Η θέση του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι της Λεωφόρου!

Η θέση του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι της Λεωφόρου!

Gazzetta team
Η θέση του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι της Λεωφόρου!

bet365

Τον διαιτητή Παππά θεωρούν στον Παναθηναϊκό υπεύθυνο για την αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μέσω της έφεσης που άσκησαν περιμένουν δικαίωση κι διεξαγωγή του αγώνα!

Κατά την παρουσία τους στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνισαν πως δεν είχε καμία λογική η απόφαση του διαιτητή Παππά να ματαιωθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» τόνισαν πως έγινε ό,τι ήταν δυνατό για την τήρηση της τάξης στο γήπεδο και το πέτυχαν αρκετή ώρα πριν την προγραμματισμένη σέντρα! Στην αγόρευση του, δικηγόρος της ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης, έκανε λόγο για παρέμβαση από πλευράς Ολυμπιακού επισημαίνοντας: «Έχει ασκηθεί παρέμβαση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η οποία όμως δεν παρίσταται. Ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου καταθέσαμε ένσταση σύμφωνα με τους κανονισμούς. Η αντίρρηση μας και πρωτοδίκως είναι ότι δια της συνεκδικάσεως επί του συνόλου της διαδικασίας θεωρούμε ότι η παρέμβαση του Ολυμπιακού ήταν απαράδεκτη. Υποστηρίξαμε ότι η ένσταση έπρεπε να γίνει δεκτή καθώς η απόφαση του διαιτητή δεν είχε έρεισμα σε κανένα κανονισμό του ΚΑΠ. Υπάρχει λεπτομερή επεξεργασία στον ΚΑΠ για τη μη τέλεση ή διακοπή του αγώνα. Το αν θα τελεστεί η όχι ένας αγώνας καθορίζεται από τη συγκεκριμένη στιγμή που θα παρθεί η απόφαση. Ο διαιτητής είχε την διαβεβαίωση του Αστυνομικού διευθυντή ότι μπορούσε να γίνει ο αγώνας αλλά έκρινε ότι υπήρχε τεταμένη ατμόσφαιρα. Μία ώρα και 20 λεπτά μετά τα απαράδεκτα περιστατικά όλα ήταν ήσυχα στο γήπεδο. Τα όσα συνέβησαν έγιναν μετά την απόφαση του διαιτητή περί μη διεξαγωγής του αγώνα».

Από την πλευρά της η κυρία Αθηνά Μπαλωμένου όταν πήρε το λόγο ανέφερε: «Η διάταξη του άρθρου 15 αναφέρει ότι για τις κυρώσεις του άρθρου 6 πρέπει να υπάρχει σημαντικός αριθμός ατόμων. Επίσης ορίζει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο τα οποία γίνονται εκτεταμένα επεισόδια. Το χρονικό πλαίσιο είναι προ, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς δεν διεξήχθη ο αγώνας τότε δεν μπορούμε να έχουμε επεισόδια ούτε κατά τη διάρκεια ούτε μετά τον αγώνα. Το «προ του αγώνα» ορίζεται από την άφιξη της ομάδας μέχρι το σφύριγμα της έναρξης του αγώνα. Αν είχαν γίνει επεισόδια πριν τις 20:10, όταν και ανακοινώθηκε η μη τέλεση του αγώνα. Μάλιστα στις εκθέσεις αναφέρεται ξεκάθαρα ότι όλα τα επεισόδια έλαβαν χώρα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η μη διεξαγωγή του αγώνα. Η άσκηση πειθαρχικής δίωξης είναι εσφαλμένη.

Η απόφαση πάσχει ως προς τη δικαιολογία της . Υπάρχει έλλειψη στην απόφαση καθώς δεν αναφέρει το πότε έλαβαν χώρα. Είναι ελλιπής η δικαιολογία της απόφασης. Η απόφαση οδηγεί σε μια δυσθεώρητη οικονομική ζημιά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός το οποίο αγγίζει το 1 εκατομμύριο καθώς οι κυρώσεις της παραγράφου 6 είναι βαρύτατες. Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτά κυρίως για να εξετάσετε αν αυτά τα περιστατικά υπάγονται στους συγκεκριμένους κανόνες δικαίου. Θα ήθελα εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟ να λάβετε υπόψη σας ότι και για την περίπτωση των εκτεταμένων δεν συντρέχουν όλα τα στοιχεία για την υπαγωγή τους στο άρθρο 15 και ειδικά για τις ποινές οι οποίες είναι άκρως εξαντλητικές για μια ομάδα και να μην την καταδικάσουμε ελαφρά τη καρδία».

Τέλος ο υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Απόστολος Κασκάνης στην κατάθεση του είπε. «Με την αστυνομία έχουμε άριστες σχέσεις και είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ελέγξουμε τον κόσμο που θα μπει στο γήπεδο. Μάλιστα η αστυνομία είχε δύο μπλόκα ελέγχου και επειδή υπήρχαν κάποιοι που θέλανε να περάσουν χωρίς εισιτήριο για αυτό και είχαμε κάποια περιστατικά τα οποία όμως δεν ήταν τόσο κοντά στο γήπεδο. Το στυλό φωτοβολίδα είναι εύκολο να περάσει από τους ελέγχους γιατί δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί. Το ίδιο ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις και για τους πυρσούς. Στους 100 ελέγχους 10 ίσως και παραπάνω μπορεί να περάσουν.

Από τη στιγμή που έπεσαν οι φωτοβολίδες και μετά δεν έγινε απολύτως τίποτα. Μόνο κάποιες αψιμαχίες έγιναν στην θύρα 11 τα οποία όμως είναι ανάξια λόγου. Όλοι είχαν την αίσθηση ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά. Ακόμα και στις θύρες που μας κατηγορούν ότι είχαμε ελλιπής ασφάλεια και ανοίξανε, ο κόσμος όμως δεν έσπασε τα λουκέτα από την ένταση που είχαν ξερίζωσαν την πόρτα. Η ατμόσφαιρα σε σχέση με άλλα ντέρμπι ήταν σχετικά ήρεμη. Μπορώ να πω ότι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ υπήρχε μεγαλύτερη ένταση. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν έγινε ο αγώνας. Ακόμα και ο Διευθυντής της Αστυνομίας είχε εγγυηθεί την διεξαγωγή του. Αυτό που έκανε ο κ. Παππάς πρέπει να καταδικαστεί σε θάνατο. Η απόφασή του ήταν η αφορμή για να γίνουν τα επεισόδια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα