Ιουλίου του 1966, στο παλιό «Γουέμπλεϊ», το έβρισκες τότε στα 10 ευρώ (για να μιλήσουμε με σημερινά δεδομένα) και σήμερα, κοστίζει περί τα 340!

Το Match Programme, από τα αναμνηστικά που συνήθως συλλέγουν οι φίλαθλοι και αποτελούν ίσως τα καλύτερα και πολυτιμότερα memorabilia, πλέον υπάρχει στο e-bay έναντι 270 ευρώ, ενώ τότε η αξία του ήταν μονάχα περίπου 1 ευρώ (ούτε καν μια λίρα, 50 στερλίνες).

Μια μικρή φιγούρα της μασκότ, του Γουίλι, από το Μουντιάλ του '66, ανερχόταν στο 1,5 ευρώ και αν αυτή τη στιγμή το αναζητήσεις και μάλιστα σε καλή κατάσταση διατηρημένο, μπορείς να το βρεις έναντι 135 ευρώ.

Για εκείνο το τουρνουά είχαν δημιουργηθεί και περί τις 20.000 ειδικά μπολ για πάγο σε σχήμα μπάλας με καπάκι και την επιγραφή της κατόχου του τροπαίου, Αγγλίας με αξία 10 ευρώ. Σήμερα, δεν το βρίσκεις με λιγότερα από 250 ευρώ...

 

Τελευταία Νέα