Μπλάτερ: «Λυπάμαι πολύ, όμως θα παλέψω για τ' όνομά μου» (gTV)

Κώστας Ζάλιαρης
Μπλάτερ: «Λυπάμαι πολύ, όμως θα παλέψω για τ' όνομά μου» (gTV)

bet365

Με τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν οι ποδοσφαιρικές Αρχές ώστε να τιμωρηθεί αυστηρά και για τον τρόπο που μένει πλέον στην κοινή γνώμη ως ψεύτης και απατεώνας, τα έβαλε ο Σεπ Μπλάτερ μετά την τιμωρία από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA. Επιβεβαίωσε ότι θα κάνει έφεση.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της FIFA, μαζί με τον Μισέλ Πλατινί, είναι πλέον τιμωρημένοι για τα επόμενα οχτώ χρόνια, κατά τα οποία τους απαγορεύεται οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, έχοντας βρεθεί ένοχοι για διαφθορά και για παράνομο χρηματισμό, έπειτα από τα 2 εκατ.ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμό του Γάλλου πρώην, πλέον, προέδρου της UEFA.

Ο Μπλάτερ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου λίγο μετά την ανακοίνωση της βαρύτατης τιμωρίας, επιβεβαίωσε πως θα παλέψει για να καθαρίσει τ' όνομά του και θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως και νομίμως δυνατό για να εναντιωθεί στην απόφαση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Λυπάμαι πολύ... Για εμένα, τη FIFA, το ποδόσφαιρο... Λυπάμαι που έγινα ένας... σάκος του μποξ και λυπάμαι για τον τρόπο που μου συμπεριφέρεται η κοινωνία και η ανθρωπότητα και για τον τρόπο που στιγματίστηκα. Απορώ με το γεγονός πως η FIFA αρνείται μια συμφωνία κυρίων που είχε γίνει από το 1998 ανάμεσα σ' εμένα και τον Πλατινί. Είμαι άνθρωπος με αρχές και ξέρω να τηρώ το λόγο μου, να μη χρωστάω πουθενά και να μην παίρνω λεφτά που δεν τα αξίζω και δεν τα έχω δουλέψει.

Θα παλέψω. Θα παλέψω για την Ομοσπονδία και τ' όνομά μου. Γιατί να με τιμωρήσουν με οχτώ χρόνια αποκλεισμό; Για ποιο πράγμα; Αυτή τη στιγμή όλος ο κόσμος βλέπει εμένα και τον Πλατινί σαν δύο μεγάλους ψεύτες. Έτσι μας αντιμετωπίζουν. Θα πάμε άμεσα στην Επιτροπή Εφέσεων, στο εβλετικό δικαστήριο, στο CAS, παντού για να υπερασπιστούμε τ' όνομά μας. Κάτι πάει στραβά με το όλο σύστημα και γι' αυτό θέλω να παλέψω εναντίον του. Ντρέπομαι, αλλά δεν μετανιώνω. Είτε τιμωρημένος, είτε όχι, είμαι ακόμα ο πρόεδρος της FIFA».

 

Τελευταία Νέα