«Η ΑΕΚ διαχρονικά πρωτοστατεί σε θέματα ανθρωπιάς»

«Η ΑΕΚ διαχρονικά πρωτοστατεί σε θέματα ανθρωπιάς»

«Η ΑΕΚ διαχρονικά πρωτοστατεί σε θέματα ανθρωπιάς»

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο της Ένωσης με αφορμή το φιλικό παιχνίδι με την Εθνική Αστέγων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Ασλανίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6: 

-την ευαισθησία που δείχνει διαχρονικά σε κοινωνικά προβλήματα η ΑΕΚ: «Φέρατε στη θύμησή μας ένα φιλικό-ορόσημο που έκανε η ομάδα της ΑΕΚ το 1999, στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Περιφέρεια της Αττικής, στην Εθνική Αστέγων και στην ΑΕΚ για τη διοργάνωση ενός διαφορετικού αγώνα. Η ΑΕΚ διαχρονικά πρωτοστατεί σε θέματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Το ταξίδι εκείνο πριν από 16 χρόνια αποτελεί μία ακόμη απόδειξη». 

-το μέγεθος του προβλήματος της φτώχειας: «Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε δυσκολία αυτή τη στιγμή ίσως πριν λίγα χρόνια δεν ήταν σε ανάλογη θέση. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να του συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Εμείς θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και του συνανθρώπους μας, ώστε ο ένας να βοηθήσει τον άλλο γιατί κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί και στον ίδιο στο κοντινό ή στο απώτερο μέλλον. Ευθυνόμαστε όλοι γιατί δεν έχουμε καταλάβει το μέγεθος αυτής της δυσκολίας. Θεωρούμε πως είναι κάτι σε άλλους και δεν θα συμβεί σε μας, γι’ αυτό μιλάμε για κοινωνικό αποκλεισμό». 

-το πώς θα ενισχυθούν οι άστεγοι από το αποψινό φιλικό: «Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που θα κινήσουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων που θα έρθουν να δουν το παιχνίδι. Θα πωλείται στις κερκίδες το περιοδικό ‘Σχεδία’, που βγάζουν οι άστεγοι και κοστίζει 1,5 ευρώ». 

-τις κοινωνικές δράσεις που θα κάνει και στο μέλλον η ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ δεν θα σταματήσει στην αποψινή εκδήλωση. Δεν θέλουμε να κάνουμε ανακοινώσεις ακόμη. Καλύτερα είναι κανείς πρώτα να κάνει κάποια πράγματα και μετά να ανακοινώνει ή να το δημοσιοποιεί μόνο όταν πρέπει για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Ήδη είμαστε σε διαδικασία για να κάνουμε στο εγγύς μέλλον κι άλλες τέτοιες ενέργειες».

Best of internet