Ανασκόπηση Football League 2015!

Ανασκόπηση Football League 2015!

bet365

Η ιδιαίτερη λάμψη από την ΑΕΚ και τον Ηρακλή, αλλά και η αλλαγή ιδιοκτησίας της ΑΕΛ, ξεχώρισαν στην Football League το 2015.

Μία ξεχωριστή, αλλά χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ήταν η χρονιά που μας... αφήνει στην Football League. Με ξεχωριστή λάμψη και υψηλές παρουσίες, αλλά χωρίς να έχει ιδιαίτερο σασπένς. Από την ημέρα που μπήκε το 2015, έμοιαζε τυπική η διαδικασία μέχρι και την ολοκλήρωση της σεζόν, όπου η ΑΕΚ και ο Ηρακλής θα έπαιρναν την άνοδο που είχαν, ουσιαστικά, ήδη καθαρίσει. Όσο κι αν ο Απόλλων Σμύρνης και – κυρίως – η Παναχαϊκή προσπαθούσαν να σταθούν εμπόδιο, έμοιαζε (και φάνηκε πως ήταν) αδύνατο να κάνουν την έκπληξη.

Έτσι, η μόνη απορία, ήταν για το ποιες ομάδες θα... κουνήσουν μαντίλι, ακολουθώντας τον Πανηλιακό που βάρεσε «κανόνι» από την αρχή της σεζόν. Εκεί, η αλήθεια είναι πως υπήρξε λίγη αγωνία, όμως τα «φαβορί» Φωστήρας, Άλιμος, Φωκικός και Γαζώρος υποβιβάστηκαν, με τον Απόλλων Καλαμαριάς να λυγίζει επίσης και να συμπληρώνει την 6αδα του απευθείας υποβιβασμού. Όσο για την μάχη στα πλέι-άουτ, Επισκοπή, Ερμιονίδα και Ψαχνά... αποχαιρέτησαν από τον Νότο, ενώ από τον Βορρά, Πιερικός, Τύρναβος και Αιγινιακός δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν αντάξιοι των περιστάσεων.

Η νέα σεζόν

Το καλοκαίρι άλλαξε η μορφή του πρωταθλήματος, κάτι που αποτελεί από τα πιο σημαντικά γεγονότα της κατηγορίας για το 2015. Μετά από τον αποτυχημένο πειραματισμό, επιστρέφουμε σε έναν ενιαίο όμιλο, με την συμμετοχή, πλέον, 18 ομάδων. Τα νέα «πρόσωπα» σε αυτό, είναι η Κέρκυρα και ο Εργοτέλης από την SuperLeague, ενώ Πανελευσινιακός, Τρίκαλα, Πανσερραϊκός και Κισσαμικός έχουν εξασφαλίσει την άνοδο και την συμμετοχή τους σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Μία ακόμα... ιστορική αλλαγή, είναι αυτή στα ηνία της ΑΕΛ, όπου ο Αλέξης Κούγιας – αφού αφήνει την Παναχαϊκή – καβαλάει το αλογάκι, αγοράζοντας τις μετοχές του Πλεξίδα και γίνεται κάτοικος Λάρισας. Οι ενστάσεις δεν θα λείψουν, όμως, σε μεγάλο βαθμό θα... περιθωριοποιηθούν, αφού η πορεία των «βυσσινί» είναι πολύ καλή και επισκιάζει όποια αμφιβολία. Όπως έχει φανεί, πάντως, στις πρώτες δυσκολίες αυτά βγαίνουν στην φόρα, κάτι που έγινε αντιληπτό – κυρίως – μετά την ήττα από την Κέρκυρα.

Η... σύνοψη

Το 2015 κλείνει, με το πρωτάθλημα της Football League να έχει... διανύσει κάτι λιγότερο από το μισό. Με 13 αγωνιστικές στην πλάτη, κάποια πράγματα έχουν ξεχωρίσει, όμως οι εκκρεμότητες είναι πολλές. Για την άνοδο, υπάρχει η δυνατή «τετράδα» των ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης (28 βαθμοί) και Τρίκαλα, Κέρκυρα (24 βαθμοί) που θα παλέψουν για τις δύο πρώτες θέσεις.

Όσο για τον υποβιβασμό, οι μισές, τουλάχιστον, ομάδες, βράζουν στο ίδιο καζάνι. Με εξαίρεση τον Πανελευσινιακό που – αν και έχει βελτιωθεί – δεν δείχνει πως μπορεί να φτάσει στην παραμονή, ακόμα 11 ομάδες είναι γύρο από την ζώνη του υποβιβασμού στο ±4.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα