Οι καλύτεροι της 15ης αγωνιστικής (pics)

Φώτης Καρακούσης
Οι καλύτεροι της 15ης αγωνιστικής (pics)

bet365

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής, στην οποία ξεχώρισαν η νίκη του Λεβαδειακού επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και αυτή του Πανθρακικού επί του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή.

Πρώτος γύρος ήταν και πάει. Με την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής, ολοκληρώθηκε και ο πρώτος γύρος στην Σούπερ Λίγκα, με το ρίξιμο της αυλαίας να μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και κυρίως μεγάλες εκπλήξεις. Μεγαλύτερη όλων η νίκη του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, αλλά και η επιτυχία του Πανθρακικού επί του Παναθηναϊκού στη Κομοτηνή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και από το Σάββατο όπου ο Ατρόμητος νίκησε με δυσκολία τον Πανιώνιο (1-0), με το ίδιο σκορ η Βέροια επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης στην Ημαθία, ενώ στην Μυτιλήνη ο Ολυμπιακός νίκησε την Καλλονή με 2-0.

Την Κυριακή αρχικά ο ΠΑΟΚ παρότι δυσκολεύτηκε πήρε τους τρεις βαθμούς με το 1-0 επί του Πλατανιά, ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο νίκησε εύκολα τον Ηρακλή με 2-0, οι ΠΑΣ και Ξάνθη έμειναν στο 1-1, ενώ η μέρα έκλεισε με μια μεγάλη έκπληξη, καθώς στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0.

Τέλος την Δευτέρα είχαμε την έκπληξη της αγωνιστικής και όχι μόνο, με τον εξαιρετικό φέτος Λεβαδειακό να περνάει από το ΟΑΚΑ νικώντας την κακή ΑΕΚ με 2-1. Συνολικά στην 15η αγωνιστική μπήκαν 13 τέρματα, με το θέαμα να μην είναι το καλύτερο δυνατό.

Εμείς όπως μετά από κάθε τέλος της αγωνιστικής, έτσι και σήμερα θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την καλύτερη ενδεκάδα με παίκτες που ξεχώρισαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Φυσικά και θα υπάρχουν αντιρρήσεις, καθώς δεν γίνεται να τους χωρέσεις όλους, όμως 11 πρέπει να παίζουν και 11 βάζουμε. Όσον αφορά το σύστημα θα αλλάξει και θα γίνει 4-4-2, ενώ από κάθε ομάδα μπορούν να μπαίνουν το πολύ δύο παίκτες. Το ξαναλέμε. Το πολύ δύο παίκτες.

Τερματοφύλακας

Διούδης: Ο πρώτος ηττημένος στην ενδεκάδα

Συνήθως αν όχι πάντα, στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής βάζουμε παίκτες ομάδων οι οποίες έχουν κερδίσει. Σήμερα θα κάνουμε μία εξαίρεση καθώς στην θέση του τερματοφύλακα θα μπει ο Σωκράτης Διούδης. Ο προτιέρο του Πανιωνίου ήταν εξαιρετικός στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Έπιασε πέναλτι, έκανε πολλές αποκρούσεις, ενώ νικήθηκε στο 88' από τέρμα που μπήκε από θέση οφσάιντ. Τι άλλο να έκανε δηλαδή για να βρεθεί στην ενδεκάδα.

Αριστερό μπακ

Γιαννούλης: Συνεχίζει να είναι από τους καλύτερους

Συνεχίζουμε με την τετράδα της άμυνας και συγκεκριμένα από το αριστερό μπακ. Εκεί θα βάλουμε τον Δημήτρη Γιαννούλη της Βέροιας που σε ένα ακόμα ματς ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του. Ο νεαρός αμυντικός ήταν αλάνθαστος αμυντικά, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες από τους παίκτες του Αστέρα, ενώ προσπάθησε και να βγει μπροστά και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αγώνα, σε μια ακόμα καλή του εμφάνιση.

Δεξί μπακ

Ούμπιντες: Και εκεί τα πάει περίφημα

Τα τελευταία χρόνια θεωρούνταν και όχι άδικα ως ένας από τους καλύτερους μέσους του πρωταθλήματος. Και πως να μην θεωρούνταν δηλαδή με δεδομένη την μπάλα που ξέρει. Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα στα τρία τελευταία ματς ο Τραϊανός Δέλλας βάζει τον Ούμπιντες δεξί μπακ και ο Αργεντίνος τον δικαιώνει απόλυτα. Και κόντρα στον Πανιώνιο ο παίκτης των «κυανόλευκων» ήταν από τους καλύτερους, δείχνοντας πως και εκεί μπορεί να προσφέρει όσα του ζητηθούν.

Κεντρικός αμυντικός

Τριποτσέρης: Και σκόρερ...

Πάμε τώρα στους κεντρικούς αμυντικούς, ξεκινώντας από τον Θοδωρή Τριποτσέρη. Ο ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού συνέχισε και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τις πολύ καλές του εμφανίσεις. Αμυντικά δεν έδωσε πολλά δικαιώματα στους γηπεδούχους να απειλήσουν, ενώ εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Ανέστη ήταν στην σωστή θέση για να σκοράρει, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να έρθει η μεγάλη νίκη για τους Βοιωτούς.

Κεντρικός αμυντικός

Λαζαρίδης: Τον λύτρωσε στο τέλος

Μαζί με τον Τριποτσέρη θα βάλουμε τον Νίκο Λαζαρίδη. Όχι ότι ο κεντρικός αμυντικός του Ατρομήτου είχε και το τρομερά δύσκολο έργο στο ματς με τον Πανιώνιο στο Περιστέρι, αλλά η αλήθεια είναι πως όταν χρειάστηκε ήταν εκεί να κόψει τους αντιπάλους του. Ο λόγος βέβαια που μπαίνει στην ενδεκάδα είναι το ότι δύο λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα του ματς κατάφερε να πετύχει το μοναδικό γκολ της συνάντησης και να δώσει την μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Αμυντικό χαφ

Καμπιάσο: Αλάνθαστος

Στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Καλλονής στη Μυτιλήνη, ο Ολυμπιακός κανείς δεν μπορεί να πει πως έπαιξε και την καλύτερη μπάλα, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν σοβαρά παράπονα για την διαιτησία και κυρίως για το δεύτερο πέναλτι. Ο Φορτούνης ήταν ο παίκτης που σκόραρε και τα δύο γκολ, αλλά αυτός που έκανε την διαφορά με την παρουσία του ήταν ο Εστεμπάν Καμπιάσο. Ο Αργεντίνος αμυντικός μέσος ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, ενώ και αμυντικά δεν είχε πρόβλημα απέναντι στους γηπεδούχους.

Δεκάρι

Ροτζέριο: Ο... χρυσός σκόρερ

Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός που βρίσκεται στην προτελευταία θέση υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό με το φαβορί να ήταν φυσικά οι «πράσινοι» της Αθήνας. Αυτοί της Κομοτηνής όμως κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με τον Ροτζέριο Μάρτινς να είναι ο παίκτης που πέτυχε το... χρυσό γκολ, ενώ συνολικά βοήθησε τα μέγιστα στο να έρθει το πρώτο εντός έδρας τρίποντο για την ομάδα του. Συνολικά τα τελευταία παιχνίδια ο Ροτζέριο έχει ανεβάσει στροφές και αυτό φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο και στα παιχνίδια του Πανθρακικού.

Δεξί εξτρέμ

Βιγιαφάνες: Με καλό Βιγιαφάνες, κερδίζει ο Παναιτωλικός

Θεωρείται και όχι άδικα ως ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Παναιτωλικού. Ο λόγος για τον Λούκας Βιγιαφάνες, που και κόντρα στον Ηρακλή στο Αγρίνιο ήταν από τους καλύτερυς παίκτες της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να έρθει η νίκη. Ο Αργεντίνος ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, κέρδισε τα φάουλ του και συνολικά αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα.

Αριστερό εξτρέμ

Ουαρντά: Ξέρει μπάλα...

Στο πρώτο του κιόλας ματς στην Ελλάδα όλοι καταλάβαμε πως πρόκειται για παίκτη που πραγματικά το γνωρίζει το τόπι και με το παραπάνω, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ο λόγος για τον Αμρ Ουαρντά που και κόντρα στον Ηρακλή ήταν εξαιρετικός. Πέτυχε ένα γκολ με πέναλτι που κέρδισε αυτός, έκανε μια ασίστ ενώ υπήρξαν στιγμές που πραγματικά το έκρυβε το τόπι. Ο Αιγύπτιος στα 22 του είναι από τους παίκτες που λες πως θα πας γήπεδο για να τους δεις και όταν έχει κέφια δεν έχει αντίπαλο.

Επιθετικός

Μάντζιος: Ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός του πρωταθλήματος

Αν ήταν ξένος, με το πρωτάθλημα που κάνει θα είχαν πέσει όλοι πάνω του και θα έλεγαν τα καλύτερα. Δυστυχώς για τον ίδιο είναι Έλληνας, τον λένε Μάντζιο και δεν θεωρείται και από τους πιο αγαπητούς. Το σίγουρο πάντως είναι ένα, πως ο αρχηγός του Λεβαδειακού είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός του πρωταθλήματος. Το έδειξε και στο ΟΑΚΑ στο ματς με την ΑΕΚ, όταν παρότι δεν σκόραρε ήταν ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης κάνοντας ότι ήθελε την άμυνα της Ένωσης. Όσο ο Βαγγέλης Μάντζιος έχει κέφια, τόσο ο Λεβαδειακός θα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο...

Επιθετικός

Ντιγκινί: Έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Παναθηναϊκού

Όπως και στο ΟΑΚΑ και στο ματς της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό καλύτερος των νικητών ήταν ο Μάντζιος παρότι δεν σκόραρε, έτσι και στην Κομοτηνή πολυτιμότερος για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν ένας παίκτης που ναι μεν δεν σκόραρε, αλλά ήταν συνεχής πηγή κινδύνου. Ο λόγος για τον Νικολά Ντιγκινί. Ο Γάλλος του Πανθρακικού κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες του με τους παίκτες του Πααθηναϊκού, ενώ ήταν και αυτός που με ασίστ έδωσε σχεδόν έτοιμο γκολ στον Ροτζέριο για να διαμορφώσει το τελικό 1-0. Ε τι άλλο να έκανε;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα