Όταν μιλήσει ο Καμπιάσο

Όταν μιλήσει ο Καμπιάσο

Όταν μιλήσει ο Καμπιάσο

Ο Διονύσης Δελλής γράφει τις σειρήνες επιστροφής στα αυτιά του Καμπιάσο και την κουβέντα που μπορεί να ανοίξει στο διάστημα της διακοπής.

Περιμένουν στη σειρά... τελευταίοι. Πίσω από τα Εμιράτα, την Τουρκία, το MLS πολλές φορές ακόμη και από την Ελλάδα. Παρά ταύτα η «αναμονή» δεν τους κουράζει. Κάθε άλλο. Τα λατρεύουν αυτά τα θέματα οι Αργεντινοί, εδώ και 10ετίες.

Τα σενάρια επιστροφής όλων των σούπερ σταρ που ανέδειξαν για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά που τις περισσότερες φορές οι ίδιοι τους είδαν ελάχιστα ή και καθόλου.

Κάποιοι λοιπόν όντως τους έχουν κάνει το χατίρι. Από τον ίδιο τον Μαραντόνα, τον Βερόν και τον Σιμεόνε ως τον Καρλίτο Τέβες που νωρίτερα από κάθε άλλον, πήρε το καλοκαίρι το δρόμο της επιστροφής. Κάποιοι άλλοι πάλι δεν γυρίζουν ποτέ. Ο Ρεδόνδο, ο Μπατιστούτα κλπ.

Εσχάτως η «κλεψύδρα» της Ευρώπης μοιάζει να αδειάζει για τον Εστεμπάν Καμπιάσο. Και κάπου εδώ ξεκινά μια ιστορία που μπορεί τις επόμενες εβδομάδες να δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό. Διότι επιμένουν στην Αργεντινή σχεδόν σε καθημερινή βάση πια. Γράφουν, μεταδίδουν, επικοινωνούν την πληροφορία ότι ο «Κούτσου» μαζεύει βαλίτσες και παίρνει το αεροπλάνο για το Μπουένος Άιρες. Δεκαπέντε χρόνια μετά την αντίστροφη πορεία και την μεγάλη του καριέρα στη Ρεάλ και την Ίντερ. Να γυρίσει από εκεί που έφυγε. Εκεί όπου τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες τόσο η Ρίβερ Πλέιτ, όσο και η Αρχεντίνος Τζούνιορς. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι ελεύθερος.

Μπορεί λοιπόν η έδρα της Καλλονής, μετά τον Ερίκ Αμπιντάλ που -σαν... αύριο πριν από ένα χρόνο- κρέμασε εκεί τα παπούτσια του, να γίνει φινάλε και για τον «Κούτσου», σε ότι αφορά τουλάχιστον την θητεία του στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο; Θα φανεί. Δεν είναι απίθανο πάντως. Γιατί σε τέτοιες ιστορίες όπου υπάρχει «καπνός», υπάρχει πολλές φορές και φωτιά. Επίσημα βέβαια δεν υπάρχει θέμα. Σε καμία περίπτωση. Ούτε ο Ολυμπιακός σκέφτεται να ζητήσει από τον Αργεντινό μέσο μια πρόωρη λύση της συνεργασίας, ούτε ο Καμπιάσο έχει εκφράσει «δυσαρέσκεια» για αυτόν τον πρώτο καιρό της Ερυθρόλευκης εμπειρίας του. Παρότι δεν είναι όσο «βασικός» θα περίμενε και εκείνος, αλλά και η ομάδα του.

Δεν έχει γίνει το παραμικρό τέλος πάντων που να προκαλεί την αίσθηση «εξελίξεων» σε ένα τέτοιο μέτωπο. Και δεν βγαίνει και «πρακτικά». Τρεις αλλαγές έχει ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή του λίστα. Έφυγε ο Ερνάνι, φεύγει ο Πουλίδο. Και για την τρίτη θέση; Το φαβορί έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είναι ο Μανιάτης. Και αν κάποιος μπορεί όντως να ζητήσει να φύγει ο ίδιος; Πιο πιθανόν είναι αυτόν να συμβεί με τον Φινμπόγκασον παρά με τον Καμπιάσο. Μην το κουράζουμε όμως με υπολογισμούς, διότι πολλές φορές αλλιώς τα περιμένεις και αλλιώς έρχονται.

Σημασία έχει τι θέλει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Ο Εστεμπάν Καμπιάσο προφανώς είναι τόσο επαγγελματίας που και να ήθελε να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα «αποχωρισμού» δεν θα το έκανε μέσα στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας. Από αύριο όμως; Ξεκινά μια νέα περίοδος για τον Ολυμπιακό. Υπάρχει μια εβδομάδα άδεια και μετά επιστροφή για προετοιμασία του 2016. Από αύριο λοιπόν μπορεί όντως να υπάρξουν και νεότερα. Όταν μιλήσει ο ίδιος ο Καμπιάσο.

Best of internet