Οι αναμνήσεις... ξαναγυρίζουν για τον Φαν Χάαλ

Κώστας Ζάλιαρης
Οι αναμνήσεις... ξαναγυρίζουν για τον Φαν Χάαλ

bet365

Πτυχές της ιστορίας που έζησε πριν από τρία χρόνια στο Μόναχο, βλέπει ξανά ο Λουίς Φαν Χάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου διανύει... τις τελευταίες ώρες της προπονητικής του θητείας.

Με την ομάδα να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι και το αποψινό ντέρμπι με την Τσέλσι να εμφανίζεται ως το τελευταίο του στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», ο Ολλανδός προπονητής βιώνει ξανά καταστάσεις που τον είχαν σημαδέψει αρνητικά, πίσω στο 2011, όταν βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου και είχε απολυθεί Απρίλη μήνα, προκειμένου να σωθεί η χρονιά τουλάχιστον με την παρουσία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ την αμέσως επόμενη σεζόν.

Ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνθηκε ο Φαν Χάαλ και η ανάγκη που είχε ο σύλλογος για αλλαγή, αποδεικνύεται περίτρανα από τα όσα είχε πει ο τότε πρόεδρος των Βαυαρών, Ούλι Χένες για τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε ελάχιστο καιρό πριν από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου να σημειωθεί η αλλαγή.

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι κάτι διασκεδαστικό και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα διασκεδαστικό στην ομάδα μας. Αυτό που λένε ότι οι ποδοσφαιριστές συνεχίζουν και τον στηρίζουν, είναι ένας μεγάλος μύθος. Το θέμα του Νόιερ δεν θα είχε πάρει ποτέ τέτοιες διαστάσεις, ούτε θα υπήρχε αυτή η ένταση με τον κόσμο. Έχουν δημιουργηθεί θέματα που έχουν κάνει κομμάτια την ομάδα. Θα πρέπει και ο ίδιος ο Φαν Χάαλ ν' αναλογιστεί τις ευθύνες του και όσα έχει κάνει...».

Αυτή τη στιγμή, συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και στη Γιουνάιτεντ... Ναι μεν οι παίκτες δηλώνουν πως είναι στο πλευρό του Ολλανδού, με τον ίδιο όμως να έχει αμφιβολίες, υπάρχουν άλυτα αγωνιστικά ζητήματα, ποδοσφαιριστές που θα έπρεπε αλλά δεν αποδίδουν και παράλληλα, χάνεται η πρώτη τετράδα που ήταν ο ρεαλιστικός στόχος, αν και από το καλοκαίρι άπαντες έκαναν λόγο μέχρι και για κατάκτηση του τίτλου...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα