Μπουκουβάλας: «Τα καλύτερα έρχονται στον Ηρακλή»

Μπουκουβάλας: «Τα καλύτερα έρχονται στον Ηρακλή»

Απόστολος Παγώνης
Μπουκουβάλας: «Τα καλύτερα έρχονται στον Ηρακλή»

bet365

Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας σε μια εκ' βαθέων συνέντευξη στο gazzetta.gr μίλησε για τις κακές και καλές στιγμές του Ηρακλή, τις επιλογές του καλοκαιριού, τις φιλοδοξίες του, αλλά και για τα μνημόνια και τους πρόσφυγες της Συρίας.

Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας θεωρείται και όχι άδικα η ήρεμη δύναμη του Ηρακλή. Μια προσωπικότητα στα αποδυτήρια των «κυανόλευκων» που συστήθηκε για πρώτη φορά στους Θεσσαλονικείς το καλοκαίρι του 2013. Ο δευτερότοκος υιός του Θεοφάνη και της Ελένης Μπουκουβάλα, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ιδιαίτερη πατρίδα του το Αγρίνιο με τα χρώματα του Παναιτωλικού.

Ο αρχηγός του Ηρακλή μετά από τέσσερα χρόνια μετακινήθηκε στην Λάρισα και στη συνέχεια σε Τρίκαλα και Κέρκυρα. Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες και ετοιμάζεται να δοκιμάσει την τύχη του για πρώτη φορά και στην ανδρών. Ο δεξιοπόδαρος αμυντικός φιλοξενήθηκε στη Gazzetta.gr που εκτός από τις καθιερωμένες ευχές κατέθεσε τις απόψεις του για την πορεία του Ηρακλή, το παιχνίδι που κλόνισε ολόκληρη την ομάδα, για τους Παπαθανασάκη και Παπαδόπουλο αλλά και για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα των μνημονίων.

Μιχάλη κάνοντας έναν απολογισμό για το 2015 που θα ήθελες να σταθείς περισσότερο;

«Ήταν μια πολύ όμορφη χρονιά για τον Ηρακλή. Μετά τα προβλήματα που είχαμε την πρώτη χρονιά της παρουσία μου στην ομάδα στη συνέχεια με την συνδρομή του κ. Παπαθανασάκη που ανέλαβε τον σύλλογο όλα βρήκαν τον δρόμο τους. Ο ερχομός του κ. Παπαδόπουλου στην ομάδα μας έδωσε την δυνατότητα να υλοποιήσουμε τον στόχο μας που ήταν ή άνοδος στην μεγάλη κατηγορία.

Στην Super League και στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Ξεκινήσαμε με νίκη απέναντι στην Καλλονή. Στην συνέχεια ήρθαν ανεπιτυχείς αποτελέσματα παρότι ο Ηρακλής έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Αυτό μας κράτησε πίσω ψυχολογικά δεν παίρναμε αυτό που αξίζαμε με βάση την απόδοση της ομάδας. Ήρθε το άγχος σε παίκτες και κόσμο η απόδοσή μας έπεσε στην συνέχεια ανεβήκαμε και κάναμε μεγάλες νίκες και εδραιωθήκαμε. Μας αδικεί η βαθμολογική μας συγκομιδή γιατί θα μπορούσαμε να κερδίσουμε κάποια παιχνίδι κυρίως μέσα στην έδρα μας».

Θεωρείς πως η νίκη επί Παναθηναϊκού ήταν η αιτία της ψυχολογικής ανάτασης σας;

«Τα παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους είναι αυτά που καταξιώνουν τους ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν σημαίνει πως εμείς διαλέγουμε παιχνίδια, κάθε Κυριακή παλεύουμε για την νίκη. Ήρθαν νίκες απέναντι σε δυνατές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης, όμως δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάτι ανάλογο με Πανθρακικό και Παναιτωλικό. Αυτές οι νίκες είναι που ανεβάσουν την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή και έπαιξαν ρόλο στην ψυχολογία μας».

Για το γεγονός ότι ο Ηρακλής βασίζεται στον περσινό κορμό του και όχι στα καλοκαιρινά αποκτήματα της ομάδας ποια είναι η άποψη σου;

«Αν άλλαζε όλος ο κορμός θα λέγαμε ότι φταίνε οι πολλές αλλαγές που έγινα το καλοκαίρι. Κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν σωστή η απόφαση να βασιστεί στον περσινό κορμό. Έγιναν κάποιες προσθήκες, το καλοκαίρι και προσπαθούμε να χτίσουμε τον Ηρακλή για τα επόμενα χρόνια. Σε μια ομάδα που ανεβαίνει από μια κατηγορία σε άλλη δεν μπορείς να τα αλλάξεις όλα μέσα σε μια στιγμή. Είναι μια χρονιά μεταβατική η φετινή. Στόχος μας για φέτος είναι ο Ηρακλής να κάνει μια αξιόλογη χρονιά που θα είναι η βάση για τα επόμενα χρόνια».

Τι είναι αυτό που λείπει από τον φετινό Ηρακλή και δεν το έχει βρει μέχρι στιγμής;

«Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που καθημερινά τρέχουν από το πρωί για τον Ηρακλής για να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας σε εμάς τους ποδοσφαιριστές. Αυτό που θα ήθελα περισσότερο να δω στην ομάδα είναι στον τομέα της οργάνωσης. Είναι μια λέξη που χρειάζεται σε όλες τις ομάδες. Δεν αρκούν μόνο τα μεγάλα ονόματα και οι δαπανηρές μεταγραφές μέσα στην ομάδα. Αν υπάρχει οργάνωση, τότε μια ομάδα μπορεί ν' αλλάξει επίπεδο».

