Bέλλιος: Ο καλύτερος Ελληνας επιθετικός

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Bέλλιος: Ο καλύτερος Ελληνας επιθετικός

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος εξηγεί με πολύ απλά λόγια γιατί ο Απόστολος Βέλλιος είναι το next best thing του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ο Βέλλιος έχει την... ατυχία να παίζει στον Ηρακλή. Και λέω ατυχία όχι επειδή ο Γηραιός είναι μικρή ομάδα, αλλά επειδή αντιμετωπίζεται πιο... χαλαρά από την πλειοψηφία του αθλητικού Τύπου καθώς και από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Δείτε για παράδειγμα τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων σήμερα Κυριακή που αδικούν κατάφωρα το νεαρό επιθετικό του Ηρακλή και δεν ασχολούνται ιδιαίτερα μαζί του παρά τα τρία γκολ που πέτυχε επί της Καλλονής, με εξαίρεση στον Sportday. Αν έβαζε τρία γκολ ο Φορτούνης, ο Kαρέλης ή ο Τζεμπούρ θα είχαν σίγουρα διαφορετική αντιμετώπιση με ολόκληρες φωτογραφίες και με θριαμβευτικούς τίτλους για το χατ - τρικ, σε σχέση με τον Βέλλιο!

Ωστόσο, όσο και να μην θέλουν να το παραδεχθούν κάποιοι, ο Απόστολος Βέλλιος είναι με διαφορά ο καλύτερος Ελληνας επιθετικός και δικαίως μπορεί να εκφράζει παράπονα που δεν έχει κληθεί ούτε μία φορά στην Εθνική ομάδα! Ηδη είναι τρίτος στον πίνακα των σκόρερ πίσω από τον Φορτούνη και τον Γιάννου, παρότι ακόμα δεν έχει συνηθίσει τόσο την Σούπερ Λίγκα, στην οποία επέστρεψε το καλοκαίρι μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας.

Καταρχήν έχει το καλύτερο κορμί από όλους τους υπόλοιπους κυνηγούς. Δεν είναι συχνό φαινόμενο να βλέπεις Ελληνα ποδοσφαιριστή με ύψος πάνω από 1,90 και να διαθέτει τέτοια ευχέρεια. Με το μπόι του και τη δύναμη του, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους αντίπαλους αμυντικούς με αποτέλεσμα να κερδίζει τις περισσότερες μονομαχίες.

Επίσης, παρά το ύψος του, δεν είναι μονοκόμματος επιθετικός, ποντάροντας στη δύναμη του και την κεφαλιά του. Εχει ένα πλούσιο ρεπερτόριο κινήσεων και μπορεί να χρησιμοποιήσει με άνεση και τα δύο πόδια. Δεν είναι τυχαίο ότι στον Ηρακλή του εμπιστεύονται και την εκτέλεση των πέναλτι, θυμίζοντας σε όλους την εποχή που ο Κύπριος Μιχάλης Κωνσταντίνου έπαιζε και μεγαλουργούσε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το πιο σημαντικό, όμως, για τον Βέλλιο, είναι ότι έχει μάθει σωστά τη μπάλα. Οταν άρχισε να βγάζει φήμη στα 19 του, δεν δελεάστηκε από τις «σειρήνες» από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και έκανε τα πάντα για να πάει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία, παρότι γνώριζε ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο ακόμα και να παίξει σε κάποια παιχνίδια. Αλλοι στη θέση του θα προτιμούσαν να «οχυρωθούν» γύρω από ένα συμβόλαιο με μεγάλη ελληνική ομάδα και να εφαρμόσουν το ρητό «καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη».

Αντιθέτως ο Βέλλιος αποδέχθηκε την πρόκληση της Εβερτον και μπορεί να μην κατάφερε να καθιερωθεί παρά την εξαιρετική σεζόν που έκανε το 2011-12 αλλά σε αρκετά νεαρή ηλικία διδάχθηκε πολλά και σημαντικά. Δούλεψε σκληρά, προσπάθησε, έμαθε και τώρα ήρθε η ώρα να δρέψει τους καρπούς των προσπαθειών του. Το πέρασμα του λοιπόν από την Αγγλία τον ωφέλησε σε μέγιστο βαθμό, κάτι που φαίνεται αυτή την εποχή, όπου ξεχωρίζει σαν τη μύγα στο γάλα, από τους υπόλοιπους Ελληνες επιθετικούς!

Φανταστείτε την αποτελεσματικότητα του, σε μία ομάδα που θα είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και πιο συχνή τροφοδότηση προς τους επιθετικούς σε σχέση με τον Ηρακλή που αναγκάζεται σε αρκετά ματς να ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα παρά στην επίθεση για να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει...

Το σίγουρο είναι ότι ο Απόστολος Βέλλιος αποτελεί το next best thing του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο χρόνος πλέον δουλεύει υπέρ του. Γι' αυτό και δεν βιάζεται ο ίδιος, δηλώνοντας - προς τιμήν του - πίστη στον Ηρακλή αποφεύγοντας κάθε κουβέντα για μεταγραφή. Οπως και να έχει, είναι ο ποδοσφαιριστής που θα μας απασχολήσει ευχάριστα τα επόμενα χρόνια!

Υ. Γ. Αν ήταν μαζί μας ο Σωκράτης, θα τον καμάρωνε τον Βέλλιο. Ισως να το κάνει από εκεί ψηλά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος