Ρόμα - Σπέτσια 2-4 πέναλτι (κανονική διάρκεια, παρ. 0-0)

Ρόμα - Σπέτσια 2-4 πέναλτι (κανονική διάρκεια, παρ. 0-0)

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Ρόμα - Σπέτσια 2-4 πέναλτι (κανονική διάρκεια, παρ. 0-0)

bet365

«Τραγωδία» για τους Τζαλορόσι, αποκλείστηκαν στο «Ολίμπικο» από την Σπέτσια -στους «16» του Coppa Italia- στη διαδικασία των πέναλτι! Αστόχησαν Πιάνιτς-Τζέκο!

Ο Ρούντι Γκαρσία πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει την κατάσταση αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πλέον ότι αυτό που θα αλλάξει θα είναι ο προπονητής... Η Ρόμα είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης και μεγαλύτερη απόδειξη από τον πρόωρο αποκλεισμό στο Coppa Italia δεν μπορεί να υπάρξει... Οι Τζαλορόσι δεν κατάφεραν, σε 120 λεπτά, να σκοράρουν στην Σπέτσια της Serie B και στα πέναλτι οι άστοχες εκτελέσεις των δύο Βόσνιων... σήμαναν αποκλεισμό! Στους «8» για 3η φορά στην ιστορία της, με πιο πρόσφατη το... 1940-41, η Σπέτσια, η οποία θα αντιμετωπίσει σε μονό αγώνα την (άλλη έκπληξη) Αλεσαντρία!

Στο άδειο «Ολίμπικο» η Σπέτσια μπήκε χωρίς άγχος, γνωρίζοντας ότι αυτό ήταν όλο στην πλευρά της Ρόμα. Και φαινόταν καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι της προκοπής... Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη ευκαιρία, στο 26', αλλά οι Σίτουμ και Νενέ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αυτό το έκανε στο 33' ο Τζέκο αλλά ήταν οφσάιντ, με το πρώτο 45λεπτο να μην έχει κάποια άλλη φάση.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην επανάληψη, παρά το γεγονός ότι ο Γκαρσία -που έβλεπε ότι το μεσημέρι δεν εξελισσόταν όπως θα ήθελε- έριξε στον αγώνα και τους Φλορέντσι, Ντε Ρόσι και Ντιν, βγάζοντας τους Ιτούρμπε, Βενκέρ και Εμερσον. Η Ρόμα είχε την μπάλα αλλά δεν είχε κανένα ξεκάθαρο πλάνο για το πώς θα βγάλει έστω μία σωστή επίθεση, με αποτέλεσμα η Σπέτσια -που βγήκε και απειλητικά σε μια-δυο αντεπιθέσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα- να νιώθει όλο και καλύτερα.

Το ματς πήγε στην παράταση, εκεί οι Ρωμαίοι παρέμειναν το ίδιο κακοί και τελικά η τιμωρία ήρθε στα πέναλτι, όπου οι Πιάνιτς και Τζέκο αστόχησαν στις πρώτες δύο εκτελέσεις... Αυτοί της Σπέτσια, αντιθέτως, ευστόχησαν σε όλες και έτσι πήραν μια ιστορική πρόκριση για τους «8», βυθίζοντας στην κρίση τους Τζαλορόσι!

Η σειρά των πέναλτι
Πιάνιτς: Οριζόντιο δοκάρι
Τέρτσι: 0-1
Τζέκο: Αουτ
Νενέ: 0-2
Ντε Ρόσι: 1-2
Χουάντε: 1-3
Ντιν: 2-3
Ακαμπόρα: 2-4

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Ρούντιγκερ, Καστάν, Εμερσον (79' Ντιν), Πιάνιτς, Βενκέρ (64' Ντε Ρόσι), Ουτσάν, Σαλάχ, Τζέκο, Ιτούρμπε (60' Φλορέντσι).

Σπέτσια (Ντομένικο Ντι Κάρλο): Τσιτσιτσόλα, Μάρτιτς, Βαλεντίνι, Τέρτσι, Μιλιόρε, Μίσιτς (78' Τσιούρια), Μπρέζοβετς (67' Χουάντε), Καναντίγια, Σίτουμ, Κατελάνι (98' Ακαμπόρα), Νενέ.

 

SERIE A Τελευταία Νέα