Ο Μάντζιος δεν χωρούσε σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ;

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Ο Μάντζιος δεν χωρούσε σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ;

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος αφού έτριψε τα μάτια του με όσα έκανε ο Βαγγέλης Μάντζιος κόντρα στην ΑΕΚ, θέτει ένα ερώτημα στα λαγωνικά των μεγάλων ομάδων.

Στα 32 πλέον ο Βαγγέλης Μάντζιος οδεύει προς το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Aπό την ανάδειξη του σε καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος το 2003 μέχρι τις δύο τελευταίες σεζόν στον Λεβαδειακό, έχει κυλήσει πολύ νερό στο ποδοσφαιρικό αυλάκι του Αθηναίου επιθετικού.

Ενας τεχνίτης με τη μπάλα, δυνατός και με κορμί για σπουδαία καριέρα στην επίθεση, αδίκησε ο ίδιος τον εαυτό του, καθώς δεν κατάφερε ποτέ να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε. Οσοι τον γνωρίζουν καλά, λένε ότι ποτέ δεν δούλεψε όσο έπρεπε, ενώ «πάντα» πλήρωνε το αγύριστο κεφάλι του! Με αποτέλεσμα τα καλά του ποδοσφαιρικά χρόνια, αντί να κάνει καριέρα στον Παναθηναϊκό, να αλλάζει με δανεισμό τη μία ομάδα μετά την άλλη. Από το 2008 ως το 2010 έχει καταγράψει Αϊντραχτ, Ανόρθωση και Μαρίτιμο όπου δεν κατάφερε να καθιερωθεί, σπαταλώντας τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια, σε ανούσιες μετακινήσεις που δεν του πρόσφεραν τίποτα.

Από εκεί και πέρα μάλλον τον πήρε η κάτω βόλτα, με τον ίδιο να μην δείχνει τον πραγματικό του εαυτό και να βολοδέρνει μεταξύ ΟΦΗ, Μπακού και Ατρομήτου. Οι αλλαγές ομάδων,οι δανεισμοί, η προσπάθεια να αναδειχθεί από την αρχή, δεν τον βοήθησαν και για την ακρίβεια του στοίχισαν. Ευτυχώς για τον ίδιο, η επιλογή του Λεβαδειακού το καλοκαίρι του 2013 αποδείχθηκε σωτήρια!Το οικογενειακό περιβάλλον της ομάδας, η εμπιστοσύνη που του έδειξαν,αλλά και η εμπειρία που απέκτησε μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα, μεταμόρφωσαν τον υψηλόσωμο επιθετικό που πλέον δείχνει όσα μπορεί να δείξει.

Η προσπάθεια του στο δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού επί της ΑΕΚ που χάζεψε Κολοβέτσιο και Αρθο ήταν πραγματικά αριστουργηματική και επιβεβαίωση της ποδοσφαιρικής κλάσης του Βαγγέλη Μάντζιου. Κυριολεκτικά χόρεψε τους αντιπάλους του για να δώσει έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του...

Πλέον ο Μάντζιος στα μισά του πρωταθλήματος έχει φτάσει τα έξι γκολ, έναντι εννέα πέρσι σε όλη τη χρονιά και 12 στην πρώτη του χρονιά στον Λεβαδειακό. Από Ελληνες παίκτες στον πίνακα των σκόρερ, τον προσπερνά μόνο ο Φορτούνης (12), Γιάννου (9) και Καρέλης (8) ενώ έχει όσα και ο Βέλλιος και ο Αθανασιάδης. Το ερώτημα λοιπόν είναι εύλογο, εάν τα κάνει αυτά με τον Λεβαδειακό, εάν έπαιζε σε μία μεγάλη ομάδα, με καλύτερους συμπαίκτες, τι θα είχε κάνει ο Μάντζιος;

Ο Παναθηναϊκός για παρράδειγμα, για τον οποίο είχε ακουστεί ο Μάντζιος, πίσω από Μπεργκ και Καρέλη, δεν είχε θέση για τον 32χρονο επιθετικό; Ειδικά φέτος με τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες του Μπεργκ, ο Μάντζιος δεν θα βοηθούσε τους πράσινους; Ακόμα και στον Ολυμπιακό, υπάρχουν πολλοί επιθετικοί καλύτεροι στη θέση του από τον Μάντζιο; Οσο για την ΑΕΚ, όπου είναι εμφανές η έλλειψη ενός καθαρού φορ, ο Βαγγέλης Μάντζιος θα είχε σίγουρα θέση.

Είναι ξεκάθαρο ότι η περίπτωση του Μάντζιου αποδεικνύει τη λανθασμένη νοοτροπία που επικρατεί στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Προτιμούν να «μεγαλοπιάνονται» με άγνωστους ποδοσφαιριστές αμφιβόλου ικανότητας παρά να εμπιστεύονται δοκιμασμένες λύσεις που όμως, δεν έχουν το όνομα ή το «περιτύλιγμα» που θα προσδοκούσαν. Το όνομα του Μάντζιου ούτε τους φιλάθλους θα ξεσήκωνε, ούτε θα έκανε ντόρο στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Ασχέτως εάν τα... κιλά μπάλα που ξέρει, ελάχιστοι τα κατέχουν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος