Αμερικανικό ζαχάρωμα για Εβερτον

Αμερικανικό ζαχάρωμα για Εβερτον

Γιώργος Καραμάνος
Αμερικανικό ζαχάρωμα για Εβερτον

bet365

Σύμφωνα με τους «Times», επενδυτές από τις Η.Π.Α. βρίσκονται κοντά στο να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των Ζαχαρωτών.

Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από την πώληση του 36% της Κρίσταλ Πάλας σε Αμερικανούς και τώρα φαίνεται πως σειρά παίρνει ένα ποδοσφαιρικό κάστρο που έμοιαζε απόρθητο. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα των αγγλικών «Times», η αγγλική ομάδα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου της σε επενδυτές από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους John J Moores, Charles Noell, οι οποίοι φέρονται να τα έχουν βρει με τον ιδιοκτήτη του Club, Bill Kenwright. Ο τελευταίος που έχει αναλάβει από το 1999, εδώ και περίπου μία 10ετία αναζητεί ανθρώπους σοβαρούς να μπουν στο παιχνίδι των Ζαχαρωτών και φαίνεται ότι οι δύο εν λόγω επιχειρηματίες είναι ιδιαίτερα σεβαστοί και αξιόπιστοι.

Αμφότεροι κατέχουν διάφορες εταιρείες επενδυτικές και software, αλλά ο John J Moores με προσωπική περιουσία κοντά στο ένα δισ. δολάρια, έχει και επιτυχημένο πρόσφατο παρελθόν με ομάδα του μπέιζμπολ. Το 1992 αγόρασε τους San Diego Padres και τους οδήγησε σε τέσσερις κατακτήσεις εθνικού πρωταθλήματος. Τελικά τους πούλησε το 2012, εισπράττοντας το 10πλάσιο όσων είχε ξοδέψει και τους άφησε υγιείς και με εντυπωσιακές συμφωνίες χορηγιών.

Κάπως έτσι λοιπόν ο Kenwright που δεν μπορεί να βάλει περισσότερο το χέρι στην τσέπη, θεωρεί ότι με αυτούς τους δύο η Εβερτον μπορεί να ανέβει επίπεδο και να διεκδικήσει τίτλους. Ο ίδιος θα παραμείνει ίσως ως πρόεδρος, καθώς έχει αποδείξει ότι διαθέτει αυτό το εκπληκτικό συναισθηματικό δέσιμο με την ομάδα και τους οπαδούς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα