Τα δύο πέναλτι-δώρο, ο Ριτσόλι, ο Μάνταλος και ο... νόμος!

Τα δύο πέναλτι-δώρο, ο Ριτσόλι, ο Μάνταλος και ο... νόμος!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Τα δύο πέναλτι-δώρο, ο Ριτσόλι, ο Μάνταλος και ο... νόμος!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στο ρεκόρ με τα πέναλτι, που έχει στόχο πλέον να κάνει ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα , τονίζει ότι για έναν Μάνταλο υπάρχει ένας Ριτσόλι, γράφει για την φωτοβολίδα που έπεσε στο Περιστέρι, αλλά κανένας νόμος δεν εφαρμόστηκε, αλλά και για την αστεία Σούπερ Λίγκα, που ακόμα δεν έχει ορίσει τα παιχνίδια, που γίνονται την σε δύο εβδομάδες!

Καμία εντύπωση δεν μου έκανε το γεγονός, ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε ΚΑΙ την Καλλονή , όπως είχε κερδίσει ΚΑΙ τον Πανθρακικό με δύο πέναλτι εκ των οποίων το ένα ήταν μία ωραία βουτιά του Φορτούνη, για χρυσό μετάλλιο σε αγώνες κολύμβησης και έφερε εκτός από το 0-2 και την αποβολή του τερματοφύλακα της Καλλονής. Τέσσερα πέναλτι σε αυτά τα δύο παιχνίδια και τα δύο δώρο. Κάτι σαν τις πίτσες βρε παιδί μου. Και είπα δεν μου κάνει εντύπωση, διότι ο Μάνταλος τους τελευταίους μήνες είχε πέσει σε δυσμένεια από την ομάδα του Πειραιά και έπρεπε να ξαναγίνει και πάλι αγαπητός. Και δεν μου κάνει εντύπωση , διότι το ρεκόρ του Μπούκοβι το κατέρριψε ο Ολυμπιακός , αλλά τώρα θέλει να καταρρίψει και άλλο ένα ρεκόρ. Να πάρει το πρωτάθλημα με τα περισσότερα πέναλτι από κάθε άλλη ομάδα στον κόσμο.

Εχει φθάσει τα έξι τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και τα 10 στα 14 παιχνίδια, που έχει δώσει. Μια ματιά να ρίξει κανείς ούτε η Μπαρτσελόνα δεν έχει τέτοια επίδοση στα πέναλτι. Και ο Φορτούνης από τα 12 γκολ που έχει βάλει τα 6 τα έχει σημειώσει με πέναλτι. Να τα εκατοστήσει…….. Τι υπάρχει για όλους εμάς, που βλέπουμε τις βουτιές να μετατρέπονται σε πέναλτι και κόκκινες κάρτες; Ότι για κάθε Μάνταλο και κάθε Καλογερόπουλο υπάρχει ένας Ριτσόλι. Κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Φορτούνη ο Ριτσόλι για το ματς με την Αρσεναλ, πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα ο Μάνταλος στο ματς με την Καλλονή. Αυτή είναι η διαφορά. Κατά τα άλλα εσύ φτιάξε ομάδα πρώτα και μετά μίλα για την διαιτησία…..

Για κάθε κερδισμένο στοίχημα στο ματς του Πανθρακικού με τον Παναθηναϊκό, η Vistabet σου προσφέρει bonus έως και 100 ευρώ.

Και πάω και λίγο στο Περιστέρι. Όταν ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με εξοντωτικό τρόπο για την φωτοβολία ευθείας βολής που έπεσε μιάμισι ώρα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό υπήρχαν και φίλοι του Παναθηναϊκού , που έλεγαν ότι «αν είναι να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να τιμωρούνται όλοι ας γίνει η αρχή με εμάς». Τότε εγώ έλεγα ότι «μην τρώτε παραμύθι η αυστηρότητα της δικαιοσύνης θα εξαντληθεί μόνο στον Παναθηναϊκό». Και τσουπ ήρθε η δικαίωση. Φωτοβολίδα ευθείας βολής έπεσε κοντά στον Διούδη στην διάρκεια του αγώνα του Ατρομήτου με τον Πανιώνιο. Ούτε διακοπή αγώνα έγινε , όπως λέει ο κανονισμός , ούτε καν σύσταση. Το παιχνίδι τελείωσε και μάλιστα ο Ατρόμητος κέρδισε με ένα γκολ –οφσάιντ.

Ο κανονισμός λέει ότι αν πέσει φωτοβολίδα ευθείας βολής στην διάρκεια του αγώνα διακόπτεται το παιχνίδι. Δεν λέει , ότι αν πέσει φωτοβολίδα ευθείας βολής μιάμισι ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, δεν γίνεται το παιχνίδι. Και δεν λέει ότι διακόπτεται αν τραυματιστεί κάποιος παίκτης λέει ότι διακόπτεται από την στιγμή, που πέφτει η φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός αυτού και από την τηλεόραση ήταν αντιληπτό, ότι κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο έπεφταν συνεχόμενα κροτιδες , αλλά ο διαιτητής τίποτα. Ούτε καν σύσταση. Είπαμε ο νόμος εφαρμόζεται ΜΟΝΟ για τον Παναθηναϊκό. Στην Βέροια έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι σε βάρος του Ολυμπιακού δεν έγινε , στο Περιστέρι έπρεπε να διακοπεί το ματς σε βάρος του Ατρομήτου δεν έγινε. Το θυμίζω, για να μην τρώτε κουτόχορτο κάποιοι ότι ο νόμος εφαρμόζεται για όλους.

Οσον αφορά τον Ατρόμητο, που έβγαλε ανακοίνωση και είπε, ότι η φωτοβολίδα δεν ήταν ευθείας βολής αλλά …..τεθλασμένης, ας μας πουν τι έγινε στο περασμένο πρωτάθλημα και ενώ ο τότε προπονητής του Ατρομήτου είχε ανακοινώσει άλλη ενδεκάδα το πρωί στους παίκτες για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκη την άλλαξε το απόγευμα…..

ΥΓ: Το αποψινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό είναι πολύ δύσκολο και αν η ομάδα δεν παίξει σοβαρά και δεν έχει καλή αμυντική οργάνωση μπορεί και να πάθει ζημιά.

ΥΓ2: Τι έχουμε σήμερα; 20 Δεκεμβρίου. Η Σούπερ Λίγκα του Μπορο-θρύλου δεν έχει ακόμα αποφασίσει πότε θα γίνουν τα παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής. Νωρίς είναι, σιγά, σιγά. Μπορείτε να κάνετε τον ορισμό και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για τα παιχνίδια που θα γίνουν δύο ημέρες μετά. Γελάει ο πλανήτης με αυτή την Σούπερ Λίγκα. Ζήτω ο Μπορο-θρύλος….

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.