Νιούκαστλ - Έβερτον 0-1 (vid)

Gazzetta team
Νιούκαστλ - Έβερτον 0-1 (vid)

bet365

Ο Έλιοτ έμοιαζε ανίκητος, όμως από δικό του λάθος ο Κλέβερλι ντύθηκε... Άγιος Βασίλης και έδωσε τη μεγάλη νίκη στην Έβερτον με 1-0 επί της Νιούκαστλ στις καθυστερήσεις.

Ο Έλιοτ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και όλα έδειχναν ότι θα έδινε τουλάχιστον τον βαθμό στη Νιούκαστλ. Στο τέλος, όμως, αποδείχθηκε μοιραίος, καθώς από δικό του λάθος ο Κλέβερλι σκόραρε στις καθυστερήσεις, για να δώσει τη νίκη στην Έβερτον με 1-0.

Η αλήθεια είναι ότι στο τέλος τους τρεις βαθμούς πήρε η ομάδα που τους άξιζε περισσότερο. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και ο μοναδικός λόγος, που δεν είχαν φτάσει νωρίτερα στο γκολ ήταν ο εκπληκτικός Έλιοτ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και πίεσαν στο πρώτο 20λεπτο. Σε σημείο που το ματς να παίζεται στο μισό γήπεδο και η κατοχή να είναι υπέρ τους στο 78%. Ο Μπέινς είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν τοι φάουλ του στο 6’ πέρασε άουτ, ενώ στο 7’ ο Μιράλας κατέβασε πολύ ωραία στην περιοχή και ανάγκασε τον Έλιοτ στην πρώτη μεγάλη απόκρουση.

Στο 19’ ο Βέλγος απείλησε και πάλι χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ήταν λογικό οι παίκτες του Μαρτίνεθ να μην μπορέσουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 25’, όταν ο Μίτροβιτς από κοντά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, πριν ο Έλιοτ πει ξανά «όχι», αυτή τη φορά στον Λουκάκου. Η Νιούκαστλ απείλησε άλλες δύο φορές με ισάριθμες κεφαλιές των Μίτροβιτς (29’) και Βαϊνάλντουμ (37’), πριν το ημίχρονο, με το 0-0 να παραμένει.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλός, με τους γηπεδούχους να δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση επιθετικά. Οι πρώτες μεγάλες ευκαιρίες, πάντως, ήρθαν για την Έβερτον με τους Λουκάκου (57’) και Λένον (59’) και τον Έλιοτ να συνεχίζει το ρεσιτάλ του. Οι καλύτερες στιγμές για τη Νιούκαστλ ήρθαν μετά το 70’. Αρχικά, το σουτ του Πέρεθ πέρασε λίγο άουτ στο 71’, ενώ στο 73’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μίτροβιτς με δυνατή κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο 76’ ήταν η σειρά του Χάουαρντ να κάνειθ σωτήρια απόκρουση στην κεφαλιά του 76’, ενώ στο 78’ ο Έλιοτ έβγαλε δύσκολα εκείνη του Φούνες Μόρι. Το ματς είχε πάρει και πάλι φωτιά, με το σουτ του Κόουλμαν να περνάει λίγο άουτ στο 80’ και εκεί που όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα μείνει μέχρι το τέλος, ο Έλιοτ έκανε το λάθος μετά από κόρνερ, έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Κλέβερλι και εκείνος με κεφαλιά έκανε το 0-1 στην τελευταία φάση!

Νιούκαστλ (Στηβ ΜακΛάρεν): Έλιοτ, Ντάμετ, Κολοτσίνι, Μπεμπά, Γιάνμαατ, Ανίτα, Κόλμπακ, Σισοκό, Βαϊνάλντουμ, Πέρεθ (87’ Τοβάν), Μίτροβιτς

Έβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Χάουαρντ, Κόουλμαν, Στόουνς, Φούνες Μόρι, Μπέινς, Μπάρι, Κλέβερλι, Μπάρκλεϊ (69’ Ντεουλοφέου), Μιραλάς (85’ Όσμαν), Λένον (69’ Μπέσιτς), Λουκάκου

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα