Σίλβα: «Πολύ καλή προετοιμασία για να πάμε με προσδοκίες» (gTV)

Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Σίλβα: «Πολύ καλή προετοιμασία για να πάμε με προσδοκίες» (gTV)

Σίλβα: «Πολύ καλή προετοιμασία για να πάμε με προσδοκίες» (gTV)

Ο Σίλβα τόνισε μιλώντας στα media στον Ρέντη πως ο Ολυμπιακός πρέπει να προετοιμαστεί καλά για να πάει με προσδοκίες στα ματς με Άντερλεχτ και άφησε ανοιχτό... παράθυρο για αλλαγές.

Ανάμεσα στα άλλα ο Πορτογάλος επισήμανε για την κλήρωση με την Άντερλεχτ: «Είναι ένα παιχνίδι που είναι ακόμα μακριά. Πρέπει να δείξουμε σεβασμό. Η Άντερλεχτ έχει κάνει μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Αξίζει σεβασμό. Θα μας δυσκολέψει. Σκοπεύουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να πάμε με προσδοκίες στα ματς και να αντιμετωπίσουμε όσο πιο καλά γίνεται».

Για την θετική προϊστορία του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ σχολίασε πως «το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Την περίοδο '13-'14 που τους είχαμε κερδίσει. Είναι ένα καλό σημάδι αυτό. Μας δίνει αυτοπεποίθηση. Ο αντίπαλός μας πάντως αξίζει σεβασμό και ενώ έχει τίτλους στην χώρα του. Η τελευταία εικόνα που έχουμε είναι θετική για εμάς. Αυτοί οι αγώνες όμως δεν θα κρίνουν το τι θα συμβεί φέτος».

Για τις τυχόν αλλαγές για την ευρωπαϊκή λίστα και το ρόστερ ο Μάρκο Σίλβα επισήμανε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Έχουμε καιρό μπροστά μας. Σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Το ίδιο και αυτοί. Είναι κάτι που πάντα γίνεται. Είναι πάλι νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Όπως όλες οι ομάδες έτσι και εμείς είναι πιθανό να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Είναι νωρίς ακόμα. Θα μελετήσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές και θα δούμε».
 
Δηλώσεις του Σίλβα φιλοξενήθηκαν και στο site της UEFA: «Η Άντερλεχτ επιτάσσει την προσοχή μας και τον σεβασμό μας. Είναι μία ομάδα αναγνωρισμένη στην Ευρώπη. Πήγα πολύ καλά στο Γιουρόπα και σε έναν πολύ σκληρό και δυνατό όμιλο με Τότεναμ και Μονακό. Ο στόχος μας είναι να τους μελετήσουμε πολύ καλά και αυτό περιλαμβάνει και το να μιλήσουμε με τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, που τους ξέρει καλά καθώς ήταν πρώην παίκτης τους. Θα προετοιμαστούμε καλά διότι θέλουμε να προχωρήσουμε στην διοργάνωση».
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού του Ολυμπιακού, μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης:
 
- Για την κλήρωση με την Άντερλεχτ, ποιες είναι οι πρώτες σας σκέψεις;
 
«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο είναι ακόμα μακριά. Όμως πρόκειται για έναν αντίπαλο ο οποίος αξίζει σεβασμό, όπως είναι όλοι οι αντίπαλοι που θα μπορούσαν να κληρωθούν με εμάς σήμερα. Πρόκειται για μία ομάδα η οποία προέρχεται από τους ομίλους του UEFA Europa League. Έχει κάνει μια καλή πορεία στους ομίλους του UEFA Europa League. Κατάφερε να περάσει απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους, όπως η Μονακό και η Τότεναμ. Είναι μια ομάδα που αξίζει σεβασμό, που θα μας δυσκολέψει σίγουρα. Όμως εμείς από την πλευρά μας, σκοπεύουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, για να αντιμετωπίσουμε με προσδοκίες τους αγώνες αυτούς».
 
- Ο Ολυμπιακός πριν λίγα χρόνια είχε συναντήσει την Άντερλεχτ στους ομίλους του UEFA Champions League, νικώντας εντός και εκτός έδρας. Αυτό μπορεί να αποτελέσει παγίδα, λόγω της προηγούμενης αναμέτρησης αλλά και την διάθεση για ρεβάνς που μπορεί να έχουν οι Βέλγοι;
 
«Το γνωρίζω αυτό πολύ καλά. Ήταν την περίοδο 2013-14, όπου ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει δύο φορές την Άντερλεχτ. Το βλέπω αυτό σαν ένα καλό σημάδι. Είναι ένα γεγονός το οποίο μας δίνει αυτοπεποίθηση. Παρόλα αυτά σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, σίγουρα πρόκειται για έναν αντίπαλο που αξίζει σεβασμό. Ένας αντίπαλος που έχει όνειρα στην Ευρώπη. Που έχει τίτλους στην χώρα του. Είναι λοιπόν μία ομάδα, η οποία αξίζει σεβασμό. Παρόλα αυτά, η τελευταία εικόνα από τις δύο ομάδες είναι θετική για εμάς, δεν πιστεύω όμως ότι αυτοί οι αγώνες θα επηρεάσουν πραγματικά τι θα συμβεί φέτος. Έχει περάσει καιρός από τότε και ίσως πολλά πράγματα να έχουν αλλάξει». 
 
- Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς αγωνιζόταν εκεί. Θα τον συμβουλευτεί ο κόουτς για τα δύο παιχνίδια; 
 
«Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα, έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να μελετήσουμε τον αντίπαλο. Σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις πληροφορίες, που είναι διαθέσιμες. Από την στιγμή που έχουμε ένα παίκτη που γνωρίζει την ομάδα, σίγουρα θα συζητήσουμε μαζί του. Το ίδιο θα κάνει όμως και η Άντερλεχτ για εμάς. Έχει και εκείνη τρόπους να πάρει πληροφορίες για εμάς. Είναι κάτι το οποίο πάντα γίνεται. Έχουμε χρόνο μπροστά μας, είναι κάτι που πάντα κάνουμε σε σχέση με τον αντίπαλο και θα γίνει και τώρα».
 
- Δεδομένης της γνώσης του αντιπάλου και του πλούσιου ρόστερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός, είναι δεδομένες κάποιες αλλαγές για τη νέα λίστα που θα δηλώσει η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;
 
«Είναι και πάλι νωρίς, έτσι ώστε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να το συζητήσουμε αυτό. Έχουμε χρόνο μπροστά μας, όπως κάνουν όλες οι ομάδες, θα δούμε τις πιθανότητες και τις δυνατότητες που υπάρχουνε. Είναι πιθανόν να γίνουνκάποιες αλλαγές, όπως κάνουν όλες οι ομάδες την περίοδο αυτή. Θα μελετήσουμε τις διαθέσιμες λύσεις που έχουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε σε σχέση με αυτό το θέμα. Όμως είναι ακόμα νωρίς να σκεφτούμε κάτι τέτοιο».
 
Από τον Ολυμπιακό πάντως μία πρώτη αντίδραση ήταν πως πρόκειται για ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Δείτε στην Gallery τις δηλώσεις του Μάρκο Σίλβα στην κάμερα του Gazzetta TV που ήταν στον Ρέντη.

Best of internet