Εχει καλύτερους ο Παναθηναϊκός από τον Νίνη;

Εχει καλύτερους ο Παναθηναϊκός από τον Νίνη;

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Εχει καλύτερους ο Παναθηναϊκός από τον Νίνη;

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος διάβαζει τα δημοσιεύματα ότι θα δοθεί δανεικός ο Νίνης και σηκώνει τα χέρια ψηλά με τις αποφάσεις που λαμβάνουν στον Παναθηναϊκό.

Oταν τον Μάρτιο του 2012 που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Σωτήρη Νίνη στην Πάρμα, έγραψα ότι έκανε λάθος ο διεθνής μέσος που άφηνε το τριφύλλι. Τότε έπεσαν όλοι να με φάνε και δέχθηκα απίστευτες επιθέσεις επειδή «εμπόδιζα» το διεθνή μέσο να κάνει καριέρα.

Η ένσταση μου τότε δεν ήταν για την αξία του Νίνη αλλά για το γεγονός ότι ήταν τραυματίας για πολλούς μήνες και χωρίς παιχνίδια στα πόδια του, θα ήταν από δύσκολο έως αδύνατο, να καθιερωθεί στο Καμπιονάτο. Η εξέλιξη της καριέρας του, δυστυχώς με δικαίωσε, με τον Νίνη να κάνει ελάχιστα παιχνίδια στην Πάρμα και να χάνει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια, χωρίς αγώνες στα πόδια του.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, ήρθε και πάλι η ώρα να διαφωνήσω με την διαφαινόμενη απομάκρυνση του 25χρονου ποδοσφαιριστή από τον Παναθηναϊκό - μόλις ένα χρόνο μετά την επιστροφή του - αυτή τη φορά με απόφαση της διοίκησης και του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός προπονητής, όπως αναφέρει η Sportday, δεν τον έχει στα πλάνα του και θέλει να φύγει προκειμένου να έρθει στη θέση του ένας Ιταλός ποδοσφαιριστής...

Για πολλούς ο Σωτήρης Νίνης είναι... πρώην ποδοσφαιριστής. Στα 25 του αδυνατεί να βγάλει ολόκληρο ενενηντάλεπτο και είναι από τους πιο αργούς παίκτες στο ρόστερ του «τριφυλλιού», αποτέλεσμα των χαμένων καλοκαιριών από πλευράς προετοιμασίας όταν ήταν πιτσιρικάς, αλλά και της απουσίας σωστής δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Αυτά είναι γεγονότα και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Ωστόσο πέρα από αυτό, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος! Αυτή που λέει ότι ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, ο Νίνης παραμένει ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ο μοναδικός που μπορεί να αξιοποιήσει με μία σωστή πάσα, τον Μπεργκ, τον Καρέλη ή όποιον επιθετικό έχει η ομάδα. Είναι και ο μοναδικός που με μία μπαλιά να μπορεί να αλλάξει την έκβαση ενός αγώνα, όταν έρθει ως αλλαγή από τον πάγκο.

Τα ποιοτικά στοιχεία του, ελάχιστοι τα διαθέτουν στον Παναθηναϊκό, ειδικά στη φετινή ομάδα ομάδα που όπως έχει αποδείξει, στην πλειοψηφία της αποτελείται από μέτριους παίκτες που δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ενας ακόμα λόγος που θα τον κρατούσα στον Παναθηναϊκό, έστω κι ως χρυσή εφεδρεία, είναι ότι είναι μαζί με τον Λαγό (με την επικείμενη απομάκρυνση των Δώνη, Χουχούμη, Τριανταφυλλόπουλου και Μαρινάκη) είναι οι τελευταίοι που έχουν βγει από τις ακαδημίες της ομάδας και παίζουν ακόμα στους πράσινους. Είναι ο συνδετικός κρίκος με μία άλλη εποχή και τη σωστή δουλειά που γινόταν στις ακαδημίες, οι οποίες πλέον έχουν σταματήσει να τροφοδοτούν την μεγάλη ομάδα με καλούς παίκτες και από το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού, μεταβάλλονται στην αχίλλειο πτέρνα (θέμα που θα συζητήσουμε κάποια άλλη φορά...)

Οπως και να έχει, πιστεύω ότι ο Σωτήρης Νίνης έχει ακόμα θέση στον Παναθηναϊκό! Και να μην έχει θέση, όμως, δικαιούται ακόμα μία ευκαιρία...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος