Η κλήρωση στους «16» του Κυπέλλου

Gazzetta team
Η κλήρωση στους «16» του Κυπέλλου

bet365

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αντιμετωπίζουν ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ στους «16» του Κυπέλλου, με τους «πράσινους» στη θεωρία να έχουν δύσκολο εμπόδιο στην κόντρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η «Ένωση» κληρώθηκε με τον Λεβαδειακό. Μπέρδεμα στην κλήρωση με το πρώτο ζευγάρι.

Ντέρμπι δεν έχουμε τελικά στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει αρχικά στα Γιάννενα κι έπειτα θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ στη Λεωφόρο έπειτα από το ζευγάρωμα που προέκυψε από την κληρωτίδα, ενώ η ΑΕΚ κοντράρεται με τον Λεβαδειακό του Άκη Μάντζιου.

Ο Ολυμπιακός έχει εύκολο έργο απέναντι στον ΑΟΧ, ενώ ο ΠΑΟΚ θ' αντιμετωπίσει την Καλλονή, την οποία νίκησε πριν λίγο καιρό με δυσκολία για το πρωτάθλημα.

Μπέρδεμα με το πρώτο ζευγάρι

Η διαδικασία της κλήρωσης είχε τα δικά της τερτίπια, αφού κατά την διάρκεια του πρώτου ζευγαριού, μετά τον Εργοτέλη δεν ακούστηκε το όνομα του Πανιωνίου, αλλά εκείνο της Βέροιας που επίσης βρισκόταν στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας με τους Κρητικούς. Τι είχε συμβεί; Το όνομα του Πανιωνίου δεν ακούστηκε δυνατά με συνέπεια να υπάρξει σύγχυση για το ποιος είναι τελικά ο αντίπαλος του Εργοτέλη. Στη συνέχεια η κλήρωση έγινε κανονικά, ενώ και οι εκπρόσωποι των ομάδων δεν έκαναν κάποιο παράπονο, αφού το πρόβλημα ήταν ότι δεν ακούστηκε δυνατά το όνομα του Πανιωνίου με αποτέλεσμα να δημιουργήσει δικαίως πρόβλημα στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την κλήρωση αφού δεν ανέφεραν καθόλου τους Νεοσμυρνιώτες και προχώρησαν στην επόμενη ομάδα.

Για τον λόγο αυτό η ΕΠΟ εξέδωσε και ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα όσα αναπαράγονται σε αρκετές ηλεκτρονικές σελίδες αναφορικά με τη διαδικασία κλήρωσης των ζευγαριών για την 3η φάση του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάάδων περιόδου 2015-2016, που διενεργήθηκε σήμερα, από την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ ανακοινώνονται τα παρακάτω.

Πριν από την έναρξη της κλήρωσης η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν σαφής και ξεκάθαρη σε όλους τους παριστάμενους, εκπροσώπους των ΠΑΕ και εκπροσώπους των ΜΜΕ. Μάλιστα, για τη διευκόλυνσή τους και προς απάντηση οποιασδήποτε απορίας προκαταβολικά, είχε διανεμηθεί σε όλους έγγραφο στο οποίο αναφέρονταν αναλυτικά και τα δύο γκρουπ δυναμικότητας αλλά και η διαδικασία που θα ακολουθείτο., βάσει όσων αναφέρονται στην προκήρυξη του Κυπέλλου και είναι γνωστά εδώ και μήνες στους ενδιαφερόμενους.

Οι παρόντες εκπρόσωποι των ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης (ΑΕΚ), Δημήτρης Αγραφιώτης (Ολυμπιακός), Στράτος Σιωπήλης (Παναθηναϊκός), Λάμπρος Μπίρδας (ΠΑΟΚ), Βασίλης Γκαγκάτσης (Πανιώνιος) και Φάνης Ξηνταβελώνης (Πλατανιάς) δεν εξέφρασαν την παραμικρή ένσταση, απορία, αντίρρηση, διαφωνία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και αντιλήφθηκαν πλήρως τα πάντα.

Ίσως λίγη περισσότερη προσοχή και ησυχία σε μια τέτοια διαδικασία να βοηθούσε όσους δεν κατάλαβαν αυτό που όλοι οι άλλοι αντιλήφθηκαν, και να μην το βαφτίζουν με περισσή ευκολία «γκάφα», «φιάσκο», «παρωδία» κλπ. για να καλύψουν τη δική τους αβλεψία».

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16»:

Εργοτέλης - Πανιώνιος
Χανιά - Ολυμπιακός
Πλατανιάς - Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός - ΑΕΚ
Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης
Καλλονή - ΠΑΟΚ
Βέροια - Ηρακλής
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα