Ο άγνωστος Έλληνας της Λέστερ (video)!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ο άγνωστος Έλληνας της Λέστερ (video)!

bet365

To gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του 21χρονου Ελληνοκύπριου φορ της Λέστερ, Χάρι Παναγιώτου. Οι διεθνείς συμμετοχές με τον Άγιο Χριστόφορο & Νέβις, το άλμα στην πρώτη ομάδα των «Αλεπούδων» και τα βραβεία!

Ο Χάρισον Ανδρέας Παναγιώτου γνωστός ως Χάρι Παναγιώτου εκπροσωπεί το εθνικό συγκρότημα του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις, ενός νησιωτικού κράτους στην Καραϊβική Θάλασσα. Πρόκειται για την μικρότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου με πληθυσμό μόλις 55.000 κατοίκους. ​

Ο πατέρας του Παναγιώτου, Άντι είναι Ελληνοκύπριος και ουσιαστικά ήταν εκείνος που τον παρότρυνε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Ο 21χρονος φορ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Λέστερ. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με την U-18 των «αλεπούδων» είχαν ως αποτέλεσμα να αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν 2011-12.

Τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε το βραβείο του παίκτη του μήνα στο πρωτάθλημα της Premier League U-21.

Μάλιστα ήταν ο καλύτερος παίκτης της Λέστερ σκοράροντας στο περυσινό πρωτάθλημα 11 γκολ στα 13 τελευταία παιχνίδια.

Με τη χθεσινή νίκη της Αρσεναλ, η Λέστερ κατηφόρισε στη δεύτερη θέση της Premier League. Θα επιστρέψει στην κορυφή η ομάδα του Ρανιέρι; Η Interwetten προσφέρει σε απόδοση 3.80 τη νίκη των «αλεπούδων» κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Παναγιώτου είχε προλάβει να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των «αλεπούδων» κόντρα στη Λιντς την αγωνιστική περίοδο 2011-12 πετυχαίνοντας μάλιστα το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις.

Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Σεπτέμβριο του 2012, ενώ τον Ιούλιο του 2014 επεκτάθηκε για άλλα δύο χρόνια.

Ο ανερχόμενος άσος της αγγλικής ομάδας αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της εθνικής ομάδας του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις (απ' όπου κατάγεται η μητέρα του) τον Οκτώβριο του 2014 βρίσκοντας δίχτυα κόντρα στα Νησιά Μπαρμπέιντος.

Τον Μάρτιο του 2015 πέτυχε χατ-τρικ σε ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τα Νησιά Τερκς και Κέικος.

«Στην πρώτη μου χρονιά σκόραρα 20 γκολ με την Λέστερ. Στόχος μου είναι να τα καταφέρω με την πρώτη ομάδα.

Θέλω να μείνω στη Premier League και δεν κάνω σκέψεις φυγής από την ομάδα», τονίσε ο νεαρός επιθετικός.

Ο Παναγιώτου εξήγησε γιατί επέλεξε να αγωνίζεται με την Εθνική Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις.

«Η μητέρα μου και η γιαγιά μου είναι από τον Άγιο Χριστόφορο. Όταν η γιαγιά μου έφυγε από την ζωή πήρα την συγκεκριμένη απόφαση. Ήταν μέσα από την καρδιά μου».

Ο ποδοσφαιριστής της Λέστερ αποκάλυψε και την συμβουλή που του έδωσε ο 27χρονος μέσος της Λέστερ, Άντι Κινγκ.

«Θυμάμαι μία φορά που ο Άντι Κινγκ μου μίλησε. Είπε πως ποτέ μην ασχοληθείς με το τι λένε οι άλλοι για σένα απλά δούλευε σκληρά, πήγαινε στο γυμναστήριο και προπονήσου σκληρά. Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου ως ποδοσφαιριστή. Τίποτα άλλο».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα