Άθλος αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός!

Άθλος αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός!

Άθλος αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τον Ολυμπιακό, συγκρίνοντας τον με τις πλούσιες ομάδες της Τουρκίας! 

Κατά την γνώμη μου, αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα τελευταία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ αγγίζει τα όρια του άθλου.

Δηλαδή, να έχει στις εφτά τελευταίες παρουσίες του, από το 2007-08, στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης τρεις προκρίσεις με 11 και 10 πόντους και τέσσερις φορές να έχει πάρει την τρίτη θέση με 9 πόντους, πίσω από ομάδες όπως οι Μπάγερν, Άρσεναλ, Ατλέτικο, Γιουβέντους, με «μεταφορά» του στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου μία φορά έφτασε στους 16.

Και μπορούμε καλύτερα να καταλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας του Ολυμπιακού βλέποντας και τι έχουν κάνει στο ίδιο διάστημα, αυτά τα τελευταία εννιά χρόνια, οι τρεις πλούσιοι σύλλογοι της Κωνσταντινούπολης, με τις μεταγραφές δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ κάθε χρόνο. Εκεί, στην Τουρκία, που η εφορία είναι 10% κι όχι 42% όπως εδώ κι άρα οι μεταγραφές γίνονται πολύ πιο εύκολα…

Ολόκληρη Γαλατασαράϊ έχει μία παρουσία στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ (2013) και μία στους 16 της διοργάνωσης (2014). Στο δε Γιουρόπα ούτε στους 16.

Η Φενέρμπαχτσε έχει επίσης μία παρουσία στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ (το 2008) και μία στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ το 2013.

Η δε Μπεσικτάς δεν έχει περάσει ποτέ όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ κι η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι δύο αποκλεισμοί στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Μιλάμε για τρεις ομάδες με εκπληκτικά μπάτζετ, που δεν έχουν πολλά κλαμπ μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων! Κι ο Ολυμπιακός σε διάρκεια έχει καλύτερα αποτελέσματα μέσα στα εννιά χρόνια! Με πολύ διαφορετικό μπάτζετ κι ειδικά σε αυτή την πενταετία, με την Ελλάδα να γνωρίζει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση της οικονομικά.

Κι όμως ο Ολυμπιακός με τη δυναμική που έχει δημιουργήσει ως ένα σημαντικό ευρωπαϊκό κλαμπ, μπορεί κι ανταγωνίζεται τα θηρία του Τσάμπιονς Λιγκ κι απλά οι πάμπλουτοι Τούρκοι έχουν κάνει παραπάνω από αυτόν ένα-δύο βήματα.

Μόνος του ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις διακρίσεις (τρεις παρουσίες στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και μία στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ) κι οι τρεις μαζί τούρκικες ομάδες έχουν πέντε διακρίσεις (δύο παρουσίες στους 8 και μία στους 16 Τσάμπιονς Λιγκ, συν μία στα ημιτελικά και μία στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ)! Με τις τούρκικες να έχουν μείνει εκτός Ευρώπης σε όλο αυτό το διάστημα από ένα χρόνο η κάθε μία.

Κι ακόμη κι αυτές οι μικρές διαφορές να προέρχονται κατά βάση από τον παράγοντα τύχη!

Με τη Γαλατά όταν φτάνει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ να έχει κλήρωση στον όμιλο με Μπράγκα, Κλουζ και  στους 16 τη Σάλκε…

Και τη Φενέρ όταν φτάνει στους 4 του Γιουρόπα να έχει κληρώσεις στα νοκ άουτ με Μπάτε Μπορίσοφ, Βικτόρια Πλίζεν. Κι όταν φτάνει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ να έχει κλήρωση στον όμιλο με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ΠΣΒ και στους 16 τη Σεβίλλη…

Ο δε Ολυμπιακός να αξιώνεται να έχει καλή κλήρωση μόλις μία φορά, τότε με Σταντάρ, ΑΖ και την Μπορντό στους 16, όπου είχε σπάσει ο διάολος το ποδάρι του κι είχε χάσει επί μήνες στο β΄μισό της σεζόν και τον Ντουντού και τον Γκαλέτι, ακόμη κι τον Ντιόγο.

Best of internet