Αν πιστεύεις ότι με την κατάλληλη ενίσχυση τον Γενάρη μπορεί να στοχεύσει πιο ψηλά στην βαθμολογία ο Ηρακλής;

«Η ομάδα μπορεί να πάει ψηλά, όμως δεν μπορώ να μιλήσω για μεταγραφές άλλωστε δεν είμαι αρμόδιος να το κάνω. Υπάρχει εμπιστοσύνη στον προπονητή στον πρόεδρο ξέρουν τι θα κάνουν για να βοηθήσουν την ομάδα προκειμένου ο Ηρακλής να κάνει το βήμα παραπάνω. Η δουλειά η δικιά μας είναι να κερδίσουμε κάθε Κυριακή γι' αυτό άλλωστε παλεύουμε και προσπαθούμε κάθε Κυριακή.

Τι είναι αυτό που θέλεις ν' αφήσεις το 2015;

«Στο μυαλό μου έρχονται προβλήματα υγείας και τραυματισμών ευτυχώς δεν είχαμε κάτι σημαντικό εκτός στο τέλος με τους τραυματισμούς των Σαραμαντά και Καρασαλίδη. Η χειρότερη στιγμή για μένα φέτος ήταν όταν χάσαμε 5-1 από την ΑΕΚ. Ήταν πολύ δύσκολη εβδομάδα μέχρι να έρθει το επόμενο παιχνίδι. Το συζητήσαμε με τον προπονητή μας στα αποδυτήρια. Ευτυχώς, έχουμε έναν άνθρωπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε και μας εμπιστεύεται καθημερινά. Με πολύ συζήτηση καταφέραμε και το ξεπεράσαμε κι αυτό φάνηκε όταν ήρθαν θετικά αποτελέσματα . Είναι δύσκολο όταν έχεις νεαρούς ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους χτίζεται μια ομάδα μετά από μια καταστροφική ήττα να το διαχειριστείς εύκολα».

Τι κρατάς το 2015;

«Την άνοδο της ομάδος στην μεγάλη κατηγορία. Ήταν κάτι που χαροποίησε όλο τον κόσμο εμάς, αλλά αυτό που μου έρχεται στο μυαλό επίσης είναι όταν αποκλειστήκαμε από τον τελικό. Στην Ξάνθη, ο κόσμος του Ηρακλή μας αποθέωσε για αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα. Είναι κάτι πολύ σπάνιο να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Θα μου μείνει χαραγμένη στο μυαλό για πολλά χρόνια αυτή η περίεργη στιγμή που έζησα φέτος».

Το κεφάλαιο Εθνική είναι κάτι που σε απασχολεί;

«Μου λείπει η εθνική γιατί εδώ και 10 χρόνια συμμετείχα σε όλες τις μικρές εθνικές. Τώρα που δεν είμαι μέσα στην ομάδα και δεν ακολουθώ τις αποστολές μου φαίνεται περίεργο. Όλους τους ποδοσφαιριστές τους ενδιαφέρει η εθνική Ακούγονται διάφορα δεν ξέρω τι να πω πρέπει να δουλέψω περισσότερο για να φτάσω εκεί που θέλω για να μπορέσω να επιστρέψω στην εθνική ομάδα».

Ποιές είναι οι φιλοδοξίες, τα όνειρα που κάνει Μιχάλης Μπουκουβάλας για το μέλλον του;

«Έχω περάσει αρκετά άσχημα με τραυματισμούς που με άφησαν πίσω. Τα όνειρα μου φτάνουν μέχρι την επόμενη ημέρα της προπόνησης. Αποτελεί κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Θα ήθελα όμως με την φανέλα του Ηρακλή να μπορέσω ν' αγωνιστώ στην Ευρώπη και να κατακτήσω έναν τίτλο».

Με βάση την βαθμολογία ο Ολυμπιακός δικαίως βρίσκεται στην πρώτη θέση:

«Ο Ολυμπιακό έδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Είναι ένα επίπεδο παραπάνω. Έκανε μια αξιοπρεπή προσπάθεια στην Ευρώπη. Πάντως έχει αδυναμίες και έδειξε ότι σε κάποια παιχνίδια και με την βοήθεια... της τύχης δεν έχασε βαθμούς».

Είσαι από τους ανθρώπους που στη ζωή τους έχουν μόνο το ποδόσφαιρο;

«Μετά την προπόνηση προσπαθώ να ενημερωθώ για τα θέματα που με απασχολούν. Να δω τι γίνεται γύρ μου. Είναι δύσκολη η κατάσταση το βλέπουμε το βιώνουμε καθημερινά όλοι μας. Ευελπιστώ πως κάποια στιγμή η χώρας μας θα απεμπλακεί από την όλη κατάσταση των μνημονίων, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και έχουν να κάνουν με την βιωσιμότητα συνανθρώπων μας».

Για το θέμα των προσφύγων;

«Πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα των προσφύγων που καταφτάνουν σε καθημερινή βάση στα νησιά μας. Συζητάμε με τα παιδιά και έχουμε ευαισθητοποιηθεί. Είναι ένα θέμα που αφορά τον συνάνθρωπό μας . Η κοινωνία μας πλέον δεν είναι αυτάρκης. Όλοι πρέπει να συμβάλουμε προκειμένου να εξωτερικεύσουμε την αγάπη που έχουμε μέσα μας».

Ποιες είναι ευχές που θέλεις να στείλεις ενόψει των εορτών;

«Πάνω απ' όλα εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο αγάπη και ειρήνη. Για τον Ηρακλή, να μην έχουμε τραυματισμούς και να πετύχει τους στόχους μας. Τα καλύτερα έρχονται».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα