Καλλονή - Ολυμπιακός 0-2

Gazzetta team
Καλλονή - Ολυμπιακός 0-2

bet365

Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμα ματς δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του, ωστόσο έκλεισε τον πρώτο γύρο με το απόλυτο χάρη στα δύο πέναλτι του Φορτούνη (2-0). Σωστός ο καταλογισμός του πρώτου, κέρδισε το δεύτερο με την πτώση του ο μέσος των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Καλλονή νικώντας με 2-0 με τον Κώστα Φορτούνη να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα με ισάριθμα πέναλτι. Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν τον πρώτο γύρο πετυχαίνοντας μόνο νίκες και διεύρυναν το απίστευτο σερί τους, με την Καλλονή να μένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά τα 15 παιχνίδια.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε το γνωστό του σχήμα. Με αλλαγές στην 11αδα αλλά με το ίδιο σύστημα. Ο Σαλίνο πήρε θέση στην 11αδα αντί του Μασουακού στο αριστερό άκρο της άμυνας, ξεκούρασε για ακόμα ένα ματς πρωταθλήματος τον Σιόβα και διατήρησε τριάδα Τσόρι, Ντουρμάζ, Φορτούνη πίσω από τον Ιντέγε.

Την ίδια ώρα ο Θεοδωρίδης κατέβαζε την Καλλονή, η οποία είχε πάρα πολλές απουσίες, με το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) το οποίο όμως αναγκάστηκε να το αλλάξει μετά το 35' όταν κι έμεινε με δέκα παίκτες η ομάδα του λόγω της αποβολής του Δαύκου.

ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
Οι στόχοι ήταν ξεκάθαροι. Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη για να διατηρήσει το απίστευτο σερί που έχει δημιουργήσει από την έναρξη της σεζόν την στιγμή που η Καλλονή έψαχνε κάτι από το ματς που θα της έδινε ελπίδες για την συνέχεια.

Ομως από πολύ νωρίς το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς. Εκλεισαν αμέσως την Καλλονή στην περιοχή της και μόλις στο 9' ο Φορτούνης κέρδισε πέναλτι μιας και η σέντρα του σταμάτησε στο χέρι του Κρολ. Ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα και ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ. Και στο 12' θα μπορούσε να είχε κάνει το 0-2 εάν ο Ντουρμάζ σε κενή εστία δεν σημάδευε το οριζόντιο δοκάρι!

Εν τέλει το ματς κρίθηκε στο 35'. Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα στην περιοχή, πέρασε και τον Δαύκο, ο Μάνταλος είδε ανατροπή και πέναλτι και από την στιγμή που έδωσε την παράβαση, έδειξε και την κόκκινη στο γκολκίπερ της Καλλονής. Εν τέλει στο 38' (μέχρι να μπει ο Μαλλης στο ματς) ο Φορτούνης με μία ακόμα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 0-2.

ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ το ματς είχε κριθεί ο Ολυμπιακός πίεσε για να ολοκληρώσει το παιχνίδι με περισσότερα γκολ. Η Καλλονή αμυνόταν μαζικά και οι παίκτες του Σίλβα δημιούργησαν αρκετές φάσεις για γκολ αλλά ήταν άστοχοι ή μη συγκεντρωμένοι.

Και ο Ιντέγε έχασε εύκολο και ο Τσόρι ενώ συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν προσεκτικοί στην τελική τους επιλογή για να σημειώσουν ακόμα ένα γκολ. Μάλιστα η Καλλονή μετά το 75' προσπάθησε να δείξει κάποια πράγματα στο δημιουργικό της κομμάτι και είχε και δοκάρι στο 81' με την εκτέλεση φάουλ του Γουέρε.

Εν τέλει δεν άλλαξε κάτι στο τελικό σκορ και όλα είχαν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο και δύο πέναλτι-γκολ του Κώστα Φορτούνη.

MAN OF THE MATCH: Κώστας Φορτούνης. Κέρδισε και τα δύο πέναλτι, τα εκτέλεσε ο ίδιος και καθάρισε τη νίκη για τον Ολυμπιακό κλείνοντας έναν πρώτο γύρο μόνο με νίκες. Ταυτόχρονα έφτασε και τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κρίστοφ Κρολ. Εκτός του ότι είναι απρόσεκτος στην φάση του πέναλτι συνολικά έκανε ένα κακό παιχνίδι. Και με τον Φορτούνη αντίπαλο και με τον Ντουρμάζ όταν έβγαινε στην πλευρά του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Τζίμι Ντουρμάζ συνεχίζει την εντυπωσιακή φετινή του πορεία. Ο Σουηδός είναι πολύ ορεξάτος και βοηθάει την ομάδα του σε αρκετούς τομείς. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει αν δεν σημάδευε το δοκάρι σε κενή εστία

Η ΓΚΑΦΑ: Το γκολ που έχασε ο Ντουρμάζ. Απλά δεν χάνεται. Και όμως ο Σουηδός στο 12' είχε όλο το τέρμα μπροστά του χωρίς τερματοφύλακα και από τα τρία μέτρα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σωστή η υπόδειξη του Μάνταλου στο πρώτο πέναλτι μιας και η μπάλα σταματάει στο χέρι του Κρολ. Δεν φαίνεται να υπάρχει ανατροπή στο πέναλτι του Φορτούνη και η επαφή φαίνεται να υπάρχει στην πτώση του Ελληνα μέσου, αρά χωρίς να γίνεται παράβαση. Από την στιγμή που δεν υπήρχε ανατροπή, ήταν λανθασμένη και η κόκκινη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το παιχνίδι κρίθηκε τόσο νωρίς που δεν αντέχει κριτικής. Ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για την Καλλονή. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς προηγήθηκαν νωρίς και στη συνέχεια με τη κόκκινη στους γηπεδούχους και το πέναλτι-γκολ για το 0-2 τελείωσε το ματς. Ο Ολυμπιακός έκλεισε έναν ολόκληρο πρώτο γύρο με νίκες την ίδια ώρα που η Καλλονή πάει στην διακοπή ψάχνοντας τρόπους για να μείνει στην κατηγορία.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκου, Σπυρόπουλος, Κρολ, Αναστασιάδης, Ούκα, Καλτσάς, Ξυδάς (79'), Ελλακόπουλος (73' Γιουκαρης), Γεωργίου, Σάμπα (37 Μαλλής), Μάρκοβιτς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ (74' Τσιμίκας), Ντα Κόστα, Μποτία, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς (80' Φουστέρ), Καμπιάσο, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Τσόρι (82' Κολοβός), Ιντέγε

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα