Το άγνωστο πάθος του Σινάτρα για την Τζένοα (pics+vids)

Το άγνωστο πάθος του Σινάτρα για την Τζένοα (pics+vids)

Το άγνωστο πάθος του Σινάτρα για την Τζένοα (pics+vids)

Πριν 100 χρόνια ο Φρανκ Σινάτρα είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου και το gazzetta.gr σας θυμίζει το άγνωστο πάθος του για την Τζένοα. 

Από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και την Μεγάλη Ύφεση του 1929 Ευρωπαίοι από όλες τις χώρες στοιβάζονταν στα καράβια ώστε να ζήσουν το αμερικάνικο όνειρο. Ένας από αυτούς ήταν και ο νεαρός Άντονι Μάρτιν Σινάτρα ο οποίος μαζί με τους γονείς του μετακόμισε από την Σικελία για το Νιου Τζέρσεϊ.

Εκεί στο Χομπόκεν του Νιου Τζέρσεϊ γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου ο Φράνσις Άλμπερτ Σινάτρα, μία από τις κορυφαίες ανδρικές φωνές του 20ου αιώνα. Ο άνθρωπος που με την αισθαντική του φωνή δίνοντας στα τραγούδια του μια λυρικότητα ερμηνεύοντας τα κομμάτια σαν αφηγητικά κομμάτια, χαρίζοντας μας κάποια τραγούδια τα οποία θα μείνουν για πάντα αθάνατα.

Ο Φρανκ Σινάτρα υπήρξε ο πρώτος πραγματικός σούπερ σταρ αλλά και παράλληλα αντισυμβατικός με πολλά πάθη και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα δημιουργώντας γύρω από το όνομά του ένα μύθο.

Η Vistabet σου προσφέρει bonus έως και 100 ευρώ για  κάθε κερδισμένο στοίχημα στο ματς της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σάντερλαντ. 

Ένα από τα πάθη του-άγνωστo προς το ευρύ κοινό-ήταν η αγάπη του για την Τζένοα. Η καταγωγή της οικογένειας της μητέρας του Ναταλί Ντέλα Γκαραβέντα ήταν από την Γένοβα και παρά το γεγονός ότι μικρός ο Φρανκ έδειξε προτίμηση στην κολύμβηση, στον στίβο αλλά και στο μποξ (αγαπημένο άθλημα του πατέρα του). ο θρύλος λέει ότι ο Φρανκ δεν σταμάτησε μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του να υποστηρίζει την Τζένοα. 

Ο Σινάτρα ελέω της μητέρας του, αγαπούσε ότι είχε σχέση με την Γένοβα και δεν έχανε ευκαιρία όποτε βρισκόταν στην πόλη εκτός από τα πάστα με πέστο να δίνει το παρών στο «Μαράσι» για να παρακολουθήσει από κοντά την Τζένοα. Ο γνωστός Ιταλός συνθέτης Τζιόρτζιο Καλαμπρέζε, είχε αποκαλύψει το πάθος του Σινάτρα για την Τζένοα.

«Ο Φρανκ μου έλεγε πάντα για την καταγωγή της μητέρας του από την Γένοβα και το δέσιμο που είχε με την πόλη αυτή. Αγαπούσε την Τζένοα και κάθε φορά που βρισκόταν στην Ιταλία πεταγόταν στο Μαράσι για να παρακολουθήσει τoυς «ροσομπλού» από κοντά. Πολλοί θεωρούσαν ότι απλά πήγαινε στο γήπεδο ως ένας διάσημος τραγουδιστής, αλλά ο Φρανκ είχε πάθος με την Τζένοα. Όπως μου έλεγε χαρακτηριστικά: «Δύο πάθη έχω: "Την πόλη της Γένοβα και την Τζένοα".

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον Καλαμπρέζε ο Σινάτρα είχε εκφράσει την επιθυμία όταν θα πεθάνει να ταφεί φορώντας μια γραβάτα με τα χρώματα της ομάδας, το κόκκινο και το μπλε. Δεν ξέρουμε αν η τελευταία του επιθυμία έγινε πραγματικότητα, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι Γενοβέζοι και η Τζένοα είναι περήφανοι που ο Φρανκ Σινάτρα είναι ένας από αυτούς, ο δικός τους Φράνκι.

Και μπορεί η Τζένοα να μην τον ταξίδεψε ποτέ ως το φεγγάρι, αλλά τουλάχιστον όλοι πλέον ξέρουν ότι είχε την Τζένοα κάτω under his skin.

 

 

Best of internet