Στάθης στο gazzetta.gr: «Πρώτα τα καλύτερα με Λεβαδειακό και μετά... εξωτερικό»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Στάθης στο gazzetta.gr: «Πρώτα τα καλύτερα με Λεβαδειακό και μετά... εξωτερικό»

bet365

Ο Λεβαδειακός είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Super League κι ο Γιάννης Στάθης μίλησε στο gazzetta.gr για την εξαιρετική πορεία των Βοιωτών. Οι στόχοι του 28χρονου κι οι σειρήνες του εξωτερικού που ηχούν στ' αυτιά του όλο και πιο δυνατά.

Όταν ξεκινούσε η σεζόν, ούτε καν θα σκεφτόσουν ότι κοιτώντας το βαθμολογικό πίνακα θα παρατηρήσεις ότι ο Λεβαδειακός είναι στην 6η θέση. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πραγματοποιεί αξιοσέβαστη πορεία που αξίζει τα συγχαρητήρια όλων.

Ένα από τα πιο χρήσιμα» εργαλεία του Άκη Μάντζιου είναι ο Γιάννης Στάθης. Ο 28χρονος δεξιός μπακ που διαπρέπει και ως αμυντικός χαφ αποκαλύπτει στο gazzetta.gr τα συστατικά της επιτυχίας του Λεβαδειακού, ενώ δεν διστάζει να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες από την Ευρώπη, που ήδη ακούει να ηχούν γύρω από το όνομά του.

Στόχος του είναι να συνεχίσει κι αυτός να βάζει το λιθαράκι του, στην φετινή προσπάθεια του Λεβαδειακού.

Κατ' αρχάς να ξεκινήσουμε από την τελευταία επιτυχία του Λεβαδειακού, με το τεράστιο διπλό επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η γνώμη σου για την Ένωση;

«Η ΑΕΚ δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος. Έχει κάποιους ποιοτικούς παίκτες αλλά ακόμη έχει δρόμο μπροστά της για να επιστρέψει στους τίτλους».

Για τις αμφισβητούμενες φάσεις ποια είναι η θέση σου;

«Ήταν γκολ του Γιόχανσον, αλλά και του Γιακουμάκη είναι πέναλτι. Νικήσαμε δίκαια, έχουν δίκιο να λένε για το γκολ που δεν μέτρησε αλλά και εμείς μπορούμε να φωνάζουμε για το πέναλτι που δεν δόθηκε».

Αυτή τη στιγμή είστε στην 6η θέση, έχετε 6 νίκες, 5 ήττες και 4 ισοπαλίες. Περιμένατε να τα πάτε τόσο καλά;

«Περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, μιας και δεν ξέραμε σε ποια κατηγορία θα παίζουμε. Η ομάδα έμεινε ενωμένη, ήρθαν και κάποιοι παίκτες που μας έχουν βοηθήσει και έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο. Πάντα πιστεύαμε στις δυνατότητές μας αλλά για το αν οι κόποι σου επιβεβαιωθούν δεν αρκεί η δουλειά. Ευτυχώς, σε εμάς μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν καλά».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

«Η πολύ σκληρή δουλειά, η χημεία και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο αυτό αλλά είναι κι η αλήθεια. Όσο εύκολο ακούγεται ότι είναι άλλο τόσο δύσκολο είναι να τα συνδυάσεις. Παρά την μέχρι τώρα πορεία μας τα "μυαλό μας δεν έχουν πάρει αέρα"».

Σε βλέπουμε να παίζεις και στο δεξί άκρο της άμυνας και στο κέντρο φέτος. Που σ' αρέσει να παίζεις περισσότερο;

«Στο κέντρο με έβαλε για πρώτη φορά στον ΟΦΗ ο Γκατούζο. Την ξέρω την θέση πολύ καλά και δεν έχω πρόβλημα να παίξω όπου ζητήσει ο προπονητής. Είναι μια θέση που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, συνεχή προσοχή και προσήλωση στην τακτική».

Οι στόχοι σου ποιοι είναι;

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω με το Λεβαδειακό μια πολύ καλή πορεία. Να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται και από εκεί και ύστερα ό,τι καλύτερο έρθει θα είναι ευπρόσδεκτο. Προσωπικά, θέλω να δοκιμάσω στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή είναι μακρινό, αλλά το καινούργιο πάντα σε προσελκύει».

Έχω μάθει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτησή σου από ομάδα του εξωτερικού ήδη. Άρα δεν είναι και δύσκολο να πραγματοποιηθεί ο στόχος σου. Ισχύει;

«Όντως, υπάρχουν ομάδες από την Ευρώπη που ξέρω ότι ενδιαφέρονται. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορούμε να πούμε. Το μυαλό μου, εξάλλου, είναι στο Λεβαδειακό και στο να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε αποτελέσματα που θα φέρουντ την ομάδα στην καλύτερη δυνατή θέση».

Η γνώμη σου για τον τεχνικό σας, τον Άκη Μάντζιο;

«Είναι ένας νέος άνθρωπος, με πολλές ικανότητες. Μας βοηθάει πάρα πολύ, και μας "διαβάζει" την ψυχολογία μας. Η μέχρι τώρα πορεία του έχει δείξει αρκετά και πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα χρόνια δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τον δούμε στον πάγκο μιας ομάδας που είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας».

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Βαγγέλη Μάντζιου;

«Ό,τι και να πούμε για το Βαγγέλη είναι λίγο. Πέρα από την ποιότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής που είναι αδιαμφισβήτητη είναι και εξαιρετικός άνθρωπος. Είναι μια προσωπικότητα που σέβονται όλοι και αποτελεί ένα σημαντικό... πάτημα για τα νέα παιδιά, τα οποία βοηθά με κάθε τρόπο».

Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να είναι βασικός σε μια εκ των λεγομένων «μεγάλων» ομάδων;

«Ναι, χωρίς συζήτηση. Πέρα από τον Ολυμπιακό, που επενδύει πολλά εκατομμύρια, στους υπόλοιπους σίγουρα είχε θέση».

Έχεις παίξει και με τον Πουλίδο. Γιατί πιστεύεις ότι δεν είχε στον Ολυμπιακό την πορεία που περίμεναν άπαντες;

«Είναι ένας παίκτης ποιοτικός. Η κλάση του φαινόταν στις προπονήσεις που κάναμε και σίγουρα βοήθησε αρκετά. Το γιατί δεν "έπιασε' μπορεί να οφείλεται σε αρκετούς λόγους. Στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο να παίξεις. Είναι μια ομάδα με τεράστιες απαιτήσεις και απαιτούνται πολλά για να είσαι στις βασικές επιλογές του προπονητή. Ίσως να τον επηρέασε το γεγονός ότι έπαιξε ελάχιστα πέρυσι. Δεν τον έζησα και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Πάντως αναμφισβήτητα είναι ένας ποδοσφαιριστής με ικανότητες. Μακάρι να βάλει την καριέρα του σε ανοδική πορεία πάλι».

Η ευχή σου για το 2016;

«Πέρα από υγεία που είναι και το βασικότερο, εύχομαι κουράγιο και χαμόγελο σε όλο τον κόσμο. Στο Λεβαδειακό εύχομαι να μπει στα πλέι οφ και όσον αφορά εμάς τους ποδοσφαιριστές, αυτό που επιθυμώ είναι να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, χωρίς βία. Μακάρι κάποια στιγμή οι γονείς να μην φοβούνται να πάρουν τα παιδιά τους στα γήπεδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα