Σιμόες: «Ο Ολυμπιακός κερδίζει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο»

Gazzetta team
Σιμόες: «Ο Ολυμπιακός κερδίζει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο»

bet365

Ο Αντρέ Σιμόες, δήλωσε πως ο Ολυμπιακός κερδίζει με πολλούς τρόπους, τόνισε πως περιμένει την ομάδα του Πειραιά στο ΟΑΚΑ, ενώ τα έβαλε και με την διαιτησία...

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία απ' όσα είπε στην «Ώρα των σπορ»:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ΑΕΚ: «Οταν αποφάσισα να φύγω από την Πορτογαλία, ήθελα να έρθω σε έναν μεγάλο σύλλογο. Εχω εκπλαγεί θετικά. Η ομάδα μου προσφέρει όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να δουλέψω. Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή μου».

Για το αν σκοπεύει να μείνει καιρό στην Ένωση: «Ο ατζέντης μου τον επόμενο καιρό θα έχει μία συνάντηση με τη διοίκηση της ΑΕΚ. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Είμαι πολύ καλά και στην ΑΕΚ και στην Αθήνα. Δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο οπότε το βλέπω πολύ θετικά. Η ΑΕΚ μου δείχνει πως θέλει να με κρατήσει, εγώ θέλω να συνεχίσω, οπότε νομίζω όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Για τις ομάδες που τον έχουν ήδη πλησιάσει: «Δεν με επηρεάζει τίποτα απ' όλα αυτά. Έχω συνηθίσει να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος στην ΑΕΚ και δεν με νοιάζει τίποτα απ' όσα ακούγονται».

Για τους στόχους του με την ΑΕΚ: «Τους στόχους τους θέτει η διοίκηση. Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα κι όταν μιλάμε για μεγάλη ομάδα, μιλάμε για τίτλους. Μία ομάδα μπορεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να μην παίρνει τίτλους, εγώ θέλω τίτλους. Αυτό είναι το σημαντικό για μία μεγάλη ομάδα».

Για την πιο δύσκολη, αλλά και την καλύτερη ως τώρα στιγμή του:«Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν χάσαμε από τον Ολυμπιακό. Κανείς μας δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα. Και γι' αυτό περιμένω τον δεύτερο γύρω για να δώσουμε μία απάντηση στον Ολυμπιακό. Όσο για την καλύτερη στιγμή, ήταν όταν σταθεροποιήθηκα αγωνιστικά και πλέον είμαι σε καλό επίπεδο».

Για την αλλαγή προπονητή: «Οι ποδοσφαιριστές όταν ξεκινά το πρωτάθλημα ακολουθούν το πρότζεκτ που θέτει η διοίκηση. Και η διοίκηση αποφασίζει για αλλαγές προπονητή. Η αλλαγή είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό που θα πω εγώ είναι πως έχουμε φτάσει σ' ένα καλό σημείο για να αφομοιώσουμε αυτό που μας ζητά ο νέος προπονητής. Και πλέον παίζουμε περισσότερο ομαδικά απ' ό,τι πριν που παίζαμε περισσότερο ο καθένας για τον εαυτό του. Με τη δουλειά που γίνεται στα Σπάτα να είναι σε διαφορετική βάση και φιλοσοφία. Πιο οργανωμένα».

Για το τι πήγε στραβά και η ΑΕΚ έμεινε πίσω στη βαθμολογία:«Αυτό που συνέβη ήταν καθαρά πως χάσαμε εύκολα βαθμούς σεομάδες που έπρεπε να κερδίσουμε. Για παράδειγμα στην Ξάνθη. Αν η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που θέλει να πάει για τίτλους, δενπρέπει να χάνε βαθμούς σε τέτοια παιχνίδια. Και πλέον πρέπει να το κάνουμε αυτό, να κερδίζουμε αυτά τα ματς και στη συνέχεια ναμπορέσουμε να πάρουμε αποτελέσματα στα ντέρμπι και ναμπορέσουμε καταρχήν να εδραιωθούμε στη δεύτερη θέση μεμεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους».

Για το αν αποτυπώνεται στη βαθμολογία η πραγματική διαφορά από τον Ολυμπιακό: «Δεν νομίζω πως είναι αυτή η διαφορά ποιότητας. Η διαφορά είναι πως ο Ολυμπιακός σε οποιοδήποτε ματς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο παίρνει τη νίκη. Στο ματς στο Καραϊσκάκη το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο κι αν είχαμε σκοράρει, θα είχε πάει διαφορετικά. Δεν το κάναμε αυτό όμως, με τις αποφάσεις των διαιτητών να παίζουν τον ρόλο τους».

Για την ατάκα του Πογιέτ ότι θα φανεί η βελτίωση της ΑΕΚ στο παιχνίδι του β' γύρου με τον Ολυμπιακό: «Νομίζω πως από τότε που έχει έρθει ο Πογιέτ, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Είμαστε πιο οργανωμένοι αμυντικά, καλύτεροι πλέον στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον δεύτερο γύρο το βλέπω σαν να δίνουμε εξετάσεις. Σαν να είμαστε στο σχολείο και πρέπει να περάσουμε τις εξετάσεις».

Για το αν έχει παίξει ρόλο η διαιτησία για την απόσταση της ΑΕΚ από την κορυφή: «Αν είχε δοθεί το πέναλτι στον ΠΑΟΚ, θα είχαμε κερδίσει. Δεν λέω ότι κάνουν κάτι οι διαιτητές επίτηδες. Όλοι είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Αλλά αν δεν είχαν γίνει αυτά τα λάθη από τους διαιτητές, η διαφορά σίγουρα δεν θα ήταν τόσο μεγάλη. Και στην περίπτωσή μας βλέπουμε πως τα λάθη είναι επαναλαμβανόμενα».

Για τον συμπαίκτη του που του έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση: «Γενικά στην ομάδα υπάρχει μεγάλη ποιότητα σε όλες τις θέσεις. Έχουμε ένα καλό και ποιοτικό ρόστερ. Νομίζω όμως πως μπορώ να ξεχωρίσω δύο. Ο ένας είναι ο Μπαρμπόσα. Ήξερα πως είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά έχει δύναμη, είναι καλός στις κινήσεις και βοηθά την ομάδα πολύ. Ο άλλος είναι ο Γιόχανσον. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν ένα αμυντικό χαφ που κάνει καλά τη δουλειά του. Όταν άλλαξε θέση και είδα πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και επιθετικά και αμυντικά, μου έκανε τεράστια εντύπωση».

Για την εθνική Πορτογαλίας κι αν έχει λάβει κάποιο μήνυμα από τον Σάντος: «Όλοι οι παίκτες σκέφτονται την εθνική. Δεν έχω πάρει κάποιο μήνυμα από τον Σάντος. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο ότι θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ. Δεν λέω πως δεν με ενδιαφέρει η εθνική. Φυσικά και με ενδιαφέρει. Αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο τη δεδομένη στιγμή να γίνει κλήση από την εθνική, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη ποιότητα στην ομάδα. Ωστόσο πιστεύω στον εαυτό μου και το ενδεχόμενο να αγωνιστώ κάποια στιγμή στο αντιπροσωπευτικό μου συγκρότημα, είναι ένα επιπλέον κίνητρο».

Για τον παίκτη που έχει ως πρότυπο: «Παλαιότερα μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έπαιζε ο Ζιντάν. Κι αυτός που μου άρεσε πολύ και παρακολουθούσα ήταν ο Πίρλο. Τώρα είναι ο Τιάγκο Αλκάνταρα κι ο Βεράτι. Αυτοί είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που μου αρέσουν και με τον τρόπο που κινούνται και βλέπω κάποιες κινήσεις για να τις κλέψω»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα