Περί των αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης…

Περί των αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τις αντιδράσεις μετά την απόρριψη της έφεσης του Παναθηναϊκού.

Είχα κάνει μία πρόβλεψη, από ραδιοφώνου, ότι πάρα πολύ δύσκολα θα έπεφτε η ποινή του Παναθηναϊκού, εξηγώντας ότι η (πρωτοβάθμια) απόφαση του αθλητικού δικαστή Καποδίστρια ήταν πολύ καλά «δεμένη», τεκμηριωμένη. Το ίδιο καλά είχε «δέσει» και την τιμωρία του Ολυμπιακού με μία αγωνιστική. Ούτε εκείνη είχε πέσει.

Γράφω δύο πράγματα με αφορμή πολλά σχόλια που έγιναν μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της επιτροπής εφέσεων. Διότι, αν κατάλαβα καλά, υπάρχει δυσφορία για τον Υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή. Απλά προσπαθώ να καταλάβω προς τι η δυσαρέσκεια κατά του Υφυπουργού, για τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης. Να υπενθυμίσω ότι αποφασίζουν πλέον στις δικαστικές επιτροπές της Λίγκας και της ΕΠΟ τακτικοί δικαστές. Οπότε, δεν υπάρχει πια κι η καραμέλα, «τους λένε τι θα αποφασίσουν η Λίγκα κι η ΕΠΟ, που είναι του Ολυμπιακού».

Η δε επιλογή τακτικών δικαστικών στα όργανα του ποδοσφαίρου είχε χαιρετιστεί ειδικά από τους συλλόγους που είναι κόντρα στον Ολυμπιακό, ως μία εξέλιξη προς την ισονομία και την ακεραιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτοί λοιπόν οι δικαστές αποφάσισαν και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια για την υπόθεση του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός...

Από εκεί και πέρα τι θα μπορούσε να κάνει ο Κοντονής για τις αποφάσεις αυτές; Να παρενέβαινε στη δικαιοσύνη; Να ζητούσε, δηλαδή, από τους δικαστές, μέσω της κυβερνητικής μηχανής, να πάρουν άλλες αποφάσεις; Μα υποτίθεται ότι άλλαξαν οι δικαστές ακριβώς για να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, που υποτίθεται ότι υπήρχαν προηγουμένως, έτσι δεν είναι;

Γενικά προσπαθώ να καταλάβω τι θα μπορούσε να κάνει ο υφυπουργός και τι δεν κάνει, με συνέπεια να κατηγορείται για ένα-δύο συγκεκριμένα πράγματα.

Θα μπορούσε π.χ. να…διατάξει να γίνει το ντέρμπι στη Λεωφόρο; Μα ο ίδιος ο Παναθηναϊκός δεν έχει πει ότι ο διαιτητής (Παππάς) ευθύνεται για τη μη διεξαγωγή του;

Θα μπορούσε λ.χ. να…διατάξει τους δικαστές να αποφασίσουν πιο γρήγορα στα θέματα που ερευνούν και να…καταδικάσουν τον Μαρινάκη; Συγνώμη, αλλά υποτίθεται ότι άλλη είναι η εκτελεστική, άλλη η νομοθετική κι άλλη η δικαστική εξουσία.

Να καταλήξω κάπου: Οι ίδιοι οι σύλλογοι, κι ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός και όλοι, πρέπει να κατανοήσουν ότι θα εφαρμόζονται οι καινούργιοι κανονισμοί, υπέρμετρα σκληροί έως κι άδικοι κατά την γνώμη μου, αλλά προερχόμενοι κύρια από την γκρίνια πολλών ομάδων για (δήθεν) μη επιβολή δικαιοσύνης, για (δήθεν) επιλεκτική εφαρμογή των κανονισμών κλπ, κλπ.

Οι ομάδες, για την ακρίβεια αρκετές μεγάλες ομάδες, είναι αυτές που είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο για το προηγούμενο καθεστώς. Και τώρα οφείλουν, όλοι, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.