Μόρας: «Κατάλαβαν τι σημαίνει να είσαι δότης»

Μόρας: «Κατάλαβαν τι σημαίνει να είσαι δότης»

Μόρας: «Κατάλαβαν τι σημαίνει να είσαι δότης»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Σπορ Fm 94,6: 

Για την εκδήλωση στη Λάρισα: 

Ήταν η παρουσίαση του σωματείου Save Moras. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν. Σιγά-σιγά πιάνουμε δουλειά. Στόχος μας είναι απλώς να κάνουμε κάτι για να ενημερώσουμε τον κόσμο. Πως η διαδικασία δεν πονάει και δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο άτομο που θα κάνει τη διαδικασία. Και εμείς το περάσαμε και το ζήσαμε. Ξέρουμε τι σημαίνει να κάνεις μεταμόσχευση. 

Η εκδήλωση πήγε πολύ καλά. Περάσαμε το μήνυμα που θέλαμε με πολύ καλό τρόπο και ξεκάθαρο. Δώσαμε να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι δότης του μυελού των οστών. Την ημέρα της εκδήλωσης έγιναν 80 άτομα δότες. 

Για τη διαδικασία: 

Συμπληρώνεις ένα χαρτί και κάνεις μια διαδικασία με το σάλιο με μια μπατονέτα. Εάν είσαι συμβατός δότης και σε επιλέξουν τότε, αφού περάσεις εξετάσεις προχωρά η διαδικασία. Απλώς είναι μικρές οι πιθανότητες για να βρεθεί συμβατότητα. Και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι. Αφού για λίγες ημέρες κάνεις μια διαδικασία με ενέσεις, γίνεται η μεταμόσχευση. Συνδέεσε με ένα μηχάνημα για πέντε ώρες και δίνεις βλαστοκύτταρα. 

-εάν υπάρχει ανταπόκριση: 

Αυτό οφείλεται καθαρά στην ενημέρωση. Εάν γίνει σωστά τότε θα είναι μεγαλύτερη. Είναι δύσκολες οι ημέρες αυτές και είναι δύσκολο να φέρεις τον Έλληνα κοντά. Δυστυχώς με όσα γίνονται απομακρυνόμαστε. Βέβαια έχει αποδείξει πως όταν χρειάζεται τότε βοηθά. Χρόνια τώρα προσπαθούν οι υπεύθυνοι να βοηθήσουν. Όλοι μαζί και με άλλος συλλόγους προσπαθούμε να κάτι κάνουμε. Κυρίως να ενημερώσουμε ότι η διαδικασία είναι απλή. 

-εάν επιθυμεί να συνεχίσει στην Βερόνα: 

Ο στόχος μου είναι να μείνω εκεί. Είμαι καλά και δεν σκέφτομαι να φύγω. Υπάρχει διάθεση από όλους μας. Σκέφτομαι μόνο να τελειώσει η χρονιά καλά. Είμαστε τελευταίοι αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εύχομαι σύντομα θα ξεκινήσουμε να παίρνουμε βαθμούς. Να κάνουμε έναν γύρο καλό όπως και τα τελευταία χρόνια. Δεν έχουν αλλάξει παίκτες. Άρα δεν έχουμε ξεχάσει να παίζουμε. Δεν έχει αλλάξει η νοοτροπία της ομάδα. Απλώς η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Είχαμε και τραυματισμούς . Μια ομάδα όπως η Βερόνα δεν μπορεί να καλύψει το κενό 4-5 βασικών παικτών. Ήταν λογικό μετά από τέτοιο γύρο να αλλάξεις προπονητή. Θα προσπαθήσω να μείνω εκεί. Δεν ξέρω τι θα συμβεί βέβαια. Αλλά στόχος μου είναι να παραμείνω. Αν δεν συμφωνήσουμε τότε θα ψάξω κάτι άλλο. Έχω πει πως θα ήθελα και μια εμπειρία κάπου αλλού. 

-για την καριέρα του: 

Στόχος μου είναι να παίζω άλλα τρία χρόνια. Θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό στις ημέρες μας να παίζει ένας παίκτης σε τέτοια ηλικία. 

-για την εθνική ομάδα: 

Ας τα αφήσουμε πίσω όλα. Θα φανεί από τον Μάρτιο αν υπήρχε διάθεση να αλλάξει η κατάσταση. Δεν σημαίνει πως αυτό συμβαίνει μόνο με τα αποτελέσματα. Απλώς τότε θα έρθουν καλά αποτελέσματα γρηγορότερα. Έγιναν πολλές αλλαγές απότομα. Αυτό το κλειστό γκρουπ ήταν εκείνο που έφερνε αποτελέσματα. Έτσι πρέπει να είναι και πάλι. Εμείς για να πάμε στην Εθνική περιμέναμε τη σειρά μας. Κάναμε καλές σεζόν αλλά δεν ερχόταν η κλήση. Απλώς περιμέναμε τη σειρά μας. Ελπίζοντας ότι θα έρθει.

Best of internet