Καπνίδης: «Δεν θέλω να κοιτάω το παρελθόν γιατί.... με τρώει»

Καπνίδης: «Δεν θέλω να κοιτάω το παρελθόν γιατί.... με τρώει»

Απόστολος Παγώνης
Καπνίδης: «Δεν θέλω να κοιτάω το παρελθόν γιατί.... με τρώει»

bet365

Ο πρώτος σκόρερ του Άρη, Αντώνης Καπνίδης μίλησε στο gazzetta.gr για τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην ομάδα το καλοκαίρι, για την περσινή χρονιά για τον Θόδωρο Καρυπίδη, αλλά και για τα όνειρά που κάνει με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Ο Αντώνης Καπνίδης γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1992 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και είναι ο μικρότερος της οικογένειας Καπνίδη. Ο επιθετικός του Άρη μεγάλωσε μέσα σε κλειστά γυμναστήρια, καθώς ο πατέρας του, Θανάσης, υπήρξε προπονητής του Ιωάννη Μελισσανίδη με τον οποίον κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην Ατλάντα. Σε ηλικία 7 ετών άρχισε να κλωτσάει την μπάλα στις ακαδημίες του Ντίνου Κούη στον Πρωτέα και στη συνέχεια βρέθηκε στον Ηρακλή όπου αγωνίστηκε στους τμήματα υποδομής, αλλά και στη β' ομάδα των «κυανόλευκων».

Μετά τον Ηρακλή μετακομίζει στη β' ομάδα του Άρη όπου έμεινε για ένα εξάμηνο. Ακολούθως (το 2011) βρέθηκε στον Αγροτικό Αστέρα όπου είχε μια γεμάτη χρονιά με 30 συμμετοχές. Κίνησε το ενδιαφέρον της Δόξας Δράμας όπου έμεινε για 6 μήνες, στη συνέχεια είχε μια πολύ καλή χρονιά στην Αναγέννηση Γιαννιτσών. Η Καβάλα ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Οι εμφανίσεις του με την ομάδα της Ανατολικής Μακεδονίας έγιναν η αφορμή για να τον καλέσει ξανά στον Άρη ο τότε προπονητής της ομάδας Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Στην πρώτη χρονιά στον Άρη είχε 25 συμμετοχές με 10 γκολ και φέτος δείχνει αποφασισμένος να σπάσει τα κοντέρ.

Ο Αντώνης Καπνίδης μίλησε στο Gazzetta.gr για τις διαφορές και τις ομοιότητες της περσινής χρονιάς. Για την στήριξη του κόσμου, παρότι υπάρχει πικρία λόγω της παρουσίας της ομάδας στην Γ' Εθνική. Αναφέρθηκε στην παρουσία του Θόδωρου Καρυπίδη στα δρώμενα της ομάδας, αλλά και για την μεγάλη του επιθυμία.

Ποιες είναι κατά την άποψή σου οι διαφορές και ποιες οι ομοιότητες με την περσινή αποτυχημένη χρονιά από την άποψη ότι ο Άρης δεν μπόρεσε να πάρει την άνοδο για την Β' εθνική;

«Υπάρχουν ομοιότητες με την περσινή χρονιά και σίγουρα έχουν να κάνουν με το πως παίζουν οι ομάδες όταν αντιμετωπίζουν τον Άρη. Επίσης τα άσχημα γήπεδα, αλλά και οι συνθήκες που επικρατούν στην κατηγορία. Όλοι είναι πιο υποψιασμένοι για το τι έχουν ν' αντιμετωπίσουν φέτος. Καλούμαστε εμείς να είμαστε πιο προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουμε στο κάθε γήπεδο που θα βρεθούμε. Οι διαφορές, είναι ότι κάποιες επιλογές που έγιναν πέρσι δεν βγήκαν στην τότε διοίκηση και τεχνικό τιμ. Ενώ φέτος, μάλλον, με τις επιλογές που έχουν γίνει είναι η ομάδα και το τμήμα γενικότερα στον σωστό δρόμο».

Έχεις βρει τις απαντήσεις γιατί την περσινή χρονιά δεν μπόρεσε ανέβει την κατηγορία και συνεχίζει για μια ακόμα χρονιά στην Γ' Εθνική και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος του Άρη να αποτραβηχτεί από το γήπεδο;

«Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Πέρσι ήταν πιο πολύ δίπλα μας το ξέρουμε. Αυτό δεν σημαίνει πως φέτος δεν υπάρχει η στήριξη. Απλά δεν μπορεί ο φίλαθλος του Άρη και ο κάθε φίλαθλος να δεχθεί ότι η ομάδα του αγωνίζεται σε μικρότερες κατηγορίες. Όταν επιστρέψει η ομάδα στη φυσική της θέση ο κόσμος του Άρη θα είναι και πάλι κοντά μας για να μας στηρίξει . Δεν έκατσα ποτέ να σκεφτώ τι έφταιξε την περσινή χρονιά. Δεν μου αρέσει να κοιτάω το παρελθόν γιατί σε τρώει και δεν σε αφήνει σε ηρεμία να κοιτάξεις μπροστά. Κοιτάζουμε το μέλλον και αυτό κάνω κι εγώ προκειμένου να βελτιώνομαι καθημερινά».

Μπορεί ο Άρης να έχει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας από τον δεύτερο της βαθμολογίας, ωστόσο υπάρχει μια μουρμούρα για την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Μήπως θα ήθελες να θυμίσεις σε κάποιους το πότε και πως φτιάχτηκε αυτή η ομάδα;

«Δημιουργηθήκαμε μέσα σε 10 μέρες και ο πρώτος αγώνας ήταν μετά από λίγες ημέρες, αυτό είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία που μας έχει αποτρέψει ως ένα βαθμό να αποδώσουμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης η κατηγορία δεν το επιτρέπει για να ξεδιπλώσει η ομάδα το ταλέντο που έχει.. Δείχνουμε την υπεροχή μας και έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Υπάρχει ωστόσο αισθητή βελτίωση από αγώνα σε αγώνα και πιστεύω ότι και στον δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα εμφανιστούμε καλύτεροι».

Υπάρχει εφησυχασμός στα αποδυτήρια από την βαθμολογική διάφορα που έχετε στο πρωτάθλημα;

«Μπορεί να υπάρχει η βαθμολογική διαφορά όμως ο στόχος μας είναι να μην υπάρχουν από εδώ και στο εξής άλλες απώλειες. Κάθε ματς δεν κοιτάμε τις διαφορές που έχουμε με τις άλλες ομάδες. Πέρα από τον ανταγωνισμό με τους αντιπάλους μας υπάρχει και ο συναγωνισμός μέσα στην ομάδα για να υπάρχει βελτίωση σε καθημερινό επίπεδο. Αυτό το διάστημα της διακοπής εγώ θα συνεχίσω να προπονούμαι σε ατομικό επίπεδο για να είμαι έτοιμος από κάθε άποψη την νέα χρονιά».

Τι θες να κρατήσεις για το 2015;

«Μου έχει μείνει η εικόνα όταν είδα το Βικελίδης σχεδόν γεμάτο γήπεδο στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Θέλω να ξανά δω αυτή την εικόνα και είμαι σίγουρος πως θα γίνει πολύ σύντομα γιατί έχουμε τον κόσμο για να γεμίσει το Βικελίδης. Επίσης κρατάω την πικρία που υπάρχει για το γεγονός ότι το αποτέλεσμα με την ομάδα των Σερρών δεν ήταν αυτό για να μας δώσει το εισιτήριο της ανόδου. Δεν κρατούσαμε την τύχη στα χέρια μας. Το θέμα είναι να μπορέσεις να το ανατρέψεις αυτό το συναίσθημα και να γίνει η θλίψη, χαρά».

Τι δεν θες να θυμάσαι από το 2015;

«Ήταν στενάχωρο πολύ ότι δεν ανέβηκε η ομάδα. Ήταν απρόσμενο καθώς όλοι περίμεναν να είναι ένα εννεάμηνο μεταβατικό. Όταν η ομάδα έπεσε κατηγορίες πιστέψαμε πως θα ανέβουμε την κατηγορία γρήγορα. Τελικά δεν ήταν μόνο 9 μήνες και αυτό είχε αντίκτυπο στο σύλλογο αλλά και στους παίκτες».

Ο Αντώνης Καπνίδης κάνει όνειρα σχετικά με το ποδοσφαιρικό του μέλλον;

«Υγεία, αυτό μόνο ονειρεύομαι και σκέφτομαι καθημερινά. Επίσης θέλω πολύ ν' αγωνιστώ με τον Άρη στην μεγάλη κατηγορία και να σκοράρω. Περιμένω τόσο πολύ αυτή την στιγμή που δεν με απασχολεί σε ποια ομάδα θα το πετύχω για την ώρα το πρώτο μου γκολ».

Ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι ο άνθρωπος που έδωσε ξανά όραμα, παρότι δεν προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου, στους φιλάθλους, στους παίκτες, αλλά και στους παράγοντες του Άρη;

«Πολύ γρήγορα, ο κ. Καρυπίδης, απέδειξε την αποφασιστικότητα του, τον δυναμισμό του σύμφωνα με τους στόχους τους οποίους έχει βάλει. Το αποτέλεσμα θα κρίνει αν η προσπάθεια του είναι πετυχημένη. Δεν παίζει κανένα ρόλο από που προέρχεται ο καθένας. Στο παρελθόν πολλοί ήταν αυτοί με ασχολήθηκαν με την ομάδα και ήταν από τα σπλάχνα του Άρη και δεν έκαναν απολύτως τίποτα».

Ο Άρης είναι το λιμάνι σου;

«Μέχρι στιγμή μου ταιριάζει περισσότερο από όλες τις ομάδες που έπαιξα. Η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από την ομάδα είναι φανταστική. Ένα οικογενειακό κλίμα και το αντιλαμβάνεται ο καθένας ακόμα και αυτοί που είναι εκτός ομάδας»

Τι θα ήθελες να ευχηθείς ενόψει των εορτών;

«Αυτό που εύχομαι είναι να έχουμε την υγεία μας. Γιατί όλα τα άλλα μπορείς εύκολα ή δύσκολα να τ' αντιμετωπίσεις. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα