Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 2-0 (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 2-0 (vid)

bet365

Με τη Γουέστ Χαμ να παρουσιάζει και πάλι το εξαιρετικό πρόσωπο του πρώτου γύρου, ο Σλάβεν Μπίλιτς έγινε πλέον ο εφιάλτης της Λίβερπουλ και τα «σφυριά» επικράτησαν 2-0 στο πρώτο ματς του 2016 στην Πρέμιερ Λιγκ!

Πέρυσι ο Κροάτης κόουτς το έκανε με τη Μπεσίκτας στο Γιουρόπα Λιγκ και φέτος μέσα – έξω, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από τη σεζόν 1963-1964.

Θέλετε να το πούμε κούραση από τα συνεχόμενα ματς της εορταστικής περιόδου;

Θέλετε να το πούμε βαρύ... στομάχι λόγω της Πρωτοχρονιάς;

Όπως κι αν λέγεται, η Λίβερπουλ το είχε και εμφανίστηκε κάκιστη στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Γουέστ Χαμ. Όσο κι αν θέλει να φωνάξει για το σκληρό, αλλά μάλλον καθαρό τάκλιν του Μικαΐλ Αντόνιο στον Αλμπέρτο Μορένο από αριστερά, λίγο έξω από την περιοχή του Αντριάν, άλλο τόσο της κόβεται αυτό το δικαίωμα με τη συμπεριφορά που επέδειξε στη συνέχεια της φάσης για να έρθει το γκολ στο 10ο λεπτό από τη σέντρα του Βαλένσια και δυνατή κεφαλιά του Αντόνιο.

Σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας, σε κάθε γέμισμα στην περιοχή, σε κάθε χαμένη μπαλιά, πάντα πρώτος πήγαινε ποδοσφαιριστής της Γουέστ Χαμ. Κι αυτό προφανώς έκανε τη διαφορά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στο «Boleyn Ground». Ο Λανσίνι στο 17ο λεπτό θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα των Λονδρέζων με τρομερό σουτ και τη μπάλα να στρίβει τελευταία στιγμή και να σταματάει στο δοκάρι, ενώ «απάντησε» σε αυτό ο Τσαν στις καθυστερήσεις με σουτ σχεδόν στη συμβολή των δοκών.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος προσπαθώντας να πιέσει και ν' αγχώσει τη Γουέστ Χαμ με μια πιθανή «πολιορκία», όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Μονάχα η κατοχή της μπάλας έμεινε στους φιλοξενούμενους που αδυνατούσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από την εστία του Αντριάν. Ο Κουτίνιο συνέχισε να ... αγνοείται, ο Μπεντεκέ δεν ήξερε πως να κλωτσήσει τη μπάλα και ήταν εύκολη λεία για τους αμυντικούς και στο 55', ο Άντι Κάρολ με δυνατή κεφαλιά από σέντρα του Νομπλ στην πρώτη καλή στιγμή των «σφυριών» στην επανάληψη, έκανε το 2-0! Όσο είχαν δυνάμεις τα «σφυριά» να αμύνονται μαζικά και να καταφέρνουν να κόβουν κάθε μπάλα, το προβλέψιμο και άδειο από φαντασία, παιχνίδι της ομάδας του Κλοπ ήταν πολύ εύκολα διαχειρίσιμο και ειδικά με αυτό το σκορ.

Μάλιστα, θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν στο 69' οι Κάρολ και Αντόνιο δεν έβλεπαν τον Μινιολέ με διπλή επέμβαση να τους λέει «όχι», ενώ στο 78', ο Νομπλ κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του απομακρύνοντας μια κεφαλιά πάνω στη γραμμή. Ο Παγιέτ στο 90' υποχρέωσε τον Βέλγο πορτιέρο σε καλή επέμβαση, ενώ ο Άλεν αστόχησε σε καλή κεφαλιά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Τόμκινς, Κόλινς, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Αντόνιο (86' Τζένκινσον), Κουγιατέ, Νομπλ, Λανσίνι (39' Ομπιάνγκ), Κάρολ, Ε.Βαλένσια (64' Παγιέτ)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό (82' Άλεν), Μορένο (61' Σμιθ), Τσαν, Λούκας, Άιμπ, Φιρμίνο (61' Λαλάνα), Κουτίνιο, Μπεντεκέ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα