Σαββίδης: Ο Άι Βασίλης των ΠΑΟΚτσήδων!

Σαββίδης: Ο Άι Βασίλης των ΠΑΟΚτσήδων!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σαββίδης: Ο Άι Βασίλης των ΠΑΟΚτσήδων!

bet365

Φίλοι του ΠΑΟΚ, γνωστοί ως «Βόρειοι» - Northerners, γράφουν για τον Ιβάν Σαββίδη μια διαφορετική ιστορία ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Οι συγκεκριμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ, ανάμεσά τους ο Φώτης Κυριακόπουλος επαγγελματίας οδηγός και εμπνευστής της ιδέας το 1997, ταξιδεύουν παντού στον κόσμο μαζί με την ομάδα.

Η χάρη τους έχει φτάσει στη μακρινή Αστάνα, στο Μπακού και δεκάδες άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Πρόσφατα ταξιδεύοντας στο Κρασνοντάρ πέρασαν από το κοντινό Ροστόφ, την πόλη που δραστηριοποιείται επαγγελματικά και ζει μόνιμα Ιβάν Σαββίδης.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν και στην Donskoy Tabak, τη ναυαρχίδα του ομογενή επιχειρηματία και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς γράφουν για την επίσκεψη και τον δικό τους Αϊ Βασίλη.

Διαβάστε:

«Πριν μερικά χρόνια τέτοιες γιορτινές μέρες οι φίλαθλοι του Π.Α.Ο.Κ συνήθιζαν κάθε Πρωτοχρονιά χαριτολογώντας να ζητούν από τον Άγιο Βασίλη να φέρει στην ομάδα έναν πρόεδρο!

Έναν πραγματικό πρόεδρο(εννοώντας και μεγαλομέτοχο)με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που θα απάλλασσε την ομάδα από τα περίεργα διοικητικά σχήματα-φαντάσματα και παράλληλα θα έδινε το έναυσμα για μια νέα αρχή, χτίζοντας τις βάσεις για το δημιούργημα ενός Π.Α.Ο.Κ που όλοι ονειρευόμαστε.

Μετά τις 10 Αυγούστου 2012,οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ δεν χρειάζεται πια να παρακαλούν τον συμπαθή Άγιο Βασίλη να τους φέρει τον πρόεδρο που για καιρό προσδοκούσαν.

Κι αυτό γιατί έχουν πλέον το δικό τους Άγιο Βασίλη, έναν Άγιο Βασίλη που ακούει στο όνομα ΙΒΑΝ ΙΓΝΑΤΙΕΒΙΤΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ.

Tον άνθρωπο-ευεργέτη που απάλλαξε την Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ από τον TEΡΑΣΤΙΟ ΒΡΑΧΝΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής.

Έναν άνθρωπο κοινωνικά μορφωμένο και οικονομικά αυτοδημιούργητο με τεράστια εμβέλεια και ολοένα αυξανόμενο κύκλο επιχειρήσεων ανά τον κόσμο.

Τον τρόπο διοίκησης, άρτιας οργάνωσης κι εύρυθμης λειτουργίας μιας εκ των επιχειρήσεων του, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κι εμείς από κοντά στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη '15.

Την επόμενη μέρα του εκτός έδρας αγώνα για τη φάση των ομίλων του Europa League με την Krasnodar, η αποστολή των ΒΟΡΕΙΩΝ που για μια ακόμα φορά ταξίδεψε οδικώς στη Ρωσία, κατευθύνθηκε 300 χλμ βορειότερα και σε αντίθετη κατεύθυνση με το δρομολόγιο της επιστροφής.

Προορισμός η πόλη Rostov-on-Don και η καπνοβιομηχανία "Donskoy Tabak" που ουσιαστικά αποτελεί και τη ναυαρχίδα των επιχειρήσεων του μεγαλομετόχου του Π.Α.Ο.Κ.

Μετά από 4 ώρες διαδρομή στο οδικό δίκτυο του Ρωσικού Νότου φτάσαμε στην κορυφαία καπνοβιομηχανία, χτισμένη στην όχθη του ποταμού Don.

To πάρκινγκ με τις εκατοντάδες σταθμευμένων αυτοκινήτων και τα 3 πούλμαν που περίμεναν για την αλλαγή βάρδιας προσωπικού, μας προϊδέασαν για τον μεγάλο αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται εκεί.

Τύχαμε πολύ θερμής υποδοχής από τους ανθρώπους που μας περίμεναν και είχαν ειδοποιηθεί για την επίσκεψη μας, παραδίδοντας τους κι εμείς με τη σειρά μας ένα αναμνηστικό δώρο.

Η τετράωρη ξενάγηση μας στις εγκαταστάσεις εμπλούτισε τις γνώσεις μας για τον καπνό και τις ποικιλίες του, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον από κοντά την επεξεργασία, τις ζυμώσεις, τα χαρμάνια και ότι άλλο απαιτείται για την παραγωγή καπνικών προϊόντων από το στάδιο της παραλαβής φυτών καπνού μέχρι και την συσκευασία τσιγάρων σε πακέτα(με πάνω από 100 κωδικούς), έτοιμα πια για την προώθηση τους στην παγκόσμια αγορά.

Το προσωπικό κάθε ηλικίας φαινόταν εξειδικευμένο και με άνεση στις κινήσεις του ενώ όλοι τους ήταν λιγομίλητοι αλλά φέρονταν με ευγένεια.

Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η τάξη και η αστραφτερή καθαριότητα παντού, τα εκατοντάδες υπερσύγχρονα μηχανήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ,η μεγάλη νοικοκυροσύνη κι οργάνωση, η ανθρώπινη αλλά και ηλεκτρονική επόπτευση του χώρου, οι αυστηροί κανόνες ασφαλείας και ο ακριβής έλεγχος σε όλα τα στάδια παραγωγής για το καθετί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Όλα αυτά που αναφέρουμε είναι ότι ακριβώς καταγράψαμε στο μυαλό μας διότι απαγορεύεται η φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση για λόγους ασφάλειας και ανταγωνισμού.

Δεν "γλείφουμε" κανέναν Σαββίδη με αυτά που γράφουμε, απλά αυτή είναι η αλήθεια και είναι καιρός να πειστούν ακόμα και οι πιο δύσπιστοι για το τεράστιο μέγεθος του ονόματος Ιβάν Σαββίδης.

Όμως πολύ θα θέλαμε όλα αυτά τα θετικά κι επιτυχημένα στοιχεία της "Donskoy Tabak" να τα δούμε να εφαρμόζονται και στην Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ όπου ο "Άγιος Βασίλης" θα πρέπει να γκρεμίσει πολλές καμινάδες και τζάκια για να πιάσουν επιτέλους τόπο τα εκατομμύρια που ξοδεύονται και να βαδίσει εν έτη 2016 η ομάδα μας σε λεωφόρους επιτυχιών, διακρίσεων και τροπαίων.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ PAOK FANS "NORTHERNERS"

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα