Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 4-0 (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 4-0 (vid)

bet365

Αγια νύχτα και Ανάσταση μαζί για τη Σαουθάμπτον που διέλυσε (4-0) τα όνειρα πρωτιάς της χειρότερης φετινής Αρσεναλ, η οποία δεν άντεξε τη δόξα της κορυφής.

Στην κρεμασμένη κάλτσα στο τζάκι του Αρσέν Βενγκέρ, ο Αγιος Βασίλης της Premier League είχε παραδώσει το δωράκι-παραγγελία. Η Λίβερπουλ νωρίτερα είχε νικήσει τη Λέστερ και έτσι ο Αλσατός κόουτς δεν είχε παρά να τραβήξει την κορδέλα και να εισπράξει αυτό που είχε ζητήσει από τον καλό παππούλη με τη γενειάδα. Μόνο που το δώρο τελικά όχι μόνο δεν ανοίχτηκε, αλλά επιστράφηκε με τον χειρότερο τρόπο. Εκεί που η Αρσεναλ πίστεψε ότι θα μπορούσε να κοιμηθεί στην Boxing Day μόνη 1η, εκεί δέχτηκε την πιο ηχηρή φετινή σφαλιάρα της, το βαρύ και ασήκωτο 4-0 από τη Σαουθάμπτον, επιβεβαιώνοντας όσους επιμένουν να της προσάπτουν τον άσχημο χαρακτηρισμό της πιο «loser» ομάδας στο Νησί.

Οι Κανονιέρηδες μπήκαν στο «Σεντ Μέρις» με επιθετική σύνθεση, αλλά αυτό στο δια ταύτα τους γύρισε μπούμερανγκ, καθώς οι Φλαμινί-Ράμσεϊ δεν μπόρεσαν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους στο κέντρο (σ.σ.: τους κατάπιε ο φοβερός Γουανιάμα) και έτσι η ομάδα κόπηκε στα μέση με το καλημέρα. Τα άσχημα χειροτέρεψαν με την πιο όμορφη στιγμή του αγώνα. Αρκοβολισμένος έξω δεξιά ο Μαρτίνα (19') πυροβόλησε με ένα απίθανο εξωτερικό φαλτσαριστό από τα 20 μέτρα και με αυτό το άπιαστο γκολ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Premier League με καταγωγή από τα νησιά Κουρασάο.

Στο 39' οι νωθροί έως ανύπαρκτοι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό σλάλομ του Γουόλκοτ που όμως δεν έγινε απειλή για τον παρατηρητή στον αγώνα Στεκέλενμπουργκ. Στο 43' ο Λονγκ βγήκε τετ α τετ, μα πλάσαρε τρομερά άστοχα ψηλά. Οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια με την αίσθηση ότι η Αρσεναλ στην επανάληψη θα έκανε την προσπάθεια της να επιστρέψει στο παιχνίδι. Μόνο που συνέβη το εντελώς αντίθετο. Εκεί που σίγουρα ο Βενγκέρ σκεφτόταν ότι χειρότερα δεν είχε. Τελικά είχε πάρα πολύ πιο άσχημα...

Σε αντεπίθεση (55') ο Λονγκ έπαιξε το 1-2 με τον Μανέ και πλάσαρε για το 2-0 ολομόναχος. Στο 69' ο Φοντέ έβαλε με κεφαλιά το πρώτο γκολ που δέχεται φέτος η Αρσεναλ από κόρνερ και κάπου εκεί κατέρρευσαν οριστικά οι Λονδρέζοι. Ο Λονγκ συνέχισε να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας τους. Στο 89' το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, μα στις καθυστερήσεις δεν λάθεψε. Βγήκε πάλι μόνος του και πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Τσεχ, ολοκληρώνοντας ένα απίθανο καρέ για τους Αγίους, οι οποίοι μετρούσαν μόλις ένα πόντο στα πέντε προηγούμενα ματς τους.

Το φινάλε βρήκε την Αρσεναλ να παραμένει στο -2 από την Λέστερ, αλλά να έχει και τσακισμένο το ηθικό. Εδώ είχε μία τεράστια ευκαιρία και την πέταξε στα σκουπίδια. Το μόνο που μπορεί να θυμάται ωστόσο, και να ελπίζει, είναι ότι στα πέντε από τα έξι πρωταθλήματα που κατέκτησε, τα Χριστούγεννα και την Boxind Day, βρισκόταν στην 2η θέση...

* Αυτή είναι η δεύτερη βαρύτερη ήττα της στην συγκεκριμένη ειδική ποδοσφαιρική μέρα στην Αγγλία μετά από το 5-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1910!

Σαουθάμπτον (Ρόναλντ Κούμαν): Στεκέλενμπουργκ, Μαρτίνα, Φαν Ντάικ, Φόντε, Μπερτράντ, Κλάσιε (69' Ρομέου), Γουανιάμα, Ντέιβις, Γουόρντ-Πρόουζ (72' Τάντιτς), Μανέ (81' Χουάνμι), Λονγκ

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Μονρεάλ, Φλαμινί (73' Τσέιμπερς), Ράμσεϊ, Κάμπελ (63' Τσάμπερλαϊν), Οζίλ, Γουόλκοτ (79' Αϊόμπι), Ζιρού.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα