Οι 2.000 αγκαλιές ζωής του Ολυμπιακού στη Νίκαια (vid+pics)

Οι 2.000 αγκαλιές ζωής του Ολυμπιακού στη Νίκαια (vid+pics)

Gazzetta team
Οι 2.000 αγκαλιές ζωής του Ολυμπιακού στη Νίκαια (vid+pics)

bet365

Και φέτος ο Ολυμπιακός ενίσχυσε το κοινωνικό έργο της Μήτροπολης Νίκαιας.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο Ολυμπιακός συνηθίζει να βάζει γκολ και να κερδίζει στους αγωνιστικούς χώρους τίτλους και το χειροκρότημα και τον σεβασμό όλων. Όμως, τελικά, τα πιο σημαντικά χειροκροτήματα τα παίρνει εκτός γηπέδων ο Θρύλος και οι άνθρωποί του. Είναι χειροκροτήματα σαν κι αυτά που ακούστηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας (21/12) στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας. Εκεί όπου πάνω από 2.000 άνθρωποι που αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες κι ένα πιάτο φαΐ τους μοιάζει πολυτέλεια, χειροκρότησαν με την ψυχή και την καρδιά τους τον Πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη, και τη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού.

Και πώς να μη συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που για μία ακόμα φορά η απλοχεριά του κ. Μαρινάκη έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε φύλου και ηλικίας να χαμογελάσουν και να ξεχαστούν. Χάρη στην οικονομική βοήθεια του Προέδρου του Ολυμπιακού πάνω από 2.000 άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να πάρουν το συσσίτιό τους. Ακόμα και δώρα παιχνίδια για τα μικρά παιδιά υπήρχαν. Φυσικά και όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, κρέας, λάδι, γλυκίσματα και φρούτα. Για όλους! Για 2.000 και πλέον ανθρώπους!

Η αίθουσα είχε γεμίσει ασφυκτικά από νωρίς το πρωί από τον κόσμο που περίμενε καρτερικά να προμηθευτεί τα αγαθά που θα τον έκαναν να περάσει καλύτερα αυτές τις Άγιες μέρες. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είναι μεμονωμένη. Δεν αποτελεί εξαίρεση. Τον κανόνα αποτελεί κι ας μην δίδεται κάθε μέρα δημοσιότητα στα πολλά και σημαντικά που γίνονται (και) στη Νίκαια και στις ενορίες της όπως ο Ιερός Ναός Γεννήσεως Θεοτόκου (ή αλλιώς «Παναγίτσα») όπου ο Πατήρ Δημήτριος επιτελεί κάθε μέρα σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Στο Πνευματικό Κέντρο το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε, φυσικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος που έδωσε την ευχή του στον κόσμο και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Εκεί ήταν και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, Προκόπιος, ο Πρωτοσύγκελος Μητροπόλεως, Πατήρ Χρυσόστομος, ο ιδιαίτερος του γραφείου του Σεβασμιώτατου, Πατήρ Γεώργιος, και φυσικά ο Πατήρ Δημήτριος από τον Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου.

Μιλώντας από το βήμα και προς τον κόσμο που ήταν εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος είπε: «Φτάσαμε στις μέρες των Χριστουγέννων. Μας αξίωσε ο Θεός. Είμαστε εδώ στο Πνευματικό Κέντρο και θέλω να σας πω ότι σας αγαπάει η Εκκλησία κι εγώ προσωπικά σας έχω στην καρδιά μου. Θέλω να είστε ευτυχισμένοι και να ξεπερνάτε τις όποιες δυσκολίες της ζωής. Το μεγαλύτερο εφόδιο που θα δώσετε στα παιδιά και τα εγγόνια σας είναι ο δρόμος του Χριστού. Ο Χριστός είναι η ζωή. Όποιος είναι ενωμένος με τον Χριστό έχει δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής. Υπάρχουν είδη διατροφής για όλους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι μια εκδήλωση που γίνεται και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Όπως ξέρετε όμως είναι ανοιχτή η Μητρόπολη για όποιον έχει ανάγκη. Τα 16 συσσίτια της Μητρόπολης λειτουργούν και σιτίζονται 1.600 άτομα. Έχουμε ιατρείο και φαρμακείο για τους ανασφάλιστους. Γίνονται εννέα (9) αιμοδοσίες στους ναούς μας και προσφέρουν αίμα οι τράπεζες αίματος της Μητροπόλεως. Το καλοκαίρι 1.000 παιδιά μας είναι στις κατασκηνώσεις. Στην αγκαλιά της εκκλησίας μας είστε όλοι. Να έχετε υγεία να σας ευλογεί ο Χριστός μας και η Παναγία μας. Μην απελπίζεστε από τις δυσκολίες της ζωής. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για τα πράγματα αυτά. Τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη που είναι πάντα κοντά μας και την κα. Μελίνα Τραυλού. Επίσης την εταιρία bms την κα. Βαρδινογιάννη και την κα. Κυριακού. Ευχαριστούμε όλους που γίνονται μια μεγάλη αγκαλιά για όλους μας».

Από πλευράς Ολυμπιακού ο κ. Κωνσταντίνος Καρδιασμένος (Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Ψηφιακών Μέσων και Ε.Κ.Ε. της ΠΑΕ Ολυμπιακός) ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία. Μεταφέρουμε ένα μήνυμα αγάπης από τον Ολυμπιακό και τον Πρόεδρό μας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη προς όλους σας. Ευχόμαστε να έχετε μια καλή χρονιά. Μια χρονιά με υγεία και να σας φωτίσει το φως του Θεού, του χριστού μας, για τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Είμαστε δίπλα σας. Γνωρίζουμε πως γίνονται όλο το χρόνο ενέργειες σαν αυτή. Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Βρισκόμαστε κοντά σας και θα είμαστε κοντά σας και στο μέλλον. Να είστε καλά.

Ο Πατήρ Δημήτριος, από την πλευρά του, υπογράμμισε την συνεισφορά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κάνει πολλά περισσότερα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη απ' όσα γίνονται γνωστά... «Είναι μία εκδήλωση που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες λόγω των Χριστουγέννων, των γιορτινών ημερών. Επί πάρα πολλά χρόνια η Μητρόπολη Νίκαιας προσφέρει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είδη που χαρακτηρίζονται πρώτης ανάγκης. Αυτή η εκδήλωση που φαίνεται εορταστική γίνεται επί καθημερινής βάσεως όλο το χρόνο από τη Μητρόπολη Νίκαιας στα γραφεία της και στους κατά τόπους ναούς. Για παράδειγμα στην Παναγίτσα δίνουμε κάθε μέρα φαγητό σε 170 ανθρώπους. Η κάθε εκκλησία έχει τους δικούς της ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Οι ανάγκες λόγω των καιρών είναι αυξανόμενες.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Μαρινάκη κι άλλοι άνθρωποι από τον χώρο της Ναυτιλίας που βοηθάνε. Είναι ευαίσθητοι άνθρωποι όπως ο κ. Μαρινάκης και άλλοι του χώρου της Ναυτιλίας. Αν δεν υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς, οι άνθρωποι της εκκλησίας, απολύτως τίποτα. Αυτός είναι ο λόγος που και ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον κ. Μαρινάκη. Κι εγώ από την πλευρά μου επί 27 συναπτά χρόνια, που είμαι στην Εκκλησία, προσπαθώ να προσφέρω στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα