ΠΑΟΚ: Μακριά από τα «θέλω του» και με Μπερμπάτοφ!

ΠΑΟΚ: Μακριά από τα «θέλω του» και με Μπερμπάτοφ!

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ: Μακριά από τα «θέλω του» και με Μπερμπάτοφ!

bet365

Aγωνιστικά μια... από τα ίδια! Απογοητευτική πορεία στο πρωτάθλημα, τίποτα στο Κύπελλο κι αποκλεισμός με... κάτω τα χέρια στο Europa League! H ρύθμιση των χρεών και η απόκτηση Μπερμπάτοφ... έσωσαν το 2015 του ΠΑΟΚ!

Άλλη μια χρονιά χαμένη για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Ο Δικέφαλος από την κορυφή της βαθμολογία βρέθηκε στα τάρταρα καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση των paly offs του πρωταθλήματος. Για μια ακόμη χρονιά ζήσαμε μεγάλες εντάσεις μετά από βαριές ήττες. Ο Σαββίδης βλέποντας πως η επένδυση του πάει να τιναχθεί στον αέρα από δικά του λάθη αποφάσισε να είναι πιο προσεκτικός στις κινήσεις του το καλοκαίρι.

Πλήρωσε 10,8 εκατ. ευρώ για τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Έφερε στην Τούμπα τον Φράνκ Άρνεσεν για την θέση του αθλητικού διευθυντή. Έφερε νέους ποδοσφαιριστές, όχι με την μορφή του δανεισμού, αλλά με αγορά. Τίναξε την μπάνγκα στον αέρα με την απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, όμως και πάλι δεν μπόρεσε να χτυπήσει την 1η θέση. Στα αξιοσημείωτα της χρονιάς που φεύγει και η συμφωνία-μαμούθ με την κορυφαία στοιχηματική εταιρία Sportingbet!

Τι κρατάνε: Στις 12 Μαϊου ο Ιβάν Σαββίδης, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη οικονομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μαρία Γκοντσάρεβα, έφτασε στο κτήριο της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και μ' ένα πλατύ χαμόγελο, κατέθεσε την απόδειξη της τραπεζικής συναλλαγής στην διευθύντρια της εφορίας. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πλήρωσε στο Δημόσιο 10,8 εκατ. ευρώ προκειμένου το σωματείο να είναι καθαρό από χρέη. Ο Δικέφαλος είναι η μοναδική ομάδα που έχει πληρώσει οφειλές στο Δημόσιο, με τον Σαββίδη να αποδεικνύει πως δεν είναι μπαταχτσής, όπως έχουν κάνει άλλες ΠΑΕ στο παρελθόν. Με τον ΠΑΟΚ πλέον καθαρό ο ιδιοκτήτης της ομάδας προαναγγείλει πολλές και σημαντικές αλλαγές στο σωματείο, αλλά και μια μεγαλύτερη επένδυση όπως δήλωσε, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να γίνει ανταγωνιστική ομάδα.

Τι αφήνουν: Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε πολύ νωρίς από την διαδικασία του Κυπέλλου και γι' αυτό έφεραν όλοι ευθύνη στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Όταν αποφάσισαν στην Τούμπα πως η συγκεκριμένη διοργάνωση τους ενδιαφέρει ήταν πολύ αργά δεν υπήρχαν τα περιθώρια για να αντιδράσουν. Αφήνουν στην άκρη επίσης τις βαριές ήττες, αλλά και τα «ντου» των οπαδών στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά και στις εγκαταστάσεις της Ν. Μεσημβρίας. Το πιο βαρύ απ' όλα ήταν το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να συνέλθει ακόμα και με την αλλαγή προπονητή και στην διαδικασία των play offs τερμάτισε στην τελευταία θέση. Ήταν η χειρότερη χρονιά από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης.

Παίκτης που ξεχώρισε: Ο Ρόμπερτ Μακ είναι ο παίκτης που ξεχώρισε στο δεύτερο μισό του 2015. Ο Σλοβάκος επιθετικός με τα τέρματα που έχει πετύχει έχει δώσει αρκετούς βαθμούς στο πρωτάθλημα, αλλά και πολύ σημαντικές νίκες στην Ευρώπη. Μια από αυτές ήταν απέναντι στην Ντόρτμουντ. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής που θα είναι το καλοκαίρι και στα γήπεδα της Γαλλίας έχει μπει στο στόχαστρο ευρωπαϊκών ομάδων. Ο Μακ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017, όμως στην Τούμπα θέλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να του επεκτείνουν το συμβόλαιο με πολλά περισσότερα χρήματα απ' ότι εισπράττει φέτος 350.000 ευρώ.

Η καλύτερη στιγμή: Το 5-0 απέναντι στην Μπρόντμπι ήταν η καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ το 2015. Οι Θεσσαλονικείς, στην μετά Λούκας εποχή, πήρε μεταγραφή στην Λα Κορούνια, διέλυσαν τους Δανούς πετυχαίνοντας 5 γκολ (3 γκολ ο Μακ και από ένα οι Πέλκας και Ροντρίγκες), το ένα καλύτερο από το άλλο. Η Τούμπα εκείνη την ημέρα κόχλαζε με την θερμοκρασία να δείχνει 35 βαθμούς και τους παίκτες της Μπρόντμπι να δείχνουν απελπισμένοι. Μ' αυτή την νίκη ο Δικέφαλος ήταν με τα 1,5 πόδι στους ομίλους του Europa League, πετυχαίνοντας τον στόχο του που ήταν η παρουσία της ομάδας στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η χειρότερη στιγμή: Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές και όλες μαζεμένες στο πρώτο μισό του 2015. Όμως η χειρότερη στιγμή για τους Θεσσαλονικείς ήταν η τελευταία αγωνιστική των περσινών play offs όταν αγωνίστηκε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Πριν την αναμέτρηση οι παίκτες και το τεχνικό τιμ είχε ορκιστεί πως θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου η ομάδα να κερδίσει την αναμέτρηση. Ο Δικέφαλος σε εκείνο το παιχνίδι δεν κατέβηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Οι Αρκάδες έκαναν πλάκα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Μπορεί να πέτυχαν ένα μόλις γκολ, αλλά είχαν ευκαιρίες για πολλά περισσότερα τέρματα. Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή σε όλο το 90λεπτό με τον Ρόμπερτ Μακ.

Η δήλωση του 2015: Ο Στέφανος Αθανασιάδης έκανε την δήλωση της χρονιάς πριν την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με τα την ήττα από τον Ατρόμητο στην Τούμπα είδε την γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του και πήρε την απόφαση να πει ορισμένα πράγματα μήπως και αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια. «Αν ήμουν πρόεδρος θα μας είχα διώξει όλους. Η ομάδα είναι άρρωστη στα αποδυτήρια. Ντρέπομαι να βλέπω την ομάδα που αγάπησα και μεγάλωσα σ' αυτή την κατάσταση». Αυτές οι δηλώσεις του Κλάους έφτασαν και στα αφτιά του Ιβάν Σαββίδη και το καλοκαίρι πήρε σκούπα και άρχισε τις εκκαθαρίσεις στο αγωνιστικό τμήμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα