Ιδανική 11άδα: Οι 10 κι ο Ροντρίγκες!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ιδανική 11άδα: Οι 10 κι ο Ροντρίγκες!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta την καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος. Κι όχι μόνο!

Τέλειωσε ο α' γύρος και είθισται στον Τύπο να γίνονται αφιερώματα για τους παίκτες που ξεχώρισαν, την ιδανική ενδεκάδα κλπ, κλπ.

Κατά τη δική μου γνώμη, φέτος είναι η πιο εύκολη εξίσωση που μπορεί κάποιος να λύσει: η καλύτερη ενδεκάδα είναι του Ολυμπιακού. Οι 11 πιο βασικοί του Ολυμπιακού. Και τελειώνει η ιστορία. Για την ακρίβεια είναι οι 10. Γιατί στη θέση του ενός εξτρέμ, ούτε ο Πάρντο, ούτε ο Σεμπά αξίζουν θέση στην ιδανική 11άδα του πρώτου μισού του πρωταθλήματος-δεν μιλάμε γενικα για τη σεζόν, αλλά για το πρωτάθλημα. Διότι, αν αναφερόμουν γενικά, θα είχα και τον Πάρντο, με τα τρία γκολ και τη μία ασίστ (στον Φινμπόγκασον) στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγνώμη δηλαδή, αλλά μπορείτε να βρείτε καλύτερους παίκτες, ανά θέση, από τους Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουάκου, Μποτία, Σιόβα η, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνη, Ιντέγε, Ντουρμάζ; Δεν υπάρχουν. Καλά για τον Φορτούνη δεν γίνεται καν σύγκριση. Αλλά κι οι Ιντέγε και Ντουρμάζ έχουν βάλει κι έχουν φτιάξει από πέντε ο καθένας!

Θέση αντί του Ιντέγε μπορεί να δικαιούται ο Καρέλλης, που πραγματικά πήγε καλά, αλλά ο Ιντέγε ήταν καθοριστικός στα πιο μεγάλα παιχνίδια. Κι ο Γιόχανσον είναι καλό εργαλείο-μπορούσε να διεκδικήσει τη θέση του Κασάμι.

Αυτός που νομίζω ήταν καλύτερος για τη μία θέση στα εξτρέμ ήταν ο Ροντρίγκες του ΠΑΟΚ. Άρα, είναι οι 10 του Ολυμπιακού κι ο σφαιράτος του ΠΑΟΚ! Με Γιόχανσον και Καρέλλη πρώτες εναλλακτικές.

Ποια είναι η δεύτερη καλύτερη 11άδα του πρωταθλήματος; Θα δώσω βάση στα πιο νέα παιδιά, από 24 ετών και κάτω.

Τσιτώντας (Λεβαδειακός), Μύγας (Παναιτωλικός), Χατζηισαίας-Ρισβάνης (Πανιώνιος), Γιαννούλης (Βέροια)-Σιώπης (Πανιώνιου), Γκνιάτιτς (Πλατανιάς), Πέλκας (ΠΑΟΚ)-Βιγιαφάνιες (Παναιτωλικός), Βέλλιος (Ηρακλή), Γουάρντα (Παναιτωλικός).

Ίσως να αδικώ, πάντως, τους Κυβρακίδη (Ατρόμητος), Μπανανά (Πλατανιάς), Κουρμπέλη (Αστέρας), Μπακασέτα (Πανιώνιος), Μιλούνοβιτς-Γιακουμάκη (Πλατανιάς). Οπότε να πουβγαίνει 18άδα, με αναπληρωματικό γκολκίπερ τον Αθανασιάδη (Πανθρακικός)!

Από τους πιο έμπειρους καλά πήγε κι η ενδεκάδα Χουάντερσον, Μπέρτος, Ζησόπουλος, Σανκαρέ (Λαζαρίδης), Τζαβέλλας-Ζέκα, Κόρμπος (Τζιόλης), Μαγέφσκι-Τσάβες, Μπουμάλ, με σέντερ φορ ένα εκ των Γιάννου, Μάντζιου, Ντιγκινί, Μαρκόφσκι, Μανιά! Όποιον θέλετε.

"Έδειξαν", αλλά έπαιξαν πολύ λίγο οι Τελάντερ, Κωνσταντινίδης. Αδυναμία μου ο Μπερτόλιο του Αστέρα, όμως κι αυτός δεν έπαιξε πολύ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.