Champions League: Η κλήρωση στους «16» (gTV)

Γιώργος Καραμάνος
Champions League: Η κλήρωση στους «16» (gTV)

bet365

Τρία δυνατά ζευγαρώματα έβγαλε η φάση των «16». Γιούβε-Μπάγερν, Αρσεναλ-Μπάρτσα, Παρί-Τσέλσι κλέβουν την παράσταση, με κάποιους… μικρούς να βλέπουν προημιτελικά. Με Ρόμα η Ρεάλ.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ
Γάνδη – Βόλφσμπουργκ

Ρόμα –Ρεάλ Μαδρίτης

Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι

Αρσεναλ – Μπαρτσελόνα

Γιουβέντους - Μπάγερν

Αϊντχόφεν – Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπενφίκα - Ζενίτ

Ντιναμό Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι

* Τα πρώτα ματς θα δοθούν στις 16-17-23-24 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 8-9-15-16 Μαρτίου

Πόση σημασία έχει τελικά αυτή η διαολεμένη η 1η θέση στους ομίλους. Αυτό πρέπει να τρώει ήδη το μυαλό του Μάξι Αλέγκρι, αλλά και κάθε άλλου στην οικογένεια της Γιουβέντους. Τώρα δεν θα έπρεπε να τα βγάλει πέρα με το ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης. Το ίδιο όμως θα σιχτιρίζει λογικά και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, καθώς οι Βαυαροί του ήλπιζαν σε ποιο εύκολο αντάμωμα σε αυτή τη φάση.

Το Γιουβέντους-Μπάγερν μοιάζει το πιο δυνατό από τα τρία μεγάλα ζευγάρια που ανέδειξε η κληρωτίδα της φάσης των «16». Τα είχαν πει οι δυο τους πρόπερσι, ενώ μία χαρά γνωστοί είναι και στο Παρί-Τσέλσι, Αρσεναλ-Μπαρτσελόνα, με το πρώτο να είναι σαφώς πιο αμφίρροπο. Για τη Ρεάλ πάλι η κατάσταση δείχνει καλύτερη κόντρα στη Ρόμα. Καλύτερη βέβαια με μία και μοναδική προϋπόθεση: ότι θα έχει βελτιώσει την εικόνα της και δεν βρίσκεται στα τωρινά πάνω κάτω της.

Αυτή την 1η θέση λοιπόν που πήραν στο φινάλε πανηγυρίζουν ακόμα σε Σίτι και Ατλέτικο, μιας και έχουν σαφώς πιο ευνοϊκά μπλεξίματα με Ντιναμό Κιέβου και Αϊντχόφεν αντίστοιχα. Αυτές οι περιπτώσεις θεωρητικά είναι και εκείνες με τα πιο ξεκάθαρα φαβορί. Ωστόσο, αυτή η κλήρωση έφερε και ορισμένες ευκαιρίες για ορισμένους μικρομεσαίους. Το Μπενφίκα-Ζενίτ είναι ανοικτό, ενώ στο Γάνδη-Βόλφσμπουργκ οι Λύκοι έχουν προβάδισμα. Δύο από δαύτες θα βρεθούν απρόσμενα στα προημιτελικά και θα αποτελέσουν τις εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Το Γιούβε-Μπάγερν λοιπόν είναι το πλέον φανταστικό ζευγάρι που συνθέτει τις αναμετρήσεις που όλοι θα θέλαμε να δούμε από κοντά.Σίτι και Ατλέτικο είναι τα μεγάλα φαβορί και ακολουθούν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα.

Αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε είναι κάτι κλισέ, μα τόσο ουσιαστικό: Η κλήρωση δεν έχει να κάνει με το τώρα, αλλά με τα μέσα του Φεβρουαρίου. Τότε είναι τα σπουδαία…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